Šta je novo?

Notebook

bolkonski

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2000
Poena
604
Dakle lEp topovi sto bi se reklo u narodu. Da li se isplate? Kome se isplate? Koji modeli se isplate? Koje firme su najbolje koje ih sklapaju?

Kada kazem isplate ne mislim iskljucivo cenovno, takodje ne morate da pricate o igricama jer to je van teme.

Pa isplate se ako imas pare!!! Sto da se ne isplate smoris se kuci odes u prirodu poneses lap i zezas se na netu?!!
PA sad firme ima ih kilo ali kod nas imas trenutno: Dell u Informatici( do jaja laptopovi ali malo naduvane cene) Toshiba i HP(u Comtrade-u osrednji lapovi i ok cene(Moja malenkost ce uskoro biti vlasnik ovog jednog - Toshiba-));Nema se para za DELL, i compaq nisam siguran gde ih ima u nas(probaj u Saga Computers)
i imas Acer u Sampru oni su koliko sam mogao da primetim najjeftniji ali pojima nemam kako rade! Pa sad najjbolje je uzeti ono prosecan laptop tipa 1,4-1,6ghz , 256ram,DVD-CdRW Combo,itd... Sto se tice firmi koje ih najjbolje sklpaju moj glass ide DELL-u!!!

1. Da li ti je notebook potreban?
2. Za sta ti je potreban?
3. Koliko si spreman novca da izdvojis za notebook

Kada ovo razgranicis znaces kakva ti je konfiguracija potrebna i dostupna, pa ces naci neku sredinu.

Za zezanje se svakako ne isplati. Najvise se isplati kupiti neku srednju klasu (pa mozda cak i jeftiniju), jer top modeli uvek imaju nagruvanu cenu.

Koji proizvodjac? Pa od 486SX na ovamo sam probao/koristio vise modela.
Poslednjih 15-ak meseci koristim Sony, jer sam procenio da je on po mojoj meri. Imam poznanika koji se kune u svog Dell Inspiriona, a ja na onoj tastaturi ne mogu 2 recenice da otkucam. Mnogo je faktora koji odredjuju kvalitet notebook-a, ali konacan sud je individualan.

S obzirom na neke promene u mojim potrebama po pitanju racunara ja cu ovaj notebook relativno skoro menjati za SLABIJI, ali sa jacom baterijom (ovo je 1Ghz, a dovoljno mi je 600, 512MB, a dosta mi je 256, 15 SXGA, a dovoljno mi je 12.1, Combo drive, a dovoljan mi je obican CD, ali zato je baterija 1700mAh, a bilo bi lepo da imam 3+A....potrebna mi je autonomija od preko 3-4h, ali za cisto kucanje i sl. bez multimedije).

Mada, kada malo razmislim, ne razumem bas najbolje svrhu ovog topica, jer kome treba masina zna da mu treba, a kome ne treba ni ne razmislja mnogo o tome :)

Smisao topica je da ljudi daju svoja misljenja o notebook racunarima. Nema veze kupovina ili nekupovina, samo zelim da vidim sta ljudi misle, da li su dobri i zasto. Ako to nije dovoljan razlog neka moderatori zatvore topic.

Licno misljenje u vezi proizvodjaca.

Prva trojka su IBM, Toshiba i Comaq. Tek iza njih Dell, Sony i HP. Posle toga idu recimo Siemens-Fujitsu, Acer, Asus.. a na kraju krshici poput Gericoma i Vege.

Naravno, svaki proizvodjac ima razne serije, pa je IBM serije R (najlosija) sigurno losiji od Dell Inspiriona (top model Dell-a) medjutim, verujem da su Compaq Armada (uz poneki Evo), IBM serija T i A uz Toshibu Tecra/Protege najbolji izbor.
Naravno, kad imas para da platis. :)

Pozdrav!

p.s. mislim da se svi oko ovoga slazu, IBM ima najbolje tastature.
kad smo kod toga, probaj da li ti se vise svidja PointStick ili TouchPad, pa na osnovu toga biraj model (mnogi proizvodjaci furaju samo jedan od fazona, makar na najvecem broju modela). Ja recimo ne podnosim TouchPad i zato najvise volim IBM :)

Nazad
Vrh Dno