Šta je novo?

Nov a vec mrtav!

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
Sklopio sam nov racunar sa komponentama:
Abit BH7 ploca
Intel P4 2.4GHz
Ati Radeon 9000Pro
80GB HDD
Combo
512Mb 333 Kingston
DTK 300W
Samo sto sam poceo instalaciju Windowsa, racunar se ugasio i vise ne daje znake zivota.
Pokusao sam sa promenom napajanja (mada bi ovo trebalo da bude veoma dobro) i nista.
Vratim DTK napajanje opet nista. Samo prvi put nakom prikljucivanja na struju Power i HDD sijalice zasvetle za trenutak a svaki sledeci put ne daju nikakve znake zivota kao i sve ostalo.

Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude?

mikle je napisao(la):

Najverovatnije ploca otisla u vecna lovista.

U toj situaciji 99% je neka od tri stvari i to redom :

-ploca

- memorija

- napajanje

obzirom da si menjao napajanje, verovatno je ploca... nego jel se ventilatori vrte kad taj prvi put upalis?

Miroslav je napisao(la):
obzirom da si menjao napajanje, verovatno je ploca... nego jel se ventilatori vrte kad taj prvi put upalis?

Ma ne daje nikakve znake zivota, jednosnavno je mrtav.

mikle je napisao(la):
...

Ma ne daje nikakve znake zivota, jednosnavno je mrtav.

E sad, definitivno je ploca, a postoji i jedna debila mogucnost, a to je da je power dugme ili kablic koji ide od istog do ploce. Tu mogucnost mozes da eliminises tako sto power kablic ishchupash iz ploce, pa probas start tako sto sa sharafcigerom napravis kratak spoj izmedju pinova na plochi na koje se ubada power kablic.
Ako nije to, verovatno je otislo nesto na ploci na samom pocetku iza glavnog power utikacha. I kada je comp iskljuchen na plocu stalno dolazi mala struja iz napajanja, koja sluzi da se prilikom ukljuchivanja compa proveri da li su naponi koji stizu iz napajanja OK, i tada krece start. To kod tebe ne radi, pa nema inicijalizacije.
Da to radi, desilo bi se bar nesto. Neka lampica ili ventilator ili pishtanje etc.

Da, da ploca je u pitanju, doslo je valjda do spoja na konektoru od 12V.
Vratio sam je i ocekujem drugu sutra.
Hvala svima!
pzdrv

Meni je KT7a na potpuno isti nacin "umro", dakle nije okretao ventilator na northbridge-u niti su periferali imali struju.
Ploca nije crkla vec je bilo potrebno da se uradi clear CMOS i sve je proradilo.

Moram ovom prilikom da ispricam sta se meni desilo, Zimpzon mi je svedok :mrgreen:

Palim ja jednog lepog dana Asus P4S533 i nista. Nece da zavrti kulere nikakve, a kamoli nesto vise. Cupam, vadim kablove - nista. Probam drugo napajanje - nista.
Odnesem sutra kom Zimpzona i probamo 2 njegova napajanja - nista. On odnese plocu u Bell na garanciju - ploca radi.

Sta se desilo ? Neko zrnce prasine upalo u podnozje ATX napajanja i nista nije htelo da upali !

Obojica smo se hvatali za glavu i neverovali smo satima :D, ali tako je bilo :banana:

Pozdrav

BTW ova banana je najbolji smajli :banana:

mikle je napisao(la):
Sklopio sam nov racunar sa komponentama:
Abit BH7 ploca
Intel P4 2.4GHz
Ati Radeon 9000Pro
80GB HDD
Combo
512Mb 333 Kingston
DTK 300W
Samo sto sam poceo instalaciju Windowsa, racunar se ugasio i vise ne daje znake zivota.
Pokusao sam sa promenom napajanja (mada bi ovo trebalo da bude veoma dobro) i nista.
Vratim DTK napajanje opet nista. Samo prvi put nakom prikljucivanja na struju Power i HDD sijalice zasvetle za trenutak a svaki sledeci put ne daju nikakve znake zivota kao i sve ostalo.

ha,ha...

Pa ja sam kupio potpuno istu konfiguraciju i crkla mi je treci dan :rtfm:
Meni je otislo napajanje na ploci pored procesora,naravno odmah su mi zamijenili plocu novom.Mora da je to do serije

sirius je napisao(la):
...

ha,ha...

Pa ja sam kupio potpuno istu konfiguraciju i crkla mi je treci dan :rtfm:
Meni je otislo napajanje na ploci pored procesora,naravno odmah su mi zamijenili plocu novom.Mora da je to do serije

pa da, nesto sam cini mi se cuo od momka u servisu da te ploce crkavaju, e sad neznam da li uopste ABIT BH7 ili je samo serija losa.
Jel si ti uzeo istu plocu kad si je menjao ili neku drugu?

mikle je napisao(la):
...

pa da, nesto sam cini mi se cuo od momka u servisu da te ploce crkavaju, e sad neznam da li uopste ABIT BH7 ili je samo serija losa.

Uzeo sam istu i ova redi vec mjesec dana

a da razmislite da predjete na neku drugu plocu? cisto preventivno :boom:

kalky je napisao(la):
a da razmislite da predjete na neku drugu plocu? cisto preventivno :boom:

A razmisli ti da predjes na drugu planetu?? Cisto preventivno... Sala na stranu, BH7 je jedna od najbolje uradjenih P4 ploca danas (komponente, stabilnost, sekcija za napajanje itd) bez obzira na smesno nisku cenu. Sigurno najbolji izbor za ekonomsku P4 masinu sa vrhunskim performansama...

student je napisao(la):
...
A razmisli ti da predjes na drugu planetu?? Cisto preventivno... Sala na stranu, BH7 je jedna od najbolje uradjenih P4 ploca danas (komponente, stabilnost, sekcija za napajanje itd) bez obzira na smesno nisku cenu. Sigurno najbolji izbor za ekonomsku P4 masinu sa vrhunskim performansama...

Pusti, bre...vidis da je covek na nekom MSI-ju :banana:

Najjaci su postovi kad neko uleti i pljuje nesto sto nije ni probao ni video. Covek se najsladje ismeje ;P

sirius je napisao(la):
...

Ovo si ti kada shvatis ste si kupio a ne BH7 :zid:

hehe...joj....ljudi..pa vi zaista nemate pojma kako me zasmejavate...
cime li sam to zasluzio? sarkazmom?? :twisted:
hehe...BTW...onaj post je bio cisto odgovor na komentar da BH7 mnogo crkava...nista od rasprava AMD/INTEL/ABIT/EPOX/ASUS/MSI.....
so...NHF & Poz! ,)
btw... cheers

BH7 je odlicna ploca. Ne crkava masovno. Ne postoje "lose serije".

jaksa je napisao(la):
BH7 je odlicna ploca. Ne crkava masovno. Ne postoje "lose serije".

Naravno....

mikle je napisao(la):
...

Ovo ovde nisam ja napisao...
I jos jednom...PODVLACIM: ne pokrecem rasprave na temu EPOX vs ABIT vs ASUS vs INTEL vs AMD vs Cyrix (;P ). Samo sam prokomentarisao sta su ljudi napisali...

U svakom slucaju, pozdrav, i jos jednom NHF! cheers

Nazad
Vrh Dno