Šta je novo?

Nord VPN

wiruss

Zapažen
Učlanjen(a)
19.02.2023
Poena
11
Instalirao sam NordVpn sve uredno uradio i konektivao sam na njihov server ali ne zeli da mi radi preko Google Chrom-a ,samo mogu preko FireFox mogu da idem na net. Da li je neko ima slicnih problema.
I imam jos jedno pitamje , koje su zemlje najbolje i najpozdanije da se povezem tj Strimujem i skidam .

Neće uopšte vpn da radi u kombinaciji sa Google Chrome, ili ne otvara samo google sajtove (youtube, gmail, google.com) a ostalo hoće?
Za drugo pitanje, misliš na torrente?
Da zanima me da li NordVpn zaista pouzdan za skidanje torrenta , i koje su zemlje najbolje za to da se postave kao IP adresa?

Ako ćeš da downloaduješ .torrent fajlove s public trackera: svakako VPN. Ako ćeš s privatnih trackera: nije neophodno. Svakako VPN za overall online bezbednost/privatnost.

i koje su zemlje najbolje za to da se postave kao IP adresa?
Kažu da su pored navedenih dobar izbor i Rumunija, Bugarska, Mađarska, Island, Panama.
Javiće se već neko sa iskustvom iz prve ruke, nisam torrentovao u Nemačkoj.
0f47adbc08c16219827d.jpg

NordVPN MeshNET je sada besplatan.
MESH net vam omogucava da dignete VPN server iza CGNAT-a koristeci NordVPN infrastrukturu.
Na PC recimo instalirate host, na telefon klijent, i vas PC ce rutirati internet saobracaj, odnosno telefon ce se ponasati kao da je u lokalnoj mrezi sa PC-ijem.

Поздрав другари једно питање, како у подешавањима да наместим да ми овако ради норд впн, да ли неко зна??? Пробао сам више налога чисто да видим да упоредим,када се конектије а да овако није обележено впн не ради већ показује да интернета нема као, међутим када је овако обележено норд впн ради, да ли неко зна да ми објасни како ово да се подеси у поставкама да буде овако, да ли неко зна??? Користим норд впн на Амазон стик 4к макс!!!
IMG_20230413_154525.jpg

Kako vam radi Nord VPN u Srbiji, u kombinaciji sa SBB optikom?
Vidim da pise "up to 6 devices", da li mogu svih 6 uredjaja odjednom da koriste ovaj servis? Ako mogu, onda bih mogao da napravim "familiju", da me izadje jeftinije?
Ako promenim telefon u medjuvremenu, da li bi se novi telefon racunao kao zamena za stari (da opozovem koristenje sa starog) ili bi bio 2nd device?

Max 6 uređaja može raditi u isto vreme, inače možeš da se loguješ na vpn sa koliko hoćeš...

EON zeza sa nekim serverima pa nisu dostupni baš svi kanali, inače radi odlično.

Zdravo svima,
Pitao sam na nekom drugom delu foruma, izgleda da sam mašio temu...

Uzeo sam Nord VPN. Ne treba mi nizašta specijalno, ali mi se sviđa sigurnost koju pruža surfovanje iza VPN-a.
E sad, iskreno nisam previše siguran kako ovo uopšte i funkcioniše. Generalno, u zavisnosti od toga za koji se server opredelim, sajtovi mi u manjoj ili većoj meri (ne)rade. Svestan sam da korišćenjem nekog VPN servisa brzina interneta pada i to mi je ok, ali negde imam dosta problema sa latencijama i strane se jako dugo učitavaju što je sa UX strane jako nepovoljno.

Pošto imam 30 dana da testiram i da tražim pare nazad ukoliko mi se ne svidi, postoji li mogućnost da namestim da mi ovo radi kako treba, tj. da mi sve otvara u nekom normalnom roku i sl.?

Evo npr. sad sam zakačen na švajcarski server i deluje mi da mi sve radi manje više ok, mada ovde na forumu mi pri učitavanju svake strane izlazi neka greška. Sajt kupujemprodajem mi npr. uopšte ne radi.

Na nekim drugim serverima mi ne rade neke druge stvari itd.

Kupujem prodajem blokira sve vpn zbog prevara. Uglavnom su IP adrese vpn na crnim listama i za najobicnije surfovanje google tražiće ti bot proveru. Sadrzaj pretraga zavisi i od IP geolokacije koju koristis. Pored kupujem prodajem i neki drugi sajtovi blokiraju pristup sa vpn. Nord je dobar sto se tice blokiranja reklama i antimalver moda. Ima i opciju dupli vpn (sto mu je malo i komecijala jer mu serveri i ovako spori odziv imaju). Express vpn serveri su mnogo brzi i mnogo manje trosi bateriju nego nord na androidu. I bezbednost je na malo visem nivou ako to nije deklerativno (navodno express loguje na ramu dok nord na hardu). Sa druge strane, skuplji je. Koliko para toliko i muzike.

Hvala na informacijama.

Nisam znao ovo za KP, prosto sam izvrteo gomilu nekih sajtova da vidim šta radi a šta ne.
Nisam siguran da li uopšte imam neki benefit od VPN-a mada imam 30 dana da odlučim pa ću još malo da testiram.

Nazad
Vrh Dno