Šta je novo?

Nominacije: Best of 2010 za PC

Fallout NV bez konkurencije, u vecini nominacija.

Nije loš spisak nominacija mada je tužno gledati da je jedna igra koja je nominovana u 4 različite kategorije ostvarila manju prodaju od 100k primeraka.

Takođe thumbs up! za blockbaster game kategoriju, to sam shvatio kao svojevrsnu parodiju današnjeg gejminga.

Jedina kategorija za koju sam siguran da je već odlučen pobednik jeste horor i tu će Amnesia 100% pobediti jer ostale igre nisu horor kategorija.

LMAO, Mass Effect 2 i Splinter Cell: Conviction u nominaciji za kategoriju "Most Innovative Gameplay"... :d

pa...bila bogata godina sto se horora tice...vault sa gulovima odneo salataru

Ima nominacija za Blockbuster Game a nema nominacija za Avanture i RPG. Toliko o tome. :S:
Mator sam ja za ovo :)

Ima nominacija za Blockbuster Game a nema nominacija za Avanture i RPG. Toliko o tome. :S:
Mator sam ja za ovo :)

Nema dovoljno avantura i rpg-ova da bi se napravile posebne kategorije :S:

Dobro nisu fallout stavili pod best rpg game hahaha

Po meni bi GOTY trebao da bude Mass Effect 2,posto ne vidim AC2 u toj nominaciji :trust:

Jesu li ovo RPG-ove preimenovali u FANTASY GAMES???
Svejedno, jeste da je ME2 odlična igra, ali je PO MOM MIŠLJENJU ipak AC2 daleko bolja po svim merilima. Zanimljivo je da MAFIA II nije ni spomenuta ni u jednoj kategoriji...

Stalker COP

Ovo su naravno nominacije za legalne verzije igara - i tu je DRM zaklao Assasin's Creed 2... popularnost i "permanent broadbend connection" ne mogu zajedno... cak i na zapadu.

Ostaje finale Mass Effect 2 i Star Craft 2...

Poslednja izmena:
Jedino mi je interesantna kategorija PC Game of the Year i tu definitivno moj glas dobija StarCraft II: Wings of Liberty , ostale kategorije su stvarno smesne

Jedino mi je interesantna kategorija PC Game of the Year i tu definitivno moj glas dobija StarCraft II: Wings of Liberty , ostale kategorije su stvarno smesne

A sta je to "smesno" kod kategorija Best Story, Coolest Atmosphere, Most Addictive Game, Most Inovative Gameplay... ili Best Graphics ?

Licno bih voleo da se cesce ovako ocenjuju igre... a ne stereotipno po zanrovima.

Mass Effect 2 dobija moj glas .

Fallout New Vegas za najbolji horor 2010 :d

A sta je to "smesno" kod kategorija Best Story, Coolest Atmosphere, Most Addictive Game, Most Inovative Gameplay... ili Best Graphics ?

Ovo je vrlo subjektivno, tako bi te kategorije trebalo izbaciti. Nagradu za most innovative gameplay treba da ide Amnesia-i (uz eventualnu konkurenciju Mount and Blade: Warband), kao i best adventure kada bi ista postojala.

I facepalm @ best blockbuster game. To je kao kada bi neko nagradio Avatar samo zato što je Cameron dobio veliki budžet da napravi lowest common denominator-friendly proizvod.

Licno bih voleo da se cesce ovako ocenjuju igre... a ne stereotipno po zanrovima.

Nije stereotipno, nego realno. Ne postoje "fer" zajednički kriterijumi po kojima bi mogli da se porede naslovi iz različitih žanrova, najpre u mehanici pa onda u svemu ostalom.

Poslednja izmena:
Gejmplej Amnesie je nadgradnja već viđenog u Penumbra serijalu tako da ni to nije naročito inovativno.

Ali kada se pogledaju ostale igre izašle protekle godine, unapređenje u odnosu na poslednju Penumbru jeste za Most Innovative Gameplay nagradu.

Recikliranje već viđenih ideja je dovelo do toga da jedna ne specialno ali ipak donekle inovativna igra zasluži nagradu.

Mount & Blade sam juče podosta igrao i mogu reći da je gejmplej super mada ne smatram da je inovativan, pre bih rekao logičan i onakav kakav bi trebao biti u većini igara. To podrazumeva masovne bitke u multiplejeru uz veoma izražen taktički element a ne napucavanje na maloj mapi uz otključavanje specijalki (perkova) kao u CoDu i klonovima.

