Šta je novo?

Nook e-čitač i naša slova č.ć...

Dulezuban

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruke
19
Poena
154

Da li neko zna kako se rešava problem na Nook e-čitaču u formatu epub ili da vratim najnoviji Nook i zamenim sa Kindle:sceptic:
Naručio sam da mi kupe u USA New Nook Touch. Instalirao sam njihov softver na laptop i shvatio da ne konvertuje dobro naša slova u epub. Sa Kindle softverom je sve ok. Mnogo bi mi značilo da dobijem neku pouzdanu informaciju jer još uvek možda mogu da ga vratim i kupim Kindle3.
 
Poslednja izmena:
Ja sam imao isti problem sa sonijevim čitačem. Koliko znam, epub ne podržava naša slova. S druge strane, možeš da prebaciš u pdf ono što ti treba, pa da čitaš tako. Naše knjige su mahom u pdfu.

Inače, koliko si platio Nook?
 
Nook je kupljen u USA preorder 139,plus 6 posto porez,bez šipmenta.Izašlo 147 dolara.Dobiću ga krajem jula,tad će mi ga doneti pa je bez daljih troškova.Već sam ga video preko Skajpa,stigao,plaćen. Calibre i koristim i probao sam knjigu Napoleonove piramide iz nekoliko formata u epub i prikazuje š,po koje č ali većinom su znakovi pitanja.
Jedino za sada što sam smislio je da ga hakujem sa Kindle app za android,to sam video na tubu. Mnogo sam razmišljo dal kindle ili ovaj novi nook. Kad stigne pisaću utiske,vidim da ga ovde još niko nema. Sad se trenutno dvoumim dal da odaberem Iped2 ili samsung tab 10.1. Svake godine nešto naručim iz Usa. Ove godine tablet i Nook.
 
Stigao novi Nook Touch iz USA. Prezadovoljan sam. Iz Calibra uvezem Epub i vide se sva slova,a toga sam se najviše plašio. Tu su i č,ć,đ,š...nema brige. Pozz. Velika preporuka.
Uzgred stigao mi i Samsung Galaxy tab 10.1 američka verzija. Jako sam zadovoljan.
 
Poslednja izmena:
Ništa nisam podešavao. Jednostavno čitač vidi slova. Na crostuff ima o tome. Kazu da je nešto do adobeovih programa. Imam na PC taj program za Nook i ne vidi mi slova a čitač vidi. Pogledaj http://www.crostuff.net na forumu za ex yu book ima tema o konverziji.Postaviću danas nešto slika o Nook.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno