Šta je novo?

Notebook i klimatski uslovi?

nmcyber

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2010
Poena
154
Oduvek mi muče sledeća pitanja. Koliko je aj da kažem opasno nositi lap top na temperaturi ispod 0....Koliko je potebno dobro upakovati računar da bude sigurno zaštićen od vlage? Da li je sigurno upaliti računar odmah pri ulasku u zatvorenu prostoriju ako je prethodno neko vreme bio na hladnom?

Neko će reći da su glupa pitanja...ali odavno me muče...jedni govore "ma to je prenosni računar on je sprean za to" drugi "kao korozija k...." dobro ne bi sada da psujem... :D

Po meni jeste opasno paliti laptop ako je tek unet u sobnu temperaturu spolja gde je temperatura debelo u minusu - razlog je kako naglo zagrevanje komponentni tako i moguca mini-kondenzacija.

Sto se rada na niskim temperaturama tice, ja sam moj ThinkPad do sada koristio na najnizoj temperaturi od nekih -18C. Bili smo na utakmici u Sofiji, napolju na stadionu, kad uracunas da smo stigli nekih sat vremena pre utakmice + vreme utakmice, znaci neka 3 sata na -18C i osim sto je ekran imao slabiji response (LCD ne voli bas toliki minus) drugih problema nije bilo.

Osim naravno sto sam jedva kucao jer su mi se smrzli prsti iako sam imao rukavice. Pa posle kazu posao sportskog novinara je lak...

Nazad
Vrh Dno