Šta je novo?

Non Smart TV

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

aleks4k

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
01.12.2024
Poena
1
Zdravo,
Zanima me da li ovakva stvar postoji a da je sam kvalitet pristojan.
Video sam da Vox ima Lite TV ali bih se trudio da zaobiđem tu marku osim ako baš ne mora.

Ako misliš da će izostanak Smart TV platforme bitno da utiče na kvalitet u dugoročnom smislu, varaš se. Ima platformi koje su ono kao Smart, ali stvarnost je da na njima možeš da pustiš samo YouTube i NetFlix, ostalo je smuti pa prospi i takav je naš Toshiba TV. Da sam se isključivo ja pitao oko kupovine, izbor bi pao na najobičniji Android TV pa koliko traje, neka traje. Ovako, imamo televizor kome nakon isteka garancije su se pri vrhu pojavile mrlje kao da je poliven vodom, a vlagu nije video, što srećom nije uočljivo, osim na izrazito svetlim površinama (tokom reklama na primer).

postojalo je pre. sada je gotovo svaki TV u ponudi smart jer su operativni sistemi poput webOS (u obliku webOS hub) i VIDAA postali dostupni i drugim brendovima. čak je Android TV ublažio hardverske zahteve
kad se sve to uzme u obzir, prosto se ne isplati cimati se oko modela koji nisu smart.

osim VOX-a, i Tesla ima modele koji nisu smart. https://tesla.info/sr/tv-serija/series-3/

HiSense, takodje, ima non-smart TV-e.

Ima i Fox. Skoro sam uzeo dva komada,jedan od 32' i jedan od 42'. Prvi je nakacen na mibox 3 a ovaj veci je za matorce koji cepaju na njemu dvb t2.

@zorz72 nema. Hisense ima ili sa VIDAA ili sa Android TV

Fox je tu najgora moguća opcija, ja sam se iznenadio kada sam čuo da prodaju televizore bez digitalnog tjunera. Ja bih pre preporučio VOX i Teslu.

Nisi napisao koliko inca hoces i koliko $ planiras da dajes.Sirok je pojam kupovine tv-a.Ima naravno non smart TV ali sto kaze komentar pre mene to ne utice na kvalitet TV-a.U najnizoj klasi su FOX, VOX , Stella , Alpha i Tesla.Od tih marki po mom misljenju najgori je ubedljivo FOX jer sam imao prilike da ga koristim.Mislim da je Tesla bolji.Ne mogu da garantujem 100%.Ali u firmi ga imamo oko 5 meseci i za sad radi odlicno.

Tu pricamo o najsocijalnijem no smart modelu od 32 inca.Znaci najeftinija Tesla.Oni imaju i 6 seriju i 9.Ali mislim da je 6 serija samo smart.A 9 serija je za velike dijagonale.Sto se tice FOX rekao za no smart kakva sam imao iskustva.Imas i svezu temu od jednog momka koji je isto uzeo FOX od 42 ili 43 inca i dobio vertikalne linije nakon 2 meseca.Znaci FOX je provereno los.VOX kapiram da je isto s samo drugo pakovanje.S time da je moje neko misljenje da je bolji od FOX.Ima i VIVAX i on nije los ako hoces da uzmes A seriju.Ona je malo skuplja i nema da nije smart.Ali daju 5 godina garancije.

Tako da ne duzim misljenja sam da ako hoces jeftiniju marku Tesla je best buy.Imaju 5 godina garancije na sve modele i misljenja sam da su kvalitetniji od ovih pomenutih.Sto se tice srednje klase tu su TSC ,Hisense i Grundig.Po meni najbolja opcija tu je TSC.Oni koliko sam cuo su dosta dobri a kostaju dosta povoljno ako ces vece dijagonale.Ako hoces 32 tu su pomenuti brendovi iznad 20k sto je znatno vise od najeftinijih.Ima i Dahua marka koja se pojavila.Ima temu na bencu.Kazu ljudi da je OK tv ali oni da znas daju 2 godine garancije.

Ali Dahua se isplati vise ako hoces 50 inca i vise.I naravno najaci brendovi su LG , Samsung i Sony.Sony drzi cenu i najskuplji su.Samsung je nesto nizi od LG ali tu su negde.Tako da zakljucak je da nije do SMART nego je ona narodna koliko para toliko muzike.Ja mislim da je garancija danas kljuc i da je najbolja opcija ici na brendove od 5 godina garancije i tu birati best buy.Tu je u nizoj klasi Tesla best buy.U srednjoj je TSC a u najvisoj je LG.Ja da sad kupujem novi TV bi od pomenutih brendova birao neki od ta 3 brenda.Inace da ne bude da hejtujem FOX oni imaju i WEB OS koji svi hvale.U 2024 su imali 5 godina garancije.Sad u 2025 za sad mislim da nisu produzili akciju.Dal ce - ne znam.Njih su dosta pohvalili i nasi drugari sa benc recenzija.Radili su ako se ne varam 2 ili 3 FOX recenzije od 65 pa na vise dijagonale.Uzeli su WEB OS od LG stariju verziju i kazu svi da rade super.

