Šta je novo?

Norton Internet Security 2004 problem

virke

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 BOX
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX B450
RAM
Kingston 2 x 8Gb @3200 XMP
GPU
Gigabyte Aorus Rx 580 4Gb
Storage
Kingston A2000 250GB, Seagate 1Tb ST1000DM010
Zvuk
Logitech X-530
PSU
Seasonic Focus GX 650w
Kućište
Antec Nine Hundred
Monitor
AOC 27G2U5/BK
Miš & tastatura
Red Dragon HARPE PRO K503A RGB+ A4 TECH T70 Terminator Bloody
Mobilni telefon
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drugar koji je skoro kupio komp je instalirao Norton Internet Security 2004 koji je dobio uz komp(trial verzija od 90 dana).Problem je sto nece da se unistalira,hoce ali delimicno.Kada se pokrene unistal posle nekog vremena izbaci poruku kako unistal nije zavrsen do kraja i da ubacim instalacioni cd.Kada to uradim opet se nista ne desava.Antivius i firewall su uklonjeni i instalirani drugi ali kada kod pokrene komp doceka ga poruka o nekoj gresci i da se obrati sluzbi za teh.podrsku.I ja sam imao slican problem sa Norton internet Security 2005 pa sam morao da reinstaliram Win.
Ima li neko ideju sta bi trebalo da se uradi a da se Win neinstalira ponovo?
Pozrav!

virke je napisao(la):
Pozrav!

stvarno,nikad nisam koristio nortona,ali da li si probao sa safe mod-om i sa
brisanjem key-eva iz regia ?

virke je napisao(la):

Nemoj da koristis Notron Internet Security :)
Ne stvarno, drzao sam ga jedno vreme ali mi se nije svideo.
Licno smatram da je bolje koristiti odvojene antivirus i firewall programe.

@srle 987
Iz safe moda nisam probao a sto se tice ciscenja reg.baze probao sam kod mene ali sam ponovo imao problem.
@programmer
Sad je kasno.

Sta bi trebalo da uradim u safe modu?Te poruke nece biti jer se Nis 2004 nece podizati sa sistemom.U principu ni sad se ne podize sa sitemom kompletan program jer je delimicno unistaliran,verovatno je ostalo nesto.E ja bih da nadjem to nesto i obrisem.Otisao sam u Computer Management i pogasio sve servise koji imaju veze sa Symantec-om ali ni to nije pomoglo.
Poz!

virke je napisao(la):
Sta bi trebalo da uradim u safe modu?Te poruke nece biti jer se Nis 2004 nece podizati sa sistemom.U principu ni sad se ne podize sa sitemom kompletan program jer je delimicno unistaliran,verovatno je ostalo nesto.E ja bih da nadjem to nesto i obrisem.Otisao sam u Computer Management i pogasio sve servise koji imaju veze sa Symantec-om ali ni to nije pomoglo.
Poz!

idi u safe mod pa na add/remove programs tamo potrazi symatec-a
tako ces ga sigurno izbaciti iz sistema.
poz.

@virke
Nisam siguran da ce ovo pomoci ali mogao bi da probas sa aplikacijom
Registry Cleaner. Freeware je i ima spisak svih komponenti koje se startuju pri dizanju OS. Javi ni na PM tvoj mejl pa cu ti ga poslati (negde oko 0,5M je).

Poslednja izmena:
Ovih dana nisam mogao da se vidim sa drugarom jer sam imao neku frku na poslu a posto sad vise ne radim imacu malo vise vremena da se posvetim racunaru.Sutra idem do tog druga pa ce mo se malo pozabaviti sa tim problemom.U svakom slucaju hvala na savetima a ja cu javiti sta sam uradio.
Poz!

Mogao si informaciju iz prve da dobijes na symantecovom sajtu. Ukoliko ima problema sa deinstalacijom, skine se poseban tool koji ukloni alatke i ocisti symantecove registry kljuceve, kao sto je vec opisano u dokumentu.
Nema potrebe za rucnim cackanjem rega i fajlova.

Javljaj da li si nešto uradio i kako pošto se isti problem pojavio i na kompu moje devojke, pa ne znam kako da to rešim. Razmišljao sam o Reg Cleaner-u ali nisam siguran da baš sve može da se isčačka sa njim, a na sajt Symanteca sa njenog kompa nisam mogao da pristupim. Šta dalje činiti ?

Trenutno skidam Reg cleaner koji mi poslao Programmer na e-mail kao i RnisUPG koji mi je preporucio Silverglider.Odnecu cu to kod ortaka pa ce moprionuti na posao.Mislim da ne bi trebalo imati problema.cini mi se da ce RnisUPG zavrsiti posao.
@fidelio
ako hoces posalji mi e-mail adresu na pm pa cu ti poslati RnisUPG.Program je mali ima samo 144 kb.
Poz!

Nista nisam uradio_Ortak me je ispalio,nismo se ni videli.Kad njega ne zanima da namesti komp sto bi mene zanimalo.Poslao sam mu na mail Reg Cleaner i RnisUPG pa neka gleda sta ce.Sad sam otvarao thread za nekog i nikad vise.Hvala svima na pomoci.
Pozdrav!

Nikakvi deinstaleri i ostale stvari nece resiti hronicnu boljku SVIH Norton programa = zavlacenje duboko u sistem, rasejavanje kojekakvih .dll-ova na sve strane, prakticna nemogucnost funkcionalne deinstalacije na "normalan" nacin. Ukoliko posle "deinstalacije" bilo kog Norton programa stavis noviju verziju, ona ce sasvim sigurno doci u sukob "sa ostacima bivseg rezima", vrlo verovatno u toku same instalacije.
Dva resenja -
>prvo - format c: pa sve iz pocetka (sto je mazohisticka praksa),
>drugo - format c: i nikada vise NIJEDAN Norton/Symantec program.

Postoje mnogo bolje alternative za sve programe koje dolaze iz Symanteca.
(Autor ovih redova svoje tvrdnje bazira na sopstvenim iskustvima i iskustvima svojih mnogobrojnih prijatelja i one predstavljaju samo jedno subjektivno misljenje, bez zelje za dalje raspravljanje na ovu temu)

Apsolutno se slazem sa tobom.Ja sam se vec opekao a znas kako kazu:"ko se jednom opece posle i u jogurt duva"

Nazad
Vrh Dno