Šta je novo?

Norton Ghost

dglisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2007
Poena
319
Zanima me da li je najbolja opcija,posle sveze instalacije windowsa,napraviti ghost image,da bi zaobisao mucenje oko reinstalacije sistema i svih drivera,programa itd posle odredjenog vremena,jer kad pocne da me zeza sistem,da li je dovoljno samo pokretanje ghost-a i sve se vraca na staro tj novo

Da,a usput bi mogao da probash Acronis True Image koji je mnogo bolji i pouzdaniji.

Da,a usput bi mogao da probash Acronis True Image koji je mnogo bolji i pouzdaniji.

Napravio sam IMAGE diska-a cisto da probam sa Acronis-om ... samo me zanima .. kako u tom slucaju posle formatiranja vracas sistem u originalno stanje ???

napravi bootable media iz acronisa pa ce ti se sve samo kazati :)

Postoji opcija i za to - kada praviš backup, izabereš kao lokaciju DVD (ili CD) rezač i ubacuješ diskove kada zatraži (po potrebi). Samo mu u opcijama podesiš da na taj disk ubaci i Acronis Boot Loader i to je to.

Ili edituj vec napravljeni bootabilni iso fajl u programu tipa UltraISO. Samo ubaci arhivu bilo gde na disk, a zatim to narezi i zavrsio si posao.

Jedno pitanjce:

Ne moze da se ucita ASPICD.sys i to javlja pri ucitavanju NortonGhosta (sa Hiren CDa). Odmah posle ucitavanja drajvera za mouse.

Zna li neko o cemu se radi?

P.S. Mozda je problem jer je DVDRW uredjaj - SATA uredjaj... ?

Poslednja izmena:
Da, problem je sata optika. Rjesenje, biraj rucno jedan po jedan drajver. Kad ponudi SATA odgovori potvrdno (2 ili 3 ne znam ovako napamet), a na sve ostalo odgovori odrecno.

Odgovorio sam potvrdno (mislim da je drajver koji pocinje sa 'G') ali nije uspelo.

Doduse, na SVE drajvere sam redom odgovarao sa 'Yes' :)

Vrh Dno