drapin je napisao(la):Instalirao, probao i deinstalirao.![]()
Norton k'o Norton...FX
Kad sam video sta mi je uradio od Recycle Bin-a popi**eo sam - od fajlova bacenih u korpu i namenjenih za brisanje je napravio najbolje cuvane fajlove na racunaru, morao sam da mozgam pola sata kako da ih se otarasim to jest obrisem. To cudo se zove Norton Protected Bin ili tako neko s**nje. Naravno kopanjem po menijim za podesavanje to moze da se nekako disable-uje, ali me je nevidjeno iznervirala cinjenica da je to uopste instalirao bez ikakvih pitanja i upozorenja - a sto je najskandaloznije Recycle Bin nema nikakve veze sa virusima ni sa bilo cime sto bi jedan antivirus program trebao da radi !!!
Jednostavno, kao sto uvek govorim, Norton uvek tura nos tamo gde mu nije mesto i zato ga mrzim.
Antivirusni deo programa je valjda dobar, ne znam...posle ovog incidenta me nije ni interesovalo da ga nesto isprobavam![]()
drapin je napisao(la):Ne ne - cist NAV2k3, retail verzija, 38Mb, skinut sa net-a i nije mi ponudio nikakvu custom instalaciju !
Pa problem je sto sistem zastite od brisanja ne pripada uz antivirus program i sto ga instalira bez pitanja.Zorro je napisao(la):PA dobro, a sta je tu problem? Povremeno "purge all", i mirna Backa...
drapin je napisao(la):Pa problem je sto sistem zastite od brisanja ne pripada uz antivirus program i sto ga instalira bez pitanja.
Programi (i kompjuteri u celini) bi trebali da sluze meni a ne da ja budem njihov pokusni kunic.![]()
Ako smatram da moze da mi se desi da slucajno obrisem vazan fajl, onda cu svojom voljom da izaberem program za zastitu od brisanja i da ga instaliram, a ne da mi ga neko namece.
Stvar principa.![]()
Stvarno......BeastMaster je napisao(la):ajde bacite neki link za skidanje NAV2k3
Ukljucen je ghost(D)kUdtiHaEX je napisao(la):Jel ukljucen Ghost tu?
E svaka mu cast !!!petri je napisao(la):Evo i ja da ga nahvalim..
Pre neki dan mi neko poslao virus
sva sreca sto kada proveravam postu, prvo se norton nakaci na server pa je pregleda i ako je ok, tek onda posta moze da se pokupi sa servera.
Tako da je virus otkriven jos dok mail nije bio skinut, norton je to lepo eliminisao (poslao ga u karantin) i prosledio netscape-u samo mail bez attachovanog virusa.
Zadovoljan sam NAVom, svaka preporuka!
Gde je bre ukljucen Ghost ??? E jos bi samo to trebalo da stave u antivirus !!!Kokos je napisao(la):Ukljucen je ghost(D)
Da sem shto je meni AVP obrisao bez pitanja celu .dbx bazu e-mailova i tada sam odluchio da ga nikad ponovo necu staviti na komp.drapin je napisao(la):E svaka mu cast !!!
Ima jedan maaali problem: to isto tako bi uradio APSOLUTNO SVAKI antivirus program, neki bolji bi mozda cak uspeo da ga dezinfikuje a ne da ga salje u karantin.![]()
drapin je napisao(la):E svaka mu cast !!!
Ima jedan maaali problem: to isto tako bi uradio APSOLUTNO SVAKI antivirus program, neki bolji bi mozda cak uspeo da ga dezinfikuje a ne da ga salje u karantin.![]()
E to je zaista problem !Sentenced je napisao(la):Da sem shto je meni AVP obrisao bez pitanja celu .dbx bazu e-mailova i tada sam odluchio da ga nikad ponovo necu staviti na komp.
Naravno da moze. Virus je parce code-a ili neka script-a, koja nalaze racunaru da radi nesto...Moze da bude samostalan a moze da bude ubacen u neki fajl druge ekstenzije.petri je napisao(la):Hmm.. kako sam virus moze da se 'dezinfikuje' osim da ga kopletno unistis ili sklonis?
zalili se ljudi da im drugi AV-i pojedu ceo mail ili naprave nesto slicno (ok, rekla kazala) ali ono sto mi se najvise svidelo je sto ja na kraju ipak dobijem mail, samo ociscen od virusa
:wave;
Evo u atachmentu pa vidi kod mene ga ima i nije pro verzija.Pozdravdrapin je napisao(la):Gde je bre ukljucen Ghost ??? E jos bi samo to trebalo da stave u antivirus !!!
Ghost je ukljucen samo u PRO verziju Norton System Works-a...
drapin je napisao(la):Naravno da moze. Virus je parce code-a ili neka script-a, koja nalaze racunaru da radi nesto...Moze da bude samostalan a moze da bude ubacen u neki fajl druge ekstenzije.
Za ove prve je lako jer se odmah prepoznaju i brisu bez posledica.
E svaka mu cast !!!
Ima jedan maaali problem: to isto tako bi uradio APSOLUTNO SVAKI antivirus program, neki bolji bi mozda cak uspeo da ga dezinfikuje a ne da ga salje u karantin.
da samo što slika koju si ti dao nije od NAV-a već od Norotn System Works-aKokos je napisao(la):Evo u atachmentu pa vidi kod mene ga ima i nije pro verzija.Pozdrav
E pa vi''s, nije to istoKokos je napisao(la):Sorry.mislio sam da je to to![]()
![]()
![]()
Dakle, normalno da nema sta da se dezinfikuje kad nije redovni fajl inficiran virusom, nego "cisti" virus fajl. Eventualno moze da se deaktivira brisanjem nekog dela koda, ali sto bi - jednostavnije ga je samo obrisati sto kazes. Moj komentar je bio genralan, posto nisi precizirao kakav je virus bio u pitanju...petri je napisao(la):...dakle, posto je virus koji sam ja dobio ipak one I vrste (po tvojoj definiciji, znaci samostalan), kako se onda radi dezinfekcija doticnog sem sto se jednostavno i po kratkom postupku obrise? Znaci neki bolji antivirus bi uspeo da ga dezinfikuje tj. da ga "popravi" bez da ga posalje u karantin ili slicno? ili... sta si mislio anyway ne razumem tvoje odgovore deluju mi malo kontraverzno.
S obzirom da je moj norton podesen ovim redosledom Repair-Quarantine-Delete, ne vidim sta je tu lose sto je virus otiso u karantin posle neuspelog repair-a (pa kako ce i da uspe kad je sam fajl virus!). Mogo sam i da ga obrisem jednostavnim klikom![]()
drapin je napisao(la):...Nase ocene mogu samo da se svedu na recimo pitanje update-a, zauzimanju resursa (sto ce svako sa malo slabijom masinom lako da oseti) i eventualno kakvoci grafickog interfejsa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari