Šta je novo?

Nothing CMF Phone 1

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Zdravo. Nadao sam se da ću ovde naći temu o ovom telefonu jer me jako zanima da li se zna da li će ga biti kod nas?

Baš mi se dopada telefon, jako me podseća na Nokia Lumia telefone koje sam imao i obožavao ih. Tačno me nostalgija uhvatila kad sam video svu tu zanimljivu plastiku xaxa.

Nema recenzije koju sam pogledao ili pročitao a da nije pozitivno prihvatila ovaj telefon, naročito s obzirom na cenu.

Bez NFC-a mogu. Malo mi je čudno da su baš tu zakinuli.
Ostalo mi deluje baš korektno. Ja sad imam Realme 10, pa mislim da bi mi ovo bio ok apgrejd.

Jedino su mi malo bezveze ovi modularni dodaci, više mi deluju za ukras. Možda izbace kasnije još neke stvari.

Mada najradije bih kupio ovaj telefon jer je drugačiji, za moje prohteve sasvim bi radio posao a i da mogu da ga koristim bez maske bez frke da ću ga izgrebati ili slično.

Plavi mi se najviše dopada.

Dobar plastikaner. Deluje mi da je ova poleđina baš onako kako treba, mat, teksturisana plastika koje se ne može lako ogrebati. A i da se ogrebe kupiš novu. Zbogom maske xax. Sviđa mi se što su ubacili malo metala za detalje.

Iskreno, jedva čekam da se pojavi, makar na oglasima ne bude li ovako.

E sad, gledam Nothing Phone 2a, za 300€ telefon nije šala, ozbiljno dobar deluje... Bolji od ovoga jeste naravno, ali ovaj mi je nekako ipak dopadljiviji... Sve zavisi kojom će cenom kod nas da ga krste.

To stoji... Mislim da ovaj neće biti ispod 250€ na oglasima, 300€ će biti bude li u maloprodaji...

Mada bih pre razmotrio 2a nego 1, ali opet ovaj mi nekako najgotivniji, bez obzira što je najslabiji od nothing familije.

Žao mi je što Nothing Phone nema IR sezor.

Mislim da nfc nisu stavili iz krajnje glupog razloga... Ponudili su onaj dodatak u vidu futrole za kartice koji se magnetom kači na leđa, i onda su verovatno računali ako stave nfc taj dodatak će biti besmislen. Mada ni ovako ne verujem da će se nešto posebno prodavati.

Svakako je propust ne dodati nfc na telefone za EU tržište, kakva je praksa kod ostalih.

Čitajući Nothing community i Reddit deluje da ima jedna ne baš naročito promišljena dizajnerska stvar u vezi zaštite kamere: sočiva kamere su praktično na izvolte... Uopšte onaj okvir oko kamere ne nudi neko minimalno ispupčenje da zaštiti staklo pa dolazi olako u kontakt sa površinom.
Za jedan telefon koji je zamišljen da ide bez maske propust ako ga ne možeš bezbrižno spustiti na leđa.

Mislim da nfc nisu stavili iz krajnje glupog razloga... Ponudili su onaj dodatak u vidu futrole za kartice koji se magnetom kači na leđa, i onda su verovatno računali ako stave nfc taj dodatak će biti besmislen. Mada ni ovako ne verujem da će se nešto posebno prodavati.

Svakako je propust ne dodati nfc na telefone za EU tržište, kakva je praksa kod ostalih.
NFC su izostavili najverovatnije zbog fokusa na Indijsko tržište. Tamo se NFC slabo koristi, imaju svoj nacionalni payment sistem (zaboravio sam kako se zove) koji radi i bez interneta. Čekamo sledežu iteraciju, valjda će poslušati feedback

Vrh Dno