Ono što mi smeta u Warband, pored nešto skromnije grafike jesto to što baš i nemam osećaj interakcije sa drugim igračima, konkretno mislim na borbe. Nekako je sve kao u Gothicu 3, teško je oceniti kada da zamahneš i povratna informacija da li si nekoga pogodio ili ne je nikakva. S obzirom na to kakve taktičke mogućnosti igra pruža i zaraznost, to im mogu oprostiti.

Bilo bi lepo kada bi za sledeći nastavak tom segmentu poklonili više pažnje uz uvođenje seckanja protivnika na delove. Znam da bi to dovelo do Mature rejtinga ali mislim da Mount & Blade slabo igraju mlađi od 18 godina tako da im to ne bi predstavljalo veliki problem. Takođe sam svestan da mnogima to smeta i da misle da sam manijak što takve stvari tražim u igrama. Jedini razlog zašto to tražim jeste što to podiže stepen realističnosti i što bi se savršeno uklopilo u ovu igru koja obrađuje srednjevekovne bitke koje su zaista bile brutalne.

Zaista me nervira da gledam u video igrama kako pogađam protivnika u ruku u kojoj drži oružje a on nastavi da puca iz tog oružja na mene koristeći ranjenu ruku. Svaka igra koja uvede realistične elemente ranjavanja i onemogućavanja protivnika za dalju borbu od mene dobija plus i spreman sam da zanemarim sve ostale gradivne elemente igre samo da bi uživao u realističnoj borbi hladnim ili vatrenim oružjem.

Naravno to što toga nema u M&B ne znači da je igra zbog toga loša ali s obzirom da sam prepoznao želju autora da naprave realističnu igru, to bi bilo super kada bi implementirali.

Poslednja izmena:
sta bi sa tradicionalnim bench topicom GOTY?

Pa to bi trebalo prve subote u Decembru (za dan ili dva...) 8 ozbiljnih nominacija:
... pa glasanje 7 dana do drugog vikenda...
... i onda prve 3 - sa najvise nominacija (novi thread) "u drugi krug"

Ako cemo ozbiljno...
Ili da svi bacaju svoje misljenjenje u lonac... onako Srpski:bottle:

Ajde moderatori - eto ga prvi "weekend" u Decembru... Nominacije?

Poslednja izmena:
Ma to sam ja prošle godine pokušavao neke varijante. Ove godine nema baš puno izbora tako da je bolje baciti 20 kandidata na spisak pa nek ljudi glasaju.

Jeli u redu 8 velicanstvenih u prvi krug :

- STALKER: Call of Pripyat
- Mass Effect 2
- StarCraft II: W.o.L.
- CoD: Black Ops
- PES 2011
- Fallout 3: New Vegas
- Assains Creed 2
- Battlefield: bad Company 2

"...Zemlja zove moderatore, javite se...:trust:"

Poslednja izmena:
Moj glas dobijaju:

StarCraft 2
Fallout 3: New Vegas
Need for speed Hot pursuit
Mass Effect 2

Mozda bi trebalo u ovu godinu dodati Transformers: War for Cybertron i Metro 2033 ??

pes 2011 bez premca

Mozda bi trebalo u ovu godinu dodati Transformers: War for Cybertron i Metro 2033 ??

Mozda... ali onda treba i World of Tanks, Napoleon: Total War,... etc. ima dosta zanrova i ukusa... ali mislim da bi onih 8 velikih "gorenavedenih" ipak bili neki odraz popularnosti na Benchmark-u 2010...:type:

OK...moji glasovi svakako idu za Mass Effect 2 i Assains Creed 2, i jedan za Transformers: War for Cybertron...

Jeli u redu 8 velicanstvenih u prvi krug :

- STALKER: Call of Pripyat
- Mass Effect 2
- StarCraft II: W.o.L.
- CoD: Black Ops
- PES 2011
- Fallout 3: New Vegas
- Assains Creed 2
- Battlefield: bad Company 2

"...Zemlja zove moderatore, javite se...:trust:"

Meni se od svih ovih "velicanstvenih" svidja samo SC2. I kako ja sad da glasam multiple izbor?... :)

Zar ne bi bilo postenije da svaki clan napise neku svoju listu, pa da kasnije, posle sabiranja rezultata, oni sa najvise glasova i odnesu pobedu. Doduse, ni ovo ne bi imalo mnogo poente, jel' ce Black Ops u svakom slucaju odneti najveci broj glasova. :d

Vrh Dno