Šta je novo?

Notebook - Moze mala pomoc

Carlito

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2001
Poena
619
...Treba mi hitno notebook...cena do 1300-1400 Evra.
Trebalo bi da ima 15" , Combo, TV-Out, minimum 256 MB, garanciju....
Gde da pogledam i sta...HP, Toshiba? Dell ?
Dajte neki savet,nisam dugo pratio to trziste.
Molio bih nekog ko ima iskustva sa nekim konkretnim modelom koji ispunjava zahteve da da preporuku....
Pozdrav!

Moja preporuka za Toshibu. Ovo mi je već druga Toshiba i prezadovoljan sam.
Trenutno koristim model 2410 (P4 1.8, 15", 512DDR, CD-RW) i jedinu zamerku koju imam je to da mu bela nije bela već žućkasta, za razliku od LG 1510S.
Sve ostalo radi odlično, instaliran je XP Home i sve radi u najboljem redu. Modem je odličan na staroj liniji je držao 33.6, a na novoj 50.6-52kpbs.
Staru Toshibu sam u princpu zamenio, jer je imala samo 1 USB port, dok ova ima 3 USB-a.

Probao sam jedan Dell i Fujitsu (slične specifikacije) i odlučio sam se za Toshibu.

Hvala na savetu!

Suzio sam izbor na Toshibu il HP...ako uspem da nadjem za 1350 Evra HP ex9000 onda cu to ...inace Toshiba...( cuo sam da su stvarno najbolje, pogotovo baterije)...
Pozdrav!

Nikako nemoj da zanemariš ovaj Asus koji je Delimir prikazao na sajtu. Koliko čujem, njegova cena će biti ispod 1500 a fenomenalna je mašinica.

Suzio sam izbor i ne mogu da se odlucim...nikako da presecem...izbor je:

1. Toshiba Satellite A10-S203 - Celeron 2,2 GHz, 256 MB, 30 Gb, 15",Combo....2,9 kg.....dve godine garancije....i kostao bi me 1190

2.HP nx9000 - Intel Pentium IV-M 2 Ghz, 256 MB, Ati Radeon 64MB, 40 GB, 15", Combo , Serijski port, Wi-Fi...3.3 kg.....garancija godinu dana....1370

Sta mislite sta se vise isplati...gledao sam oba i oba su OK, zavrsna obrada je na nivou...HP bi trebalo da se manje greje, u Toshibi je desktop Celeron....
E da li postoji neko resenje kad notebook nema Serijsski port...neki prelaz...na USB...posto imam par uredjaja koje povezujem na Serial, ali to nije od presudnog znacaja za kupovinu notebook-a....

Pozdrav i hvala na dosadasnjoj pomoci!

Asus sa testa je znacajno bolji od oba ova nbooka.
Jedino sto ima 14"ticu, ali stvarno ne znam sta ce ti 15".
Kod prenosnih uredjaja, vece nije bolje :)

Pozdrav!

Pa znaci mi da bude sto veci....kao zamena za desktop...znaci necu da je nosam naokolo, vec ponekad ...i to kolima...vecinu vremena ce biti kuci....a i kad posle skoro godinu dana druzenja sa Samsungom 171P i Miro 21" tesko je na 15 ...kamoli na 14"..pa da umanjim sok :mrgreen:

a da budem iskren..Asus jeste veliko ime , ali ipak je novo na ovom polju ...Toshiba i HP su ipak neka garncija da ce to da radi kako treba...ne znam , ja uvek savetujem ljudima da uzmu malo alternativnije varijante(boli odnos cena/kvalitet) kao ti meni sad Asus...ali kad treba ja da uzmem uvek uzimam provereno :beat:

ma uzecu ozbiljnu masinu za godinu dana , treba mi nesto da me sluzi u medjuvremenu... cheers

Pozdrav!

Cini mi se da taj Asus ima 14" display sa 18bit paletom - ima mnogo boljih centrino book-ova, jedino ako mu je cena bas mega-povoljna...
Sto se dileme tice, HP je ocigledan izbor.

Od ovih koje si naveo bolje je, po specifikaciji, HP.

Zaboravio sam da kazem da je na Toshibi XP Home, a na HP-u XP Pro....Niije ni to zanemarljivo....
Hvala na savetima...
Pozdrav!

