Šta je novo?

Non-gaming konfiguracija 400-450e

Enrico Adams

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
319
Поздрав,

Треба ми предлог за конфигурацију за другара, у питању је стандардна примена, дакле музика, филмови, интернет итд. Игре се генерално неће играти, а и ако се буду играле биће нешто незахтевно. Осим перформанси битно је да све то буде стабилно и дуготрајно, а буџет је 400-450 евра.

У суштини мени се ова нова AMD платформа са интегрисаном графиком чини као добар избор, мада сам отворен за све предлоге. Да ли може SSD да се убаци за ове паре или би то тражило превише закидања?

Moze da se uklopi i neki SSD ako ce ici na integrisanu graficku.

450ekonfa.jpg

8GB rama dok je jeftin je must have. Mozilla je mnogo gladna ako otvoris mnogo tabova :D

2x HHD je stavljen je nema posebna kategorija za SSD. Do 100e i ispod mozes da uzmes neki 60/64GB Kingston ili Patriot Torq.

Mislim da bi ipak trebalo da uzme pci-e graficku, cisto ako ikad pozeli da odigra neku igru. Sa integrisanom moci ce neke smesne igre, ove nove nikako.

Нема потребе за засебном графиком пошто се 95% неће играти игре, а ако буде хтео лако ће да докупи. Елем променио сам ово Thermaltake кућиште у LC Power 925B са 600w напајањем и убацио SSD SATA2 120GB Mushkin Callisto DELUXE Series и све то скупа у Емију испадне 45.113 :) Ја сам са тим прилично задовољан, да ли може нешто боље за ове паре?

Нема потребе за засебном графиком пошто се 95% неће играти игре, а ако буде хтео лако ће да докупи. Елем променио сам ово Thermaltake кућиште у LC Power 925B са 600w напајањем и убацио SSD SATA2 120GB Mushkin Callisto DELUXE Series и све то скупа у Емију испадне 45.113 :) Ја сам са тим прилично задовољан, да ли може нешто боље за ове паре?

4 giga rama mu je, za ono cemu masina treba da sluzi, masala. SSD u tom racunaru? Filmovi i muzika, a o setanju po net-u da i ne govorimo, veselo rade i sa nekog starog dobrog harda. Ako i kad apetiti porastu, lako ga je dodati.

Razmisli i o sledecem:

AMD A6-3650, 2.6GHz, Box, FM1
MSI A75MA-G55
2 x 2GB DDR3 Exceleram Black Sark, PC1600, CL9, E30101B
Samsung SH-S222AB SATA
LC Power Pro-925B 600W 12cm fan, USB 3.0 front
500GB Seagate SATA3

Ukupna cena: ispod 35.000 din.

Ako je bas zapeo i za SSD, ima para i za njega(ne bas za 120GB, ali ipak...)

SSD је мој предлог :) Причам из искуства и мислим да ниједна компонента не може да толико убрза реалан рад на рачунару као што то може SSD. Некако мислим да му је по питању сирове процесорске снаге довољан било какав процесор, тј да једино где може да осети успорење је при дизању система, покретању програма итд. а ту SSD ступа на сцену. Мада попричаћу са човеком, он је мени дао слободне руке да му саставим најбоље могуће, можда би стварно више волео 100нак евра у џепу него у SSDu :)

Za ono za sta ce se racunar koristiti SSD je overkill. Znam kako je lepo kad je on ispod haube, da ne budem pogresno shvacen, ali uzeti za multimedijalnu namenu proc sa 2 jezgra i tuznom grafikom je malo
bez veze, jel da? Kako god odlucili, pare su ortakove, ja mu zelim da uziva u kompu sta god kupio.

Хвала на предлозима, ово је за сада најоптималније што сам склопио

CPU: APU FM1 AMD A6-3650
MB: Gigabyte GA-A75-D3H
RAM: DDR3 2x4GB 1600MHz Exceleram Rippler
HDD: 640GB WD Caviar Blue WD6400AAKS
DVD: LiteOn iHAS122-18B
CASE: 600W LC Power Pro 925B

Све то скупа изађе мало мање од 31.500 у Емију, тако да може и SSD да се уклопи до 45.000 ако буде било потребе. Ставио сам ову плочу уместо предложене MSI A75MA-G55 јер је Full-ATX тако да има више портова и сл, а и 100 дин је јефтинија :)
И хард сам променио пошто је јефтинији од ових нових од 500gb а уз то има и већи капацитет, а верујем да разлика између SATA2 и SATA3 баш и неће да се осети код обичних хардова.
Да ли има још неко неки паметан предлог? Да ли Intel има нешто да понуди у овој категорији и за овај новац?

Nazad
Vrh Dno