old_bookmaker
Darth Vader's accountant
- Učlanjen(a)
- 19.08.2015
- Poena
- 235
Nije neverovatno jer moj brat ima legalno u Beču 70k bruto + 13 i 14 plata (neka fora u AU, mislim da toga nema u GER). Kad se sve sabere i oduzme čini mi se da mu je neto oko 4800 -5k, nisam zalazio u detalje.
Naravno, morao je da ima A2 položen da bi uopšte mogao da aplicira za vizu (njemu firma sponzoriše vizu, ne znam detalje
). On sam kaže da ne zna da bekne njihov nemački (tj. mnogo loše mu ide komunikacija). U firmi svi pričaju na engleskom, a 90% su stranci.
I da, nostrifikovao je diplomu jer mu je to donosilo 10 bodova za tu vizu (opet ne znam detalje
). Prvi koraj je bilo prevođenje i overavanje iste od strane ovlašćenog prevodioca. On (tj. ona) mu je prevodila još hrpu dokumentacije.

Ovo mi je bio "hit" šta je morao da prevodi, to još čuvam jer sam mu ja to skenirao: Certificate_of_birth

Između ostale hrpe dokumenata, trebalo mu je:
Naravno, morao je da ima A2 položen da bi uopšte mogao da aplicira za vizu (njemu firma sponzoriše vizu, ne znam detalje
I da, nostrifikovao je diplomu jer mu je to donosilo 10 bodova za tu vizu (opet ne znam detalje

Ovo mi je bio "hit" šta je morao da prevodi, to još čuvam jer sam mu ja to skenirao: Certificate_of_birth

Između ostale hrpe dokumenata, trebalo mu je:
- Police_clearance_certificate
- Proof_of_work_experience
- Sertifikat - nemački jezik
- toefl - verovatno zbog firme
- Zahlungsanweisung (šta god to bilo
)
- Arbeitgebererklärung (- || -)
- Rot-Weiss-Rot-Karte
- ---
Prilozi
Poslednja izmena: