1. Da li ti je notebook potreban?
2. Za sta ti je potreban?
3. Koliko si spreman novca da izdvojis za notebook
Kada ovo razgranicis znaces kakva ti je konfiguracija potrebna i dostupna, pa ces naci neku sredinu.
Za zezanje se svakako ne isplati. Najvise se isplati kupiti neku srednju klasu (pa mozda cak i jeftiniju), jer top modeli uvek imaju nagruvanu cenu.
Koji proizvodjac? Pa od 486SX na ovamo sam probao/koristio vise modela.
Poslednjih 15-ak meseci koristim Sony, jer sam procenio da je on po mojoj meri. Imam poznanika koji se kune u svog Dell Inspiriona, a ja na onoj tastaturi ne mogu 2 recenice da otkucam. Mnogo je faktora koji odredjuju kvalitet notebook-a, ali konacan sud je individualan.
S obzirom na neke promene u mojim potrebama po pitanju racunara ja cu ovaj notebook relativno skoro menjati za SLABIJI, ali sa jacom baterijom (ovo je 1Ghz, a dovoljno mi je 600, 512MB, a dosta mi je 256, 15 SXGA, a dovoljno mi je 12.1, Combo drive, a dovoljan mi je obican CD, ali zato je baterija 1700mAh, a bilo bi lepo da imam 3+A....potrebna mi je autonomija od preko 3-4h, ali za cisto kucanje i sl. bez multimedije).
Mada, kada malo razmislim, ne razumem bas najbolje svrhu ovog topica, jer kome treba masina zna da mu treba, a kome ne treba ni ne razmislja mnogo o tome