Iz licnog iskustva mogu mirne duse da ti preporucim HP nx9000.
Masinica je sjajna :p

Vocko je napisao(la):
Moja preporuka za Toshibu. Ovo mi je već druga Toshiba i prezadovoljan sam.
Trenutno koristim model 2410 (P4 1.8, 15", 512DDR, CD-RW) i jedinu zamerku koju imam je to da mu bela nije bela već žućkasta, za razliku od LG 1510S.
Sve ostalo radi odlično, instaliran je XP Home i sve radi u najboljem redu. Modem je odličan na staroj liniji je držao 33.6, a na novoj 50.6-52kpbs.
Staru Toshibu sam u princpu zamenio, jer je imala samo 1 USB port, dok ova ima 3 USB-a.

Probao sam jedan Dell i Fujitsu (slične specifikacije) i odlučio sam se za Toshibu.

ja sam vec pitao,mozeli tu da se usporedi DTKGdje je on medu svimk tim masinama

Carlito je napisao(la):
Suzio sam izbor i ne mogu da se odlucim...nikako da presecem...izbor je:

1. Toshiba Satellite A10-S203 - Celeron 2,2 GHz, 256 MB, 30 Gb, 15",Combo....2,9 kg.....dve godine garancije....i kostao bi me 1190

2.HP nx9000 - Intel Pentium IV-M 2 Ghz, 256 MB, Ati Radeon 64MB, 40 GB, 15", Combo , Serijski port, Wi-Fi...3.3 kg.....garancija godinu dana....1370

Sta mislite sta se vise isplati...gledao sam oba i oba su OK, zavrsna obrada je na nivou...HP bi trebalo da se manje greje, u Toshibi je desktop Celeron....
E da li postoji neko resenje kad notebook nema Serijsski port...neki prelaz...na USB...posto imam par uredjaja koje povezujem na Serial, ali to nije od presudnog znacaja za kupovinu notebook-a....

Pozdrav i hvala na dosadasnjoj pomoci!
Od gore pomenutih izabrao bih HP-a, mada steta sto si izbacio Dell-a iz kombinacije...

Jesi mislio na neki odredjeni model ili na Dell u globalu...imao sam pre par meseci Dell i bio sam odusevljen, sad sam gledao i skapirao da ti tanki modeli su preko 2000 Eura....da su Entry modeli Toshibe i HP-a malo kvalitentiji...
Pozdrav!

tebi je izgleda vise vazno da notebook izgleda "nekako nabudzeno", pazi, ako imas mogucnost onda nabavi Sony-a, on ce ti se sigurno najvise svideti. sto se tice entry modela hp je ispod dell-a u ponudi, a i sto se statistike i misljenja korisnika tice u americi i kanadi dell su na vrhu lestvice. drugacije je u evropi sigurno, ovde traze bas izdrzljive masine, to je za sad dell u svim ponudama...
koji si dell probao ?

Neki Latitude je bio ne secam se tacno...P III na 900 MHz....ali se odma videlo da je to ona najvisa klasa....zato sam se i prvo zaleteo na dell i evo sta ima kod nas...:

Inspiron 1100
Intel Celeron P4Core 2.2GHz
15'' XGA TFT 1024x768
256MB (1*256) 266MHz DDR RAM
30GB HDD
Combo DVD/CD-RW
Intel Extreme Graphics AGP 64MB
56k Modem + Ethernet 10/100
Speakers, S-Video Out, 2xUSB 2.0
Win XP Home, Norton AV

sve to za 1220 :eek:

ili

Inspiron 5100

Intel Pentium4 2.40GHz
15''SXGA TFT 1400x1050
256MB (1*256) 266MHz DDR RAM
30GB HDD
Combo DVD/CD-RW
VGA ATI Mobility Radeon 7500 32MB
56k Modem + Ethernet 10/100
Speakers, S-Video Out
2xUSB 2.0, FireWire
Win XP Home, Norton AV

1550 evra... :?

Mislim da ce u ponedeljak da padne HP, a kad se uskoro dovucem do tebe tamo (doduse prvo malo usavrsavanja po Evropi) ....zna se sta cu da uzmem...izbor je lagan... cheers

Pozdrav! :happy:

Mislim da bi bio red da Vam se zahvalim na pomoci i da Vam se pohvalim.... cheers

Pozdrav!

P.S. Mislim da mi se slaze sa ostakom hw-a... :beat:

Nazad
Vrh Dno