Šta je novo?

Notebook sa IPS / xVA ekranom?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Drugarica koja je fotograf traži da joj preporučim neki notebook koji bi bio pogodan za obradu fotografija... Tražio sam, ali nigde nema podataka u specifikaciji za određen model, a ako neki negde i pronađem, naravno da ga nema na našem tržištu ili je neka varijanta od 2000+ evra. Nikako neće Mac (da, pokušavao sam da joj preporučim MacBook Pro, ali je ona totalan Apple hejter (ne znam ni zašto se družim sa njom :D)), tako da mi je potrebna preporuka od forumaša...

hvala :)

Hm... ne znam tacno modele, ali znam da Lenovo na primer nudi sigurno bar kao opcije kod nekih svojih Thinkpad (ranije - IBM- kad sam ih pratio znam da su imali u svojim T60(p), T61(p), T42 - IPS panele -- sigurno imaju i sada (mislim da x220 ima IPS - ali je 12,5")). Takodje vidim da pro fotografi veoma hfale W Thinkpad seriju Lenova (ali osecam da od cene odpadaju trepavice - a i nisam siguran koji je tip ekrana, mada vidim da se kod nas za na primer ovaj w510 trazi 'iljadu i po )...

Nikako MBP jer je glossy-only :) a mislim da ce joj to smetati kada negde na terenu treba da obradi nesto...

Sony? Mogu se naci kod nas i jeftiniji modeli, samo sto osim za F, Z i T seriju ne znam kakvi su ekrani jer me nisu zanimale. F serija (16.4") se moze vani naci za ispod 1000e sto znaci da joj cena nije neka deracka, ali kod nas - ne znam. Z i T su 13/11" sto sumnjam da bi ona htela. C/E serije (nisam siguran za oznake :D) od 14/15" su vec jeftinije, i vise lice da su za devojke a ekran bi trebalo da je isti, ali nisam gledao te ekrane pa ne mogu da tvrdim.

Mac ekran, po meni, nije u tom rangu, tj. Sony je bolji a ja licno cak i preferiram glossy ekrane (Sony F serija nema glossy, mislim da mozda jedino T serija ima neki glossy model ili je imala).

Ne bih rekao da ista drugo ima podjednako dobar ekran a da je siroko dostupno.

OT: pametna devojka... sto bi placala dzaba OSX ako ga nece koristiti ;)

Ah, pozvaću je da prati temu, ne mogu sve da joj prenosim... uvek postavlja previše dodatnih podpitanja :D Uglavnom, hvala vi na odgovorima. Samo još da se to locira na ovom našem tržištu...

Nazad
Vrh Dno