Šta je novo?

norton ghost 2003

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Zanima me jedna stvar, recimo hocu da gosthujem c particiju konkretno zbog neki programa koji mi traze dodatnu aktivaciju preko interneta, e sad posto mi klinci stalno cackaju kompjuter i instaliraju sve i svasta, malo malo pa mi zeznu windows, pa onda ide instalacija, i sve jovo nanovo, sad mene zanima jel ghost celu particiju preslika sa sve instaliranim programima i njihovim kljucevima ili ne, i da li je moguce da taj isti ghost fajl podignem na drugom kompu a da mi ti programi i dalje rade a da ne traze ponovnu aktivaciju.

P.S. Jel usput ghost i kompresuje podatke ili ne posto sam napravio ghost fajl od
c particije na kojoj imam 4,5 gb zauzeto a napravio mi je ghost fajl od 2gb.

Kao prvo da ti kazem da je Acronisov true image mnogo bolji program za te svrhe i probaj obavezno njega.Norton Ghost radi citavo kloniraje particije i nemoj se brinuti,sve sa kljucevima i ostalim podacima.Tacno je to da Ghost kompresuje tako da dobijeni image fajl bude manji od velicine zauzetog prostora na particiji.

LM, prvo, pogledaj thread-ove na ovoj i par prethodnih strana ove teme, zadnjih nedelja smo se dosta bavili Norton - Ghostom i Acronis - True Imageom, naći ćeš sve što si pitao. O ukusima se ne raspravlja moja preporuka ti je Acronis, trenutna verzija 9.0, napravi ti image cele particije, sa svim programima, setovanjima, kad uradiš restore, sve ti je kao što je bilo u momentu pravljenja image-a. I mnogo toga drugog. Izuzetan program, sve preporuke.

ok nasao sam samo jos jedna stvar ako recimo napravim backup cele particije da li bih mogao da da taj backup povratim na drugom racunaru pa da naknadno ubacim drajvere za taj drugi kompjuter.

pa mozes da probas, napravi image tog drugog kompa za svaki slucaj, ako nesto krene naopako, sto se tice drivera, trebalo bi sve da ti prodje uredu (melo reseta eventualno mozda rucna instalacija jednog-dva i to je to), e sad sa nForca na VIA moze da se desi problem a i nemora nema pravila uglavnom, jer mnogo ima HWa i niko ti ne moze garantovati.

link2rage je napisao(la):
ok nasao sam samo jos jedna stvar ako recimo napravim backup cele particije da li bih mogao da da taj backup povratim na drugom racunaru pa da naknadno ubacim drajvere za taj drugi kompjuter.

To baš i neće ići tako lako, selidba OS sa jednog chip-seta na drugi, uglavnom ne radi. Ponekad sa Via na Via, Intel na Intel, može, uglavnom jok.
Bilo bi lepo kad bi moglo ali to je već malo teža priča

Hmm, sto se tice preslikavanja instaliranih programa, ja sam acronis-ovao image c diska kad sam menjao sistemski disk u masini. Kad sam vratio image sve je radilo kako treba sem 3dsmax-a. Istu proceduru sam odradio par meseci ranije radi neke probe, al tada nisam dirao hardware i tada su svi programi radili kako treba ukljucujuci i maxu. Vrlo je verovatno da cak i ako uspes da preselis widows-e i promenis drajvere i sl. da ce ti se pogubiti oni programi koji kjluceve vezuju za hardver masine na koju su instalirani.

Vrh Dno