Šta je novo?

Notebook i TV karta

vlada064

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2004
Poena
304
Potrebna mi je pomoc oko kupovine TV karte za notebook(eksterne da ne bude zabune).Koju karticu uzeti? Da li se spaja sa notebook-om preko USB ili ...?
I jos nesto, ortak koristi satelitsku karticu (receiver) na desktop racunaru, da li postoji kombinacija i za notebook?

Hvala unapred
:type:

Ja sam probao Terratec Cinergy 200.
Isto USB 2.0...

Jeste skuplja,ali je odlicna....brzo menjanje kanala,dobar signal sa obicnom antenom.....

Tolpa preporuka...

A napajanje? Jel ima neka od tih kartica kojoj je dovoljno napajanje preko USB-a?
Kakav je signal? Jel ima sanse da se koristi sa nekom maleckom antenom ukoliko je podrucje dobro pokriveno signalom?

Tj. potrebno mi je ponekad da iz kola pogledam nesto na kratko...dakle, bez externog napjanja, kablovske i sl...

Terratec i Transcend mogu da rade sa napajanjem samo sa USB porta. Terratec sam probao na Brozovom ASUS M6 ;) a Transcend na HP NX9105 (A64 3400+)...

Terratec je i predvidjen da radi bez dodatnog napajanja, a Trancsend ima dva USB kabla, ali u praxi na tom notebooku nije bilo potrebe za time.

Signal je bio dosta los sa Terratec-om, a evo ljudi kazu da je sada dobar, sto znaci da su izasli novi drajveri (isto je bilo i sa Cinergy 400 PCI karticama, prvo slika losa, a kasnije - najbolja).

Ne secam se da sam jos neki od tjunera probao na notebookovima.

Dobro kod Terratec-a je bilo koliko se secam da je hvatao slabije kanale, ali je lose sto i oni najbolji nisu bili 100% bez snega sto je moguce postici sa PCI karticama. Inace sliku sam hvatao (na Banjici: B92, Pink, Koshavu i RTS 1/2/3) i sa Sony bubicama ubodenim u RF konketora u Cinergy 200 :d

Mada ja sam bio dosta blizu Pet solitera, a koliko mi se cini tu ima neki predajnik.

Poslednja izmena:
Twix je napisao(la):
Ja sam probao Terratec Cinergy 200.
Isto USB 2.0...

Jeste skuplja,ali je odlicna....brzo menjanje kanala,dobar signal sa obicnom antenom.....

Tolpa preporuka...

Jos jedna preporuka za Terratec Cinergy 200
iamm ga vec 4-5 meseci i prezadovoljan sam!

Uf, probao sam MSI-ja i nikako nisam bio zadovoljan. Slika je bila ocajna bez obzira na drajvere i softver. Ono sto stoji jeste da je veoma stylish. Od samog tuner-a, pa do torbice koju dobijes za njen transport. Dobijes i bracket sa svim potrebnim ulazima/izlazima. Satro radi i MPEG4 kompresiju u realnom vremenu, ali to nije tacno. Ako ces je koristiti samo na putovanjima, moze i da prodje zbog cene koja je zaista povoljna, ali ukoliko planiras da je na lap-u koristis svakodnevno, po meni nije resenje.

Nazad
Vrh Dno