Kvalitet dal je bolji od obicnih - ne znam.Ako produze garanciju u 2025 ja bi razmisljao i o njima.Ja npr planiram kao ti non smart TV da uzmem za vikendicu u 2025.I ne bi davao previse para a tamo nemam net pa mi SMART zaista ne znaci nista.I ja sam gledao i izbor mi je pao na Teslu.A razmisljam i o tom WEB OS FOX ako daju 5 godina garancije u 2025.Da je za kucu i svaki dan isao bi iskreno na TSC ili LG.Mislim da LG isto ima 5 godina garancije.Nije neka razlika u ceni u odnosu na TSC a mislim da je LG bolja opcija.Tako da sve zavisi sta hoces.Nisi napisao dal si spreman da dajes vise para i dal hoces vecu ili manju dijagonalu.Od toga dosta zavisi.

Nisi napisao koliko inca hoces i koliko $ planiras da dajes.Sirok je pojam kupovine tv-a.Ima naravno non smart TV ali sto kaze komentar pre mene to ne utice na kvalitet TV-a.U najnizoj klasi su FOX, VOX , Stella , Alpha i Tesla.Od tih marki po mom misljenju najgori je ubedljivo FOX jer sam imao prilike da ga koristim.Mislim da je Tesla bolji.Ne mogu da garantujem 100%.Ali u firmi ga imamo oko 5 meseci i za sad radi odlicno.

Tu pricamo o najsocijalnijem no smart modelu od 32 inca.Znaci najeftinija Tesla.Oni imaju i 6 seriju i 9.Ali mislim da je 6 serija samo smart.A 9 serija je za velike dijagonale.Sto se tice FOX rekao za no smart kakva sam imao iskustva.Imas i svezu temu od jednog momka koji je isto uzeo FOX od 42 ili 43 inca i dobio vertikalne linije nakon 2 meseca.Znaci FOX je provereno los.VOX kapiram da je isto s samo drugo pakovanje.S time da je moje neko misljenje da je bolji od FOX.Ima i VIVAX i on nije los ako hoces da uzmes A seriju.Ona je malo skuplja i nema da nije smart.Ali daju 5 godina garancije.

Tako da ne duzim misljenja sam da ako hoces jeftiniju marku Tesla je best buy.Imaju 5 godina garancije na sve modele i misljenja sam da su kvalitetniji od ovih pomenutih.Sto se tice srednje klase tu su TSC ,Hisense i Grundig.Po meni najbolja opcija tu je TSC.Oni koliko sam cuo su dosta dobri a kostaju dosta povoljno ako ces vece dijagonale.Ako hoces 32 tu su pomenuti brendovi iznad 20k sto je znatno vise od najeftinijih.Ima i Dahua marka koja se pojavila.Ima temu na bencu.Kazu ljudi da je OK tv ali oni da znas daju 2 godine garancije.

Ali Dahua se isplati vise ako hoces 50 inca i vise.I naravno najaci brendovi su LG , Samsung i Sony.Sony drzi cenu i najskuplji su.Samsung je nesto nizi od LG ali tu su negde.Tako da zakljucak je da nije do SMART nego je ona narodna koliko para toliko muzike.Ja mislim da je garancija danas kljuc i da je najbolja opcija ici na brendove od 5 godina garancije i tu birati best buy.Tu je u nizoj klasi Tesla best buy.U srednjoj je TSC a u najvisoj je LG.Ja da sad kupujem novi TV bi od pomenutih brendova birao neki od ta 3 brenda.Inace da ne bude da hejtujem FOX oni imaju i WEB OS koji svi hvale.U 2024 su imali 5 godina garancije.Sad u 2025 za sad mislim da nisu produzili akciju.Dal ce - ne znam.Njih su dosta pohvalili i nasi drugari sa benc recenzija.Radili su ako se ne varam 2 ili 3 FOX recenzije od 65 pa na vise dijagonale.Uzeli su WEB OS od LG stariju verziju i kazu svi da rade super.

Kvalitet dal je bolji od obicnih - ne znam.Ako produze garanciju u 2025 ja bi razmisljao i o njima.Ja npr planiram kao ti non smart TV da uzmem za vikendicu u 2025.I ne bi davao previse para a tamo nemam net pa mi SMART zaista ne znaci nista.I ja sam gledao i izbor mi je pao na Teslu.A razmisljam i o tom WEB OS FOX ako daju 5 godina garancije u 2025.Da je za kucu i svaki dan isao bi iskreno na TSC ili LG.Mislim da LG isto ima 5 godina garancije.Nije neka razlika u ceni u odnosu na TSC a mislim da je LG bolja opcija.Tako da sve zavisi sta hoces.Nisi napisao dal si spreman da dajes vise para i dal hoces vecu ili manju dijagonalu.Od toga dosta zavisi.
Što se veličine tiče od 48 do 55 inča a što se tiče cene išao bih do 60 ak hiljada.
Ne znam u pitanju manjak sreće ali poslednja dva LG smart TV (koji nisu bili tako jeftini) su se pokvarili neposredno nakon isteka garancije.
Ja TV kao prvo i koristim samo zbog Smart opcija ali mi je najmanji problem da dodam koji dinar i kupim eksterni Box ako to znači da TV neće ubiti sam sebe nakon garancije.

Što se veličine tiče od 48 do 55 inča a što se tiče cene išao bih do 60 ak hiljada.
Ne znam u pitanju manjak sreće ali poslednja dva LG smart TV (koji nisu bili tako jeftini) su se pokvarili neposredno nakon isteka garancije.
Ja TV kao prvo i koristim samo zbog Smart opcija ali mi je najmanji problem da dodam koji dinar i kupim eksterni Box ako to znači da TV neće ubiti sam sebe nakon garancije.

Hmm....Tesko pitanje si postavio na koje je tesko dati tacan odgovor.Upravo si potvdio moju teoriju.A to je da se danas upravo iz razloga koji si opisao ne isplati davati previse para na TV.Dok ovo pisem drugar je bas odneo Sony od preko 1000 e na popravku.55 inca , 4k model.Tvoj post i njegov Sony potvrdjuje moju teoriju da i bogati placu.I da ona prica - uzecu u Madjarskoj kvalitet iz EU pa sam miran xx godina ocigledno ne pije vodu.

Upravo zato je moja teorija ici iskljucivo i samo na brendove od 5 godina garancije.Posto si imao losa iskustva sa LG ja te potpuno razumem.Ne bi ni ja uzimao opet isti brend na koji sam dao puno para a pokazao je kao los.Onda po meni idi na TCL.Koliko ja znam imaju 5 godina garancije.50 inca imas 4k model za 37 000 din u shopsteru.Ako hoces 55 inca on ti je 42 000 din u dotmarketu.E sad kao i kod FOX i drugih brendova koliko vidim akcija je trajala do 31 decembra.Znaci za sad nema produzenja koliko vidim.Ako produze po meni TCL je best buy od tih srednjih marki.Hisense isto nije lose resenje.Ali on ima VIDAA OS i koliko sam ja cuo i oni imaju dosta reklamacija.Dal je istina ne znam 100%.Rekao mi je kurir koji radi reklamcije.Tako da uzmi sa rezervom.Ja Samsung ne bi uzimao.Ne mislim da su vise onaj kvalitet kao nekad.

Znaci po meni ili pomenuti TCL ili Hisense.Ia imam Grundig i ne mogu da kazem da je los.Ali sta ja znam.Sad da uzimam iskreno isao bi na TCL ili LG.Ili bi se lomio i oko Hisense.Ali bi Hisense trazio samo ako imaju sa google TV.U vecim dijagonalama koje ti hoces mislim da ces tesko naci na non smart.I nema iskreno tu nikakve razlike.Cak su smart po meni i bolji.Mislim pricamo o obicnim LED TV.Mada ti za 60 k mozda mozes da ides i na mini LED.Razmisli i o tome.Mada koliko sad vidim to ti prelazi budzet za 20 000 din.Onaj Hisense sto je benc radio recenziju vidim da je 80k.Tako da onda po meni idi na te jeftinije tv iz srednje klase sa 5 godina garancije pa dok tera tera.Ne mislim da ces za tih 20 k dobiti neki veci kvalitet.A tvoj primer LG-a i Sony od mog drugara idu u prilog toj prici.....

Kako volim kad tema od ,, kupio bih Juga,, dodje do ,,naibolji ti je Mecedes,, :)

Moj LG je, takođe, crkao odmah posle isteka garancije od 2G a donešen je iz Mađarske :(
Nema pravila.

• Like
Reagovanja: uji
za preporuke za kupovinu otvoriti temu, sa konkretnim zahtevima, u odgovarajućem podforumu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno