Šta je novo?

Nov android telefon do 250 eura

• Začetnik teme Začetnik teme resku
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

resku

Cenjen
Učlanjen(a)
03.04.2013
Poena
154
Kupujem android telefon do 25 eura nov pa zelim da mi preporucite neke modele. Potrebno mi je da telefon brzo radi, da ima dobar ekran, prosecnu kameru, dobru podrsku sto se tice update-a. Razmisljao sam o sony xperia sp (190e)... Ko koristi ovaj model nek napise kako ga sluzi.

Uh.. Mislim da sa hdr nexus daje odlicne rez. G2 sa fiksom kazu da je dobar. Mi3 ne znam,ali koliko sam citao na miui forumu konstantno se zale na kameru. Da li za to ima razloga,ne znam

Uglavnom prelistaj gsmarenu,sva 3 moba imaju tekst tamo

Za Mi3 stvarno ne znam, ali znam da sa G2 i N5 ne možeš napraviti grešku.

A ja ti kazem da uzmes Xioami mi3 🙂, za nega postoji aplikacija za snimanje fotki u raw , sirovom, formatu, i kasnije ih mozes obraditi na kompu. Ja je koristim na svom mi2 telefonu i aplikacija je stvarno odlicna. Mada ja se ne zalim ni na fabricku kameru, verujem da je na mi3 jos bolja,

A ja ti kazem da uzmes Xioami mi3 🙂, za nega postoji aplikacija za snimanje fotki u raw , sirovom, formatu, i kasnije ih mozes obraditi na kompu. Ja je koristim na svom mi2 telefonu i aplikacija je stvarno odlicna. Mada ja se ne zalim ni na fabricku kameru, verujem da je na mi3 jos bolja,

Pa i za G2 se koristi ista aplikacija za raw slike: link

90% korisnika nikada i ne pokrene FM. Na zapadu to prate preko live streama.
Ako ti je to potrebno ona N5 otpada.

Pa znam kako je na zapadu ali nismo mi zapad, znaš i sam. Nikad mi neće biti jasno o čemu razmišljaju proizvođači kad se odluče na takav potez. Nemoguće da je radio nešto na čemu su hteli da uštede

Nexus telefoni nemaju fm radio, nikada nisu ni imali mada mislim da je nekako mogao da se ''otkljuca'' na matorom htc nex. one.

Gigabyte Gsmart Guru G1

Pre neki dan sam u Comtrade-u uzeo ovaj telefon.

Evo specifikacije:

MREŽE:
- 2G: GSM 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz
- 3G: HSDPA 900Mhz, 2100Mhz
EKRAN:
- Tip: 5.0" IPS LCD capacitive touchscreen
- Broj boja: (24-bit) 16.777.216 boja
- Rezolucija: 1080 x 1920 pixels
- Ostalo: Osetljiv na dodir
KAMERA (ZADNJA):
- Broj piksela senzora: 13 megapiksela
- Rezolucija fotografija: 4128x3096 piksela
- Rezolucija videa: -
- Funkcije: Video zapis, blic, autofokus
KAMERA (PREDNJA):
- Broj piksela senzora: 5 megapiksela
MEMORIJA:
- Interna memorija: 32 GB
- Radna memorija (RAM): 2 GB
OPERATIVNI SISTEM:
- Android OS, v4.2 (Jelly Bean)
PROCESOR:
- CPU: Quad-core 1.5 GHz Cortex-A7
- GPU: PowerVR SGX544
- Chipset: Mediatek MT6589T
PODRŽANI FORMATI:
- Video format: MP4, 3GPP, H.264
- Audio format: MP3, WAV, MIDI, AAC
KOMUNIACIJA:
- Prenos podataka: GSM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s), EDGE (236 Kb/s), HSDPA, HSPA+
- Podržane tehnologije: SMS, EMS, MMS, SyncML
PODRŽANE TEHNOLOGIJE:
- WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
- Bluetooth: Da, v4.0
- USB i spikerfon: Da, microUSB v2.0, 3.5' audio
- GPS: Da, sa A-GPS podrškom
- Senzori: Light Sensor, Proximity Sensor, G-sensor, E-Compass
OSTALE FUNKCIJE:
- Vibracija, spikerfon, FM radio prijemnik, pozivanje glasom, snimanje glasa
NAPAJANJE:
- Baterija: Li-Ion 2500 mAh
- Trajanje baterije (stand-by): do 225 h
- Trajanje baterije (razgovor): do 10 h 30 min
FIZIČKE KARAKTERISTIKE:
- Dimenzije: 147 x 72.1 x 7.2 mm
- Težina: 158 g

Garancija 24 Meseca

Cena mu je 25000,00 RSD...mislim da za te pare ne moze trenutno da se napravi bolji pazar (koliko sam ja sagledao situaciju na trzistu, mozda i gresim) Da ne duzim mnogo, ko ga nije video, najbolje da ode u prodavnicu uzme ga u ruku i malo proba. Zaista ostavlja utisak ozbiljnog uredjaja. Jedina mana mu je po meni sto ima 4.2 Android i koliko sam se ja raspitao nece biti update-a za njega na 4.4......u svakom slucaju najtoplija preporuka za ovaj telefon. Comtrade ga nudi i uz MTS ugovor, pa vredi razmotriti i tu varijantu. A ima i radio!🙂

Da li je neko imao iskustva sa Lenovo K900? Pazar mi je isto otprilike 250 evra, ali pitam na ovoj temi jer imam coveka napolje koji moze i za 200 evra da mi donese isti, sigurno necu da dajem 500 winwin-u.

Best bay: LG G2 ili Nexus 5.

Nazad
Vrh Dno