Šta je novo?

notebook kao HTPC?

• Začetnik teme Začetnik teme JoKa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

JoKa

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2002
Poena
645
Razmislajo sam da sklopim neku HTPC masinu ali posto uskoro treba da menjam i laptop mozda je bolja varijanta da mi taj laptop sluzi i kao HTPC. Ima li neka preporuka do 50.000? Pretpostavljam da je i tu najbolja varijanta sa NVidia grafikom? Znam da kod ATI grafike i zvuk ide preko HDMI-a sto je najednostavnije za povezivanje preko AV risivera da li to isto vazi i ATI grafiku kod laptopa? Da li uopste neki laptop ima SPDIF, posto bi to bio najednostavniji nacin za povezivanje sa AV risiverom u slucaju Nvidia grafike?

Razmislajo sam da sklopim neku HTPC masinu ali posto uskoro treba da menjam i laptop mozda je bolja varijanta da mi taj laptop sluzi i kao HTPC. Ima li neka preporuka do 50.000? Pretpostavljam da je i tu najbolja varijanta sa NVidia grafikom? Znam da kod ATI grafike i zvuk ide preko HDMI-a sto je najednostavnije za povezivanje preko AV risivera da li to isto vazi i ATI grafiku kod laptopa? Da li uopste neki laptop ima SPDIF, posto bi to bio najednostavniji nacin za povezivanje sa AV risiverom u slucaju Nvidia grafike?

I nove nVidia-e guraju zvuk preko HDMI-a.
SPDIF na nbooku nisam video.

A to vazi i za ove koje se nalaze u NB? Da li neko uopste koristi NB kao HTPC? Kakva su iskustva?

Poslednja izmena od urednika:
pogledaj Acer Aspire 5542G-504G50MN, po specifikacijama ima HDMI out
za zvuk:
Integrated microphone

Dolby®-optimized surround-sound system with two integrated stereo speakers

Optimized third-generation Dolby® Home Theater audio enhancement

True 5.1-channel surround-sound output

Headphones/speaker/line-out with SPDIF support, microphone and line-in ports

Microsoft® DirectSound® compatibility

Mislim da je ipak bolja varijanta sa nvidia grafikom.

Koji je SPDIF konektor u pitanju? Nisam ni ja video da neki laptop ima klasican SPDIF koji se srece na AV risiverima tipa RCA ili opticki. Kod tvog laptopa je to isti konektor na koji se prikljucuju i slusalice? Da li si pokusao da koristis taj SPDIF sa nekim AV risiverom?

Tako je, isti je konektor kao i za slusalice, nazalost ja ga nikada nisam koristio.

probao licno na MSI X600 bruka kako radi ... i zvuk i slika sve ustimano ne kasni.i ako prebacis skroz sliku na TV cak i malo baterije potrosi. bez punjaca sam gledao 2 filma i ostalo baterije

Nazad
Vrh Dno