Šta je novo?

NORTON AV 2002 - problem

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Malopre sam kupio novi NHL2003. Instalirao sam igru, prebacio krak, ali prilikom startovanja igre norton antivirus 2002 prijavi da je nasao skript virus u fajlu nhl2003.exe tj. u kraku. Medjutim kada sve te fajlove peskeniram posebni nista ne prijavljuje, jedino kada stratujem igru. Ima li neko slicnih iskustava ili neki koristan savet.

Pozdrav

Goxy

Ko zna sta exe radi kada se startuje - ostavlja neki rezidentni programcic koji ceka konekcije ka internetu ili nesto slicno za multiplayer, recimo, pa se moze reci da se tehnicki ponasa kao trojanac. Zato nista ni ne vidis dok ne startujes program.

Elem, najjednostavnije je pre igranja 'desnokliknes' na NAV ikonicu u SysTrayu i izaberes "Disable AutoProtect", pa da nakon igranja ponovo vratis na "Enable AutoProtect". Valjda ce stici uskoro zakrpa ili od jednih ili od drugih. Mozda vec jeste, uradi LiveUpdate.

Ne razumem zbog čega ljudi koriste još Norton AntiVirus sistem, jer se i onako pouzdano zna da je AVP, trenutno najbolji AntiVirusni program. I ne opterećuje mnogo sistem, kao što to radi Norton. Kada Norton nešto pretražuje on toliko optereti sistem da je to nemoguće razumeti šta on toliko radi tom kompjuteru.

Stavr je u tome sto svak ima svog favorita. Za tebe je to AVP i ja to cenim. Ali za mene je to Norton, pogotovo verzija 2003 koja koristi mnogo, mnogo manje resursa nego recimo 2002. Sve je to stvar proslosti, jer Norton koristim otkako mi je AVP3.5 dopustio da budem razbijen od virusa, toliko o AVP-u.

jer Norton koristim otkako mi je AVP3.5 dopustio da budem razbijen od virusa, toliko o AVP-u. [/B][/QUOTE]

Niko nije savršen!!!

P. Cineman

Pazi, ja sam veliki ljubitelj AVP-a, i svima ga toplo preporucujem, ali sam bio svedok kako UNIŠTAVA mašinu u bukvalnom smislu te reči. Znači P4 1,6, 512 DDR i kada startuješ outlook da vidiš kako prsne. I ne samo outlook, word, excell, internet... I sada razmišljam da li da stavim NAV ili VSCAN....

Norton nije samo nasminkan on je kompletan program za zashtitu racunara, avp je mom ortaku pobrkao sve loncice u mashini, a kad se setim samo koliko ga je hvalio.

Jel ima neko link za download nekog novog Norton Anti Virusa ???

NOVI NORTON AV 2003

SPREMI 120 ili 150 dinara zapucaj se na neki od kioska kod SKC gde prodaju PC programe pored muzickih diskova i kupi novi NORTON ANTI-VIRUS 2003 ili, ja bih ti toplo preporucio da kupis paket NORTON SYSTEM WORKS 2003, jer za iste pare dobijes pored antivirusa i jos neke stvarcice.

Pozdrav

G.

Re: NOVI NORTON AV 2003

Goxy je napisao(la):
SPREMI 120 ili 150 dinara zapucaj se na neki od kioska kod SKC gde prodaju PC programe pored muzickih diskova i kupi novi NORTON ANTI-VIRUS 2003 ili, ja bih ti toplo preporucio da kupis paket NORTON SYSTEM WORKS 2003, jer za iste pare dobijes pored antivirusa i jos neke stvarcice.

Pozdrav

G.
Ovaj Norton System Works 2002 koji imam ne moze da se updatuje sa net-a. Da li 2003 moze ???

Re: Re: NOVI NORTON AV 2003

Sentenced je napisao(la):
Ovaj Norton System Works 2002 koji imam ne moze da se updatuje sa net-a. Da li 2003 moze ???

Mozda ga nisi pravilno instalirao, mozda si iskljucio opcije za internet i update. Dali mozes da skidas najnovije virus definicije sa interneta?
Probaj da ga re-instaliras i pazljivo prati postupak

Svakako se slazem da ga nisi dobro instalirao, ili nisi lepo podesio opcije za update, ali ipak nabavi novi Norton 2003 i bolji je od prethodnog . Evo jedan primer. Posto raznorazni idioti sa trulog zapada nama korisnicima EUneta salju raznorazne viruse, a meni Norton 2002 nije prepoznavao doticne viruse iako je EUnet slao obavestenje sa virusoidnim porukama, to se kod Notona 2003 nije desilo. Danas kad mi je EUnet poslo obavestenje da je u poruci za mene pronasao virus i tu poruku mi poslao uz obavestenje, Norton ga je lepo otkrio i uklonio. Sto ce reci 120din i pravac SKC.

Goxy je napisao(la):
Svakako se slazem da ga nisi dobro instalirao, ili nisi lepo podesio opcije za update, ali ipak nabavi novi Norton 2003 i bolji je od prethodnog . Evo jedan primer. Posto raznorazni idioti sa trulog zapada nama korisnicima EUneta salju raznorazne viruse, a meni Norton 2002 nije prepoznavao doticne viruse iako je EUnet slao obavestenje sa virusoidnim porukama, to se kod Notona 2003 nije desilo. Danas kad mi je EUnet poslo obavestenje da je u poruci za mene pronasao virus i tu poruku mi poslao uz obavestenje, Norton ga je lepo otkrio i uklonio. Sto ce reci 120din i pravac SKC.

Dali NAV 2003 prihvata setovanja i virus definicije koje ostaju od starog NAV 2002 kada se instalira i dali trazi da prethodno deinstaliras staru verziju?

Aargh je napisao(la):
Dali NAV 2003 prihvata setovanja i virus definicije koje ostaju od starog NAV 2002 kada se instalira i dali trazi da prethodno deinstaliras staru verziju?

Mislim da je svaki NAV do sada trazio deinstalaciju prethodne verzije, ali virus definicije od prethodne verzije ostaju na sistemu. Ovo stoga sto je sam program obicno lociran u disk:\Program Files\Norton Antivirus, a virus definicije u disk:\Program Files\Common Files\Symantec Shared, zajedno sa drugim stvarima koje su zajednicke za sve Symantec programe (recimo LiveUpdate).

Nazad
Vrh Dno