Šta je novo?

"normalan" mail provajder

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Prvo sam sa velikog brata pobegao na inbox.com, a danas htedoh da registrujem jos jedan nalog na inbox.com kad mi izleti sledece upozorenje:

WARNING! Our security teams cooperate and share investigations with the FBI and other law enforcement agencies.

Ovi za razliku od velikog brata barem priznaju, ali ja ne zelim da budem deo toga, pa sam u potrazi za novim provajderom.

Jel ima neki "normalan" mail provider, da ne pravi moj psiholoski profil i da ne saraduje sa FBI-om?

Da ne bi krenula rasprava oko toga koliko je smesno to sto mene neko prati, ne pitam vas ovo iz razloga sto mislim da ce mi neko uleteti na vrata zbog necega, vec cisto iz etickih razloga.

Dakle, predlozite neki underground trash mail.
Ionako one "napredne", za mene nepotrebne funkcije, nikada nisam ni koristio, treba samo da mogu da procitam ono sto mi je stiglo na mail, i da isti posaljem ...

Kažu da većinu anonimajzera na netu drži baš FBI, sa idejom da onaj koji nešto želi da krije možda ima baš dobar razlog da nešto krije, pa što da im se onda ne prijavi sam. 😉

Sve u svemu, ne vidim kako iko može biti siguran u ono što ti preporuči, ako nije glavni admin tog servisa pa da baš tačno zna.

Možda je najbolje koristiti neki "veliki brat" mail, ali preko JAP mreže proksija.

ja za tako nešto koristim Gmail, pa ga i predlažem...

Kažu da većinu anonimajzera na netu drži baš FBI, sa idejom da onaj koji nešto želi da krije možda ima baš dobar razlog da nešto krije, pa što da im se onda ne prijavi sam. 😉

Sve u svemu, ne vidim kako iko može biti siguran u ono što ti preporuči, ako nije glavni admin tog servisa pa da baš tačno zna.

Možda je najbolje koristiti neki "veliki brat" mail, ali preko JAP mreže proksija.

Tom logikom mozda kontrolisu i JAP i TOR?

Ne moze niko biti siguran, ali je manja verovatnoca da ce neko da prati neki trash mail server koji ima par hiljada korisnika, nego neki nabudzeni sa ko zna koliko stotina hiljada ili miliona ... Mada opet, mozda se i fbi vodi tom logikom pa i oni kontrolisu trash mail servere? :trust: :d

Da imam sta da krijem koristio bih bilo koji mail preko tora ili japa, ali ovde nije stvar o krijenju stvari, vec ne zelim da koristim usluge mail provajdera koji cita moj mail, kao sto ne bih tolerisao postara koji mi otvara pisma ...

ja za tako nešto koristim Gmail, pa ga i predlažem...

:d

Tom logikom mozda kontrolisu i JAP i TOR?

Bas tako JAP i TOR su bas iz tog razloga i napravljeni da bi se lakse kontrolisali.Inace JAP je provaljen ,razvio ga je univerzitet u Drezdenu u saradnji sa BND Nemackom obavestajnom sluzbom.

Nazad
Vrh Dno