Šta je novo?

Norton 2003 i Win XP?

• Začetnik teme Začetnik teme Aponen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Aponen

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Nisam siguran da li je ovo pitanje vec bilo na "tapetu", ali muci me to sto nakon instalacije par programa iz paketa NSW 2003, podpaket NU, i to Speed Disk, Syste Information,..i jos neki, isti nece da se pokrenu pod XP-jem.🙁
Ista stvar se desila kod mog drugara, koji je takodje clan ove komune.
Molim za vasa iskustva po ovom pitanju i sugestije po istom!!!

Ima li neko link ka Speed Disk-u kao samostalnom programu, posto mi je od celog NSW jedino SD neophodan!

Unapred zahvalan!

Sto gubis vrijeme sa NSW 2003, ako ti je potreban samo Speed Disk
onda je neuporedivo bolje da koristis Diskeeper 7.0.

Re: Re: Norton 2003 i Win XP?

NBM je napisao(la):
Sto gubis vrijeme sa NSW 2003, ako ti je potreban samo Speed Disk
onda je neuporedivo bolje da koristis Diskeeper 7.0.

A zasto mislis da je Diskeeper bolji od Speed Disk-a?

Re: Re: Re: Norton 2003 i Win XP?

Aponen je napisao(la):

Evo po sjecanje nekih prednosti, a za detaljnije najbolje da procitas clanak u proslom broju Digital-a (ukoliko si u mogucnosti...)
Otprilike je za klasu bolji od SD zbog sledeceg:
1. neuporedivo brzi
2. moze da se podesi da program sam kada je potrebno (opcija smart) odradi defragmentaciju. Sve to odradjuje u pozadini sa minimum resursa tako da ne ometa rad sa racunarom.
3. kod SD bilo koji upis na HDD tokom njegovog rada dovodi do toga da program nanovo zapocne defragmentaciju, sto nije slucaj sa Diskeeper-om.
4. vise opcije i nesto vezano za page file...ali bogami me sjecanje ne sluzi (naci ce se ovdje neko da me dopuni)
Ima jos nekih prednosti ali mislim da je ovo dovoljno. Dosta govori i cijena od 40$.
I ja sam dugo vremena bio slicnog misljenja da nema nista bolje od SD-a. Jedno vrijeme sam koristio VoptXP 7.13 za koji kazu da isto nije los, ali je Diskeeper ipak bez premca. Sada nakon Diskeeper-a ne pamtim kada sam "rucno" pokrenuo defragmentaciju...

Na ovo što je NBM napisao dodao bih samo jedno. Čini mi se da analiza (znači korak pred defragmentaciju) kod Diskeepera traje predugo ako je particija FAT32, i tu je mislim SpeedDisk brži. Može li ovo još neko da potvrdi?
Sa NTFS particijama nema problema zbog stalnog monitoringa fragmentisanosti ugrađenog u ovaj fajl sistem.
Inače kao što je rečeno zaista možete slobodno da zaboravite na defragmentaciju kada se uključi Set It and Forget It opcija.

Re: Re: Re: Re: Norton 2003 i Win XP?

NBM je napisao(la):
1. neuporedivo brzi
2. moze da se podesi da program sam kada je potrebno (opcija smart) odradi defragmentaciju. Sve to odradjuje u pozadini sa minimum resursa tako da ne ometa rad sa racunarom.
3. kod SD bilo koji upis na HDD tokom njegovog rada dovodi do toga da program nanovo zapocne defragmentaciju, sto nije slucaj sa Diskeeper-om.
4. vise opcije i nesto vezano za page file...ali bogami me sjecanje ne sluzi (naci ce se ovdje neko da me dopuni)
Ima jos nekih prednosti ali mislim da je ovo dovoljno. Dosta govori i cijena od 40$.

1. Brzi - pa ja se nisam bas uverio u to, gledajuci kako kod drugara radi isti;
2. Skidam kapu;
3. Lepo je to, pod uslovom da je tacno;
4. Sto se page file-a tice, Norton Optimisation Wizard ima opciju da ga prebaci na najbrzi deo diska. Pod uslovom da je podesena konstantna vrednost istog, sto je kod mene slucaj, ovo je sasvim solidna stvar. Ne znam sta treba da govori cena od $40, posto i jedan i drugi kostaju koliko samo skidanje sa neta tj. provajding i telefon.

U svakom slucaju hvala na trudu i ponudjenom odgovoru!

Re: Re: Re: Re: Re: Norton 2003 i Win XP?

40$ je suvise za program koji nudi samo defragmentaciju, a znaci da su autori programa svjesni superiornosti svog programa i da sa tom cijenom mogu proci.

Cudi me da nikada se nisi susreo sa ponovnim otpocinjanjem defragmentacije kod SD-a?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Norton 2003 i Win XP?

NBM je napisao(la):
Cudi me da nikada se nisi susreo sa ponovnim otpocinjanjem defragmentacije kod SD-a?

Ma OK sto se SD-a tice, moja primedba se odnosila na DK.

Re: Re: Re: Norton 2003 i Win XP?

Aponen je napisao(la):

Thread sa slicnim pitanjem pokrenuo sam prosle godine. Niko nije odgovorio.
Inace, MS je licencirao neku verziju Diskeepera i ona ide uz XP. Svojevremeno je uradio isto sa Speed Diskom, ali je taj bio bolno sporiji u odnosu na onaj iz Norton Utilities. Kakva je sada situacija ne bih znao da ti kazem, nikako da se nakanim da instaliram nove verzije jednog i drugog i da probam. Koristim ovaj sto je dosao uz XP, radni zadovoljavajuce.

Svojevremeno je MS uzeo Optimize iz paketa PCtools, ne Speedisk.

Nazad
Vrh Dno