Šta je novo?

Nolf2 Problem sa performansama

• Začetnik teme Začetnik teme Vocko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Ja sam ili lud ili blesav...
Gigabyte 6OXT-A
Cely 1200@1600
256MB rama trenutno, inace 512MB
Gainward Gf2 MX 400 32MB 200 core/240 memorija
Turtle Beach Montego II Quadzilla (vortex2 chip)
Sve to pod w2k sp3, det 40.41 doterani preko riva tunera.

U onom perf. testu sto ima u igrici kada sve namestim kako meni odgovara 1024x768@32bit, medium/high setovanja, iskljucene bump mape i anisotropic filtering, imam od 26-75fps.

Kada startujem igru imam jedva 24fps-a, pa onda skoci na 31-33fps-a, pa opadne na 20fps-a (u zavisnosti od dela puteljka u 1. nivou), a svo vreme mis laguje neverovatno.
Kada spustim sve na low i na 640x480@32, imam i po 60fps-a, ali zna da padne i ispod 30fps-a.

U cemu je fora ??? Prosvetlite me molim vas, bacicu komp kroz prozor (ako neko hoce da hvata, zivim na nbg-u 🙂 )

Sve ukljuceno u 1024, maksimum.. i na Radeon 7500 i P4 na 1.7 kod drugarice, radi ko san! Znaci, problem je u tom shitu od celerona...!!! A i kartica ti je sporija... Receno ti je mnogo puta da predjes na AMD ali se ti pravis pametan stalno i kupujes sve sporije procesore... Pazi, onaj tvoj dual sistem je brzzi od toga celyja...

byMaX je napisao(la):
Sve ukljuceno u 1024, maksimum.. i na Radeon 7500 i P4 na 1.7 kod drugarice, radi ko san! Znaci, problem