Šta je novo?

Norton GHOST upropastio HDD?

• Začetnik teme Začetnik teme tex707
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
Ako neko ima ideju, molio bih za pomoc....sto hitnije.

Pravio sam GHOST fajl jedne particije sa jednog od HDD-ova. Kada sam startovao Nortong GHOST (iz DOS-a) na samom pocetku je postavio pitanje na koje sam ja mahinalno lupio "Enter" i on je krenuo dalje. To pitanje je bilo u vezi nekog oznacavanja jednog HDD-a ili particije da bi bila upotrebljiva za GHOST ili tako nesto (ne secam se tacno). Sve je dalje proslo OK, ali posle restarta Win2K vise nije "video" ceo jedan HDD od 200MB! Startovao sam Knoppix koji ga je video normalno, pa GHOST koji ga je takodje video normalno. Poceo sam da expermentisem sa Disk Management-om i tu sam opet nesto zeznuo (valjda sam kliknu da se HDD postavi kao Basic ili tako nesto) i sada kao epilog imam: Knoppix vise ne vidi HDD, samo ga vidi Norton GHOST i na njega i sa njega moze da pravi GHOST fajlove. Posto na tom disku imam par ogromnih foldera (po oko 80GB) ne znam sta dalje da radim, na drugim HDD-ovima nemam mesta za tolike GHOST fajlove (ako uopste mogu da se naprave).

Ima li neko ideju sta bih mogao da uradim, tj. cime bih osim GHOST-a mogao fajlove parcijalno da isprebacujem na druge HDD-ove (napominjem da imam jedam SATA array od 160GB koji GHOST ne vidi, te je neupotrebljiv)? Prilicno mi je hitno...🙁

Unapred hvala.

Ako hoces, donesi sutra HDD da okacimo na moj PC i vidimo sta ce se videti na mom sistemu.

Moglo bi...mada sumnjam da bi se nesto videlo, ako se vec ovde ne vidi. A i voleo bih veceras da sredim ako bi ikako moglo... :wall:

Pa ja ne bih bas veceras 🙂 idem sad da spavam.
Javi se sutra ujutro, oko 10h, imas tel broj, pa da vidimo kako ce se hdd ponasati kod mene. Naci cemo i 80gb free space kod mene, negde 🙂

Da pojasnmo: radi se o disku PATA 200gb?

Pa naravno da nisam mislio veceras da dolazim kod tebe, nego da ovde nesto "smuvam" sam, na neki nacin...🙂

Da, PATA Maxtor 200GB, skoro pun....tako ti je kada se previse "visi" na eMule-u, a uz to rade ogromni CAD projekti....🙁

Probaj norton disc doctor-om (onaj mali ndd.exe) Meni se isto slicno desavalo sa Ghost-om koji valjda zagrebe nesto po boot-u diska pa onda sve zeza u win-u dok DOS vidi sve korektno.

Hoce to da se desi kada na particijama postoje neke greske (otprilike nesto kao logicki bs). Pre ghostovanja potrebno je uradit proveru integriteta particija, chkdsk ili recimo iz pqmagic-a "check nesto?".

Na sveze formiranim particijama bez "gresaka" nikada se nije desilo nista slicno.

poprilicno se prckao a fajlo ako su ti bitni nemoj da se zazas mozes jos vise da zeznes ako vec nisi zajbao do koske
Nikola

Zahvaljujem se svima na pomoci.

Norton Disk Doctor nije mogao da bude od pomoci posto je HDD bio vidljiv SAMO za GHOST...a kako ja en znam da GHOST-ujem foldere (ako je to uopste moguce), trebao mi je jos jedan HDD kapaciteta od 200GB da bih uspesno obavio operaciju. Napominjem da je ceo HDD jedna particija.

Posle malo cackanja po Disk Management-u i restarta Knoppix je normalno video HDD (mada W2K i DOS nisu mogli), iskopirao sam podatke na ostale HDD-ove gde je vec bilo mesta i sada je sve OK.

Skini Hiren`s boot noviju verziju uglavnom se nalazi u ISO fajlu da bi mogao da narezes kao boot disk i tu ti se nalaze svi moguci alati od reparacije HDD do pravljenja particija.

procitaj pre postovanja linkova

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da je Ghost iz System Works 2003...staje an dve diskete. Radi izuzetno brzo (oko 10 MB/s sa kompresijom), prepoznaje NTFS particije.

_storm_ je napisao(la):
Skini Hiren`s boot noviju verziju uglavnom se nalazi u ISO fajlu da bi mogao da narezes kao boot disk i tu ti se nalaze svi moguci alati od reparacije HDD do pravljenja particija.

Hiren`s Boot 7.2

Zahvaljujem, skinuo sam program, cuvacu ga za sledecu priliku (za koju se nadam da uskoro nece doci).

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno