Šta je novo?

norton ghost novije verzije od 2003 - pitanje

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Zanima me, posto koristim verziju 2003, da li novije verzije ne dele *.GHO fajl ako on prelazi 2 GB posto ova deli? Ako novije verzije nemaju ovu "manu", koje su to verzije? Hvala.

Fajl sistem je NTFS. Zar on nije ogranicen na 4 GB po jednom fajlu max?

twister je napisao(la):
Fajl sistem je NTFS. Zar on nije ogranicen na 4 GB po jednom fajlu max?

Nije! Ogranicen je FAT32 ;)
Drugo sto je bitno je fajl sistem diska ili particije na koji snimas ghost file a ne sistem diska ili particije koji hoces da bekapujes.

Poslednja izmena:
Probao sam sledecu verziju 9.0 valjda je to poslednja i mnogo me nervira recovery sa CD-a uzasno je sporo i uz to mi ne radi DVDrw,tako da sam se vratio na 2003.

Vidi, novi norton (9.0) samo ima nortonovo ime, symantec je kupio kompaniju koja se zove power quest i njihov program disk image, to reimenovao u norton ghost i dodao podrsku za gho fajlove.

Sve u svemu jako lose.
Drzi se 2003 verzije i uzivaj, a ako zelis nesto novije ne gledaj vise u norton (na moju veliku zalost)

Imam 2 particije i obe su NTFS... Tacno je ghost podelio image na 2 dela i prvi ima 1.99 GB

jel ima da se skinu novije verzije norton ghost-a?!? (ma kako se one sad zvale)

vranac je napisao(la):
Vidi, novi norton (9.0) samo ima nortonovo ime, symantec je kupio kompaniju koja se zove power quest i njihov program disk image, to reimenovao u norton ghost i dodao podrsku za gho fajlove.
PowerQuest-ov originalni DiskImage je isto dosta dobar (mada malko sporiji od 2003),problem sa Symantecom je sto boot disk koristi Windows PE kao osnovu a to mnogo traje dok se podigne.

I zna li neko na kraju kako da prevazidjem ovo span-ovanje *.gho fajla?

Probaj da pokrenes ghost sa komandne linije
koristeci switch-eve koje imas u prilozenom
uputstvu. Dalje, Ghost 8.0 Corporate savrseno
dobro radi posao , pa probaj da nadjes njega,
ako ne uspes da ovako prevazidjes problem.

Prilozi

• ghost.pdf
    933.1 KB · Pregleda: 349
Poslednja izmena:
Ja ghost pokrecem bez problema (doduse sada mi je skoro 1 min duze vracanje). Problem je sto me nervira sto pored GHO fajla pravi i GHS (to je ostatak preko 2 GB). Zasto to radi i da li novije verzije nemaju taj "problem"? Ne razumem jer su obe particije NTFS...

Nazad
Vrh Dno