Šta je novo?

Northbridge temperatura, MSI GD70

...

MSI je napravio los posao sa hladnjem na vecini top ploca u 2009. godini. Zalbe ljudi mozes pogledati na zvanicnom MSI Support forumu.

Neki su uspevali da izboksuju RMA ali se vecina snasla sa zamenom hladjenja.

...

daxyco:

Ovo je citat membera peja:

"Speedfan obicno mora da se malo podesi nakon instalacije da bi kontrola obrtaja radila onako kako je zamisljeno.

Idi u configure>advanced>chip, pa tu izaberi onaj na kome ne pise HD0 ili ACPI, nakon toga bi ispod trebalo da dobijes listu opcija koje mozes da menjas. Obrati paznju na stavke PWM Mode 1, 2 itd. Sve one podesi na Software controlled, (to menjas dole pri dnu). Podesi i PWMOUT clock na 0.75.

Na ovaj nacin bi trebalo da dobijes kontrolu nad rpm-om. " kraj citata.

A onda ides na:
SpeedFan:Configure/Speeds/

Tu imas:Speed01,02,03

U mom slucaju Speed03, Sensor treba da bude na Pwm3, a dole u opcijama :
imas Minimum value u % i Maximum value pa namesti kako ti bude odgovaralo...stavis max na manje od 100%
i stiklirano Automatically variated...

Pogledajte moje temp
TMPIN2 je skoro uvek 80, retko kada 78-79. Negde sam citao da je to greska prilikom ocitavanja. NB je kod mene poprilicno vruc i jedva da mogu desetak sekundi da drzim prst na hladnjaku, medjutim, kada sam nakacio neki mali ventilator, hladnjak je na dodir bio bukvalno hladan ali je teperatura u hwmonitoru pala na 78C, znaci tu nesto debelo ne stima. :crash:

Prilozi

• 22-crop.jpg
    22-crop.jpg
    155.2 KB · Pregleda: 79
Hajde da kažem na na poslovnom računaru (ga-m56s-s3, Athlon x2 6400+) temperature sjevernog mosta idu preko 80 Celzijusa kada se renderuje tj. optereti. Radi tako oko 2 god. bez problema.
Inače, kućište je zatvoreno, bez mogućnosti dodavanja ventilatora sa strane, ali nedavno sam mu ipak stavio jedan s prednje strane da uvlači vazduh i jedan pozadi ali i dalje temperature idu preko 80C.

Kakav ventilator da potražim da nakačim na chipset? Treba da bude dosta mali ali bih voleo da bude što tiši. Šta preporučujete?

Kakav ventilator da potražim da nakačim na chipset? Treba da bude dosta mali ali bih voleo da bude što tiši. Šta preporučujete?

Revoltec 40mm, al nije bas jeftin. Mozes da potrazis i Scythe mini kaze (necujan, al ne duva bug zna sta).

.. ovaj, pa uperis neki vent sa kucista
a_nexus_northbridge_1.jpg

@Uruk

Macolom ubijash komarca :D. I vent bi bio dovoljan, a i jeftiniji je.

Poslednja izmena:
Ja još uvek ne znam kako da skinem hladnjak :D

Tako da samo vent dolazi u obzir. A i ne bih nešto puno davao za to. Smisliću ovih dana nešto, samo da mi prodju ispiti. Javiću šta sam uradio i koji su rezultati.

Izvin'e što pišam na staroj temi, ali danas sam izvadio ploču iz kućišta i skinu NB/SB hladnjak, šrafovima je zakačen za ploču, ali sa zadnje strane. Skinuo sam staru pastu i stavio novu i temp u idle 55C, u Linx-u oko 63C tako da preporučujem svima kome je nb temp malo visoka da odradi ovo, izuzetno poboljšanje se vidi.

Bravo temperatura od 80 nije normalna a ako se ikad odlučiš da menjaš hlađenje , pasivna varijanta uz dobar protok u kućištu http://www.itsvet.com/proizvod/thermalright-hr-05-ifx/comp_comp_cooler/618/575 ili ako ćeš manje rešenje prihvatljivije za tvoj sadašnji kuler http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-cl-c0034-extreme-spirit-ii/comp_comp_cooler/49/516 . Prvi sam koristio do pretprošle nedelje a ovaj drugi je na ploči , sve pohvale za oba temperature su pri htt na 230 i blago dignutim naponom i uključenim Q&Q :

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    72.4 KB · Pregleda: 43
Ja sam zamenio pastu na chipsetu, lepo ga dotegao, i stavio 80mm ventilator da duva u stock hladnjak. Evo temperatura, znam da laze za cpu bar 10 stepeni al dobro. Upaljen cool and quiet.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    95.6 KB · Pregleda: 53
Ne treba se buniti ako ti je hladnjak na mostu vreo,bolje on nego i sam chip bez njega - to samo znaci da dobro odvodi toplotu sa chipa i upija u sebe...I meni je povremeno vruc poprilicno, bakar je to...,) Misim na cooler:D

Ivane koja je tvoja sobna temperatura ?

Vrednosti koje dobijaš su jako čudne jer ispada da ti je temperatura procesora niža od sobne .

To sam i napisao, znam da laze za temperaturu cpu-a bar 10 stepeni.

Bravo temperatura od 80 nije normalna a ako se ikad odlučiš da menjaš hlađenje , pasivna varijanta uz dobar protok u kućištu http://www.itsvet.com/proizvod/thermalright-hr-05-ifx/comp_comp_cooler/618/575 ili ako ćeš manje rešenje prihvatljivije za tvoj sadašnji kuler http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-cl-c0034-extreme-spirit-ii/comp_comp_cooler/49/516 . Prvi sam koristio do pretprošle nedelje a ovaj drugi je na ploči , sve pohvale za oba temperature su pri htt na 230 i blago dignutim naponom i uključenim Q&Q :

Ja nemam protok vazduha u kućištu :d

Kućište i daje šansu da se srede kablovi, ali su kablovi od napajanja prekratki. Čim budem skupio neku lovu, verovatno će ovo da leti a da uleti neko modularno. A kupio sam dva Slip Stream-a na 1900rpm pa će da duva kad ih postavim :-devil-:
A što se temp tiče, ja sam prezadovoljan, stavio bih možda i neki drugi hladnjak ali mi onda treba i za SB jer je na mojoj ploči jedan isti hladnjak za Chipset i SB pa je to problem. Mada ako nadjem neko jeftinije rešenje uradiću to verovatno.

Nazad
Vrh Dno