Šta je novo?

noob

zemun

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2006
Poena
319
kako mi dosadio windows instalirao sam na jednoj particiji ubutu 6.10 dok su mi 2 particije ostale sa podacima u NTFS ...iz linuxa ih chitam i gledam filmove normalno ,,,,,,
interesuje me da li je save da kopiram recimo film koji sam skino u linuxu na ntfs particiju ....koliko se secam ranije je bilo da mozes da s****s disk zbog toga ....
mozda ce se neko smeje ali sta da radim svaki pocetak je tezak ,,,xaxaxaxa,,,
btw nekako sam jedva na 9200 namestio beryl +kiba-dock+Conky i sad mi ovaj linux izgleda bolje od viste ....a moje iskustvo sa linuxom je 3 cela dana

screenshotvl3.png

Evo da potvrdim i ja isto, dakle apt-get-uj ga i posle samo promeni u /etc/fstab iz ntfs u ntfs3g i to je to

Poslednja izmena:
ja sam sa automatixa instalira automatix read/write NTFS i FAT 32
pise dole automatically read write all local FAT 32 and NTFS partitons and make them writeable.
Ja mogu da kopiram iz linuxa na NTFS particiju sa njim a pre njega nisam mogao.....dal je ovo slicno ntfs3g ???
sad sam gledao u synaptic package manageru i trazio ntfs-3g i vidim da je instaliran vec....
mislim ako ga je konfigurisao automatic onda sta reci.....????

Poslednja izmena:
lupi
sudo cat /etc/fstab
i baci ga ovde pa cu ti reci :)

# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/hda7
UUID=fc431620-6f61-4c10-b960-a463069a48a7 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
# /dev/hda1
# /dev/hda5
# /dev/hda6
# /dev/hda8
UUID=cde72677-72da-46fc-817c-bd6e68ff29cc none swap sw 0 0
/dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/hdd /media/cdrom1 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/ /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0
# Generated by Automatix
/dev/hda1 /media/hda1 ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
/dev/hda5 /media/hda5 ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
/dev/hda6 /media/hda6 ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
## End of Automatix mounted partitions

ili slikovito dok pada sneg
my.php

ebiga moje poznavanje racunara je izgleda proslo vreme je programiranje kao predmet sam imao davno i 2 programska jezika sad nis ne vrede ali sam odlucio come back miki xaxaxaxxa

Poslednja izmena:
Pa Vista je samo komercijalizovani Linux meni je kada sam je probao izgledala kao neki KDE Linux,ma samo da oni iz microsofta uzmu pare

Jap koristi ntfs-3g

# Generated by Automatix
/dev/hda1 /media/hda1 ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
/dev/hda5 /media/hda5 ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
/dev/hda6 /media/hda6 ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
## End of Automatix mounted partitions

hvala covek ....imam da disku stvarno mnogo programa godinama ih skidam ,ne bi da upopastim
inace Automatix je super program

POMOC POMOC!!!

vidim da covek voli automatix... pa sam ga i ja skino i instalriao na moj comp. Inace sam malo vecipocetnik na linuxu... :)

Anyway imam jedno staru particiju na laptopu koji sad tera linux. Particija je NTFS i sve je radilo normalno (samo sam citao sa te particije). Onda sam instalirao Automatix i ukljucio da mi strpa taj njegov plugin da mogu i da pisem na FAT32 i NTFS. Trazio je reset i onda se vratio nazad al bez NTFS particije moutovane!!!! ??!!

Posto nisam nasao nigde kako da pristupim podesavanjima tog mini programcica odlucio sam da ga uklonim iz automatixa. Opet reset i kad se probudio ono moja particija se vratila! :wall:

ZASTO?? I kako da to opravim da mogu da koristim tu particiju normalno.

PS sinoc sam updatovao linux na verziju 7.04. Da li mi i dalje treba alatkica iz automatixa?

POMOC POMOC!!!

vidim da covek voli automatix... pa sam ga i ja skino i instalriao na moj comp. Inace sam malo vecipocetnik na linuxu... :)

Anyway imam jedno staru particiju na laptopu koji sad tera linux. Particija je NTFS i sve je radilo normalno (samo sam citao sa te particije). Onda sam instalirao Automatix i ukljucio da mi strpa taj njegov plugin da mogu i da pisem na FAT32 i NTFS. Trazio je reset i onda se vratio nazad al bez NTFS particije moutovane!!!! ??!!

Posto nisam nasao nigde kako da pristupim podesavanjima tog mini programcica odlucio sam da ga uklonim iz automatixa. Opet reset i kad se probudio ono moja particija se vratila! :wall:

ZASTO?? I kako da to opravim da mogu da koristim tu particiju normalno.

PS sinoc sam updatovao linux na verziju 7.04. Da li mi i dalje treba alatkica iz automatixa?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=217009

Nazad
Vrh Dno