Šta je novo?

Notebook sa serijskim portom

voivod

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
304
Zna li neko da li u Srbiji moze da se kupi nov notebook koji ima RS-232 serijski port?

Postoji, neki Hp-ov model. (61xx cini mi se)

Drugar ga je uzeo radi konfigurisanja rutera i bratije...Pogledacu sutra koji je tacno model, pa cu okaciti

Postoji USB to RS-232 adapter,kupio ga je moj drug za njegov laptop i savrseno mu radi.Mislim da ga je platio oko 1000din,pogledaj na pcberzi gde ima da se kupi.

I hp 8430 ima serijski port. E sad ne znam koja ti je konkretna potreba, ali ja sam imao svojevremeno problema sa Dell-om pri programiranju jer se isposavilo da je Dell napravio neki prebudz usb -> rs232 (da je modem u pitanju rekli bi da nije hardverski :)) i to nikako nije radilo. Mislim da taj problem moze da se javi i pri vezivanju nekih uredjaja na rs232

Iz nekog mog iskustva - ko god je pitao za laptop sa serijskim portom - mislio je u 99% slucajeva da taj isti lap koristi za dijagnostiku u servisu automobila.

Na prvi pogled - od jeftinijih (slabijih) notebookova koji bi bili sasvim dovoljni za ovu namenu NE POSTOJI kvalitetan laptop a da nije recimo ovaj:
ECS G320 Silver sa specifikacijom
VIA C3 1.2 GHZ
VIA CLE266+VT 8235
VIA VGA 64Mb shared
256Mb DDR
40Gb, 8Mb, 5400rpm
Combo
4xUSB2.0, VGA out, Mic, 1394,
LAN, 56k, RS232, Paralel
2.2 kg
14.1" XGA TFT LCD

Ispada da je ovo jedini jeftini lap sa RS232 portom!

Naravno ima i DELL i Toshiba taj famozni RS232 port ali samo na skupljim modelima.

Adaptera USB->RS232 mozes kupiti na svakom koraku - i za prostije stvari tipa punjenje fiskalnih kasa i slicno taj adapter moze da posluzi -ali...
... jednostavno nece hteti da radi sa programatorima EPROMa recimo ili sa tvojim uredjajem za autodijagnostiku.

Iz nekog mog iskustva - ko god je pitao za laptop sa serijskim portom - mislio je u 99% slucajeva da taj isti lap koristi za dijagnostiku u servisu automobila.

Na prvi pogled - od jeftinijih (slabijih) notebookova koji bi bili sasvim dovoljni za ovu namenu NE POSTOJI kvalitetan laptop a da nije recimo ovaj:
VIA C3 1.2 GHZ
VIA CLE266+VT 8235
VIA VGA 64Mb shared
256Mb DDR
40Gb, 8Mb, 5400rpm
Combo
LAN, 56k, RS232, Paralel
2.2 kg
14.1" XGA TFT LCD

Naravno ima i DELL i Toshiba taj famozni RS232 port ali samo na skupljim modelima.

Adaptera USB->RS232 mozes kupiti na svakom koraku - i za prostije stvari tipa punjenje fiskalnih kasa i slicno taj adapter moze da posluzi -ali...
... jednostavno nece hteti da radi sa programatorima EPROMa recimo ili sa tvojim uredjajem za autodijagnostiku.

Ma imaš sad i Toshibu Tecra A8-183, Core2Duo procesor, vrhunski računar, 3 godine garancije i taj FAMOZNI SERIJSKI PORT :) ... cena je valjda 999 EUR + PDV (video sam reklame već na nekoliko mesta).

VIA C3 1.2 GHZ
VIA CLE266+VT 8235
VIA VGA 64Mb shared
256Mb DDR
40Gb, 8Mb, 5400rpm
Combo
LAN, 56k, RS232, Paralel
2.2 kg
14.1" XGA TFT LCD

Sve izneto je 100% tacno nazalost. Ubih se trazeci onomad za kolegu neki jeftiniji laptop sa RS-232 i on je rekao da mu USB-RS232 adapter ne odradjuje posao kod rada sa mikrokontrolerima. Jedva smo na kraju nasli solidan FSC u nekoj firmi blizu porodilista u NS.

Ma imaš sad i Toshibu Tecra A8-183, Core2Duo procesor, vrhunski računar, 3 godine garancije i taj FAMOZNI SERIJSKI PORT :) ... cena je valjda 999 EUR + PDV (video sam reklame već na nekoliko mesta).

Aleks, nisam ja rekao da ne postoji laptop u prodaji koji ima RS232... vec sam rekao da nemas neki izbor JEFTINIJEG laptop racunara.
1k evra + PDV i nije bas mala cifra - kakava god specifikacija racunara bila ;)

Mada kad sad malo bolje pogledam, voidovd koji je otvorio temu nije ni pitao za jeftin laptop kako sam ja nesto u svojoj tintari "prebacio" :bottle:

Video sam pre neki dan neki ECS laptop sa Via C3 (valjda) procesorom sa serijskim portom po cca. 500 evra novo. Mislim da je Bus Computers uvoznik, ali nisam siguran

Ecs

Poz!

ECS je solidan računar koji ima rs232 (mnogi rade sa nekim dvojčicama, kečevima ili čak 486 - icama, jer programi za autodijagnostiku nisu zahtevni) Moj prijatelj ga je kupio u Altiju i zadovoljan je. www.alti.co.yu , cena je negde oko 500 €.

Vrh Dno