Šta je novo?

[Notebook] - Vase misljenje, hvala...

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
ACER Aspire 5101 ANWLMi
- AMD Turion 64 MK36 (2GHz/512KB/31W)
- ATI RADEON XPRESS 1100
- DDR II 512 MB
- 15.4" WXGA Acer CristalBright
- ATI MOBILITY RADEON X110 128 MB
- HDD 60 GB 4.2k
- DVD+/-rw SuperMulti
- Lan, Wireless LAN, 3 x USB
- OS Linux, modem 56k
- Garancija 12 meseci
- cena oko 655e (sa PDVom)

Da je ovo dobra kupovina za jedan notebook (ponuda METRO-a)? Posebno me interesuje sta mislite o grafickoj kartici na ovom modelu, da li ce se moci pokrenuti PES (Pro Evolution Soccer)? Da li se isplati kupiti ovaj notebook? Da li nesto u ovom cenovnom rangu ima bolje?

Hvala unapred.

ACER Aspire 5101 ANWLMi
- AMD Turion 64 MK36 (2GHz/512KB/31W)
- ATI RADEON XPRESS 1100
- DDR II 512 MB
- 15.4" WXGA Acer CristalBright
- ATI MOBILITY RADEON X110 128 MB
- HDD 60 GB 4.2k
- DVD+/-rw SuperMulti
- Lan, Wireless LAN, 3 x USB
- OS Linux, modem 56k
- Garancija 12 meseci
- cena oko 655e (sa PDVom)

Da je ovo dobra kupovina za jedan notebook (ponuda METRO-a)? Posebno me interesuje sta mislite o grafickoj kartici na ovom modelu, da li ce se moci pokrenuti PES (Pro Evolution Soccer)? Da li se isplati kupiti ovaj notebook? Da li nesto u ovom cenovnom rangu ima bolje?

Hvala unapred.

Mislim da ga možeš naći za iste ili manje pare u "regularnim" IT radnjama (mogu ti poslati na PM gde na primer) a čime ćeš izbeći eventualne probleme ukoliko budeš imao kakve probleme u vezi garancije, jer pouzdano znam da količina koja se prodaje u Metro-u nije kupljena iz legalnog ditributivnog kanala, tj Metro je napravio uvoz iz druge zemlje, a ACER garantni uslovi su vrlo striktni (vezani za zemlju kupovine).

mislim da prvo treba da se opredelis dal ces amd ili intel!?
za laptopove provereno bolji je intel, tako da ti preporucujem da gledas modele u kojima su centrino procesori.
za oko 700e mozes uzeti laptop sa centrino procesorom i slicnim karakteristikama.

ja ne znam koje su radnje "proverene" i "legalne", ali zar garancija ne moze da se ostvari kad se kupi u radnji sa fiskalnim racunom???

Los savet druze,zasto tako pobogu!?Zasto da gleda samo Centrino procesore (koji i ne postoje,to je naziv za Pentium M procesor uparen sa 855 chipsetom i Intel Wi-Fi karticom) kad je Turion nesto losiji po pitanju autonomije od Pentium M-a ali je ipak 64-bitni sto Dothan nije!
A i Celeron M nije lose resenje,jer ce te jos uvek imati lak i tanak laptop,samo slabije autonomije ali... kome ne treba vise od 2-3h autonomije,onda bolje da ustedi solidne pare!
Uzmi slobodno taj Acer,ako ti ne treba nesto sa jacom grafickom,mada je mozda bolje da pogledas malo tred u Domace trziste o kupovini laptopa u Metrou jer pojedini sumnjaju da ces lako ostvariti pravo na garanciju kod nasih uvoznika jer navodno Metro i ne uzima od njih vec iz susednih zemalja,razmisli pa vidi!
Pozdrav ,)

ja sam ga uzeo, i zadovoljan sam. Stabilan je, poprilicno brz, treba se naviknuti na cristal bright tehnologiju. Jedina zamerka sto je tastatura latinicna, ali ukoliko si navikao na standardnu pa napamet znas poziciju svih karaktera onda je svejedno. Mozda nije losa investicija dodati jos 65e za dodatnih 512ddr-a.

eto ukratko..

iha, ovo mi je 100-ti post za vise od 2 godine :)
bas sam pricljiv

Poslednja izmena:
Vrh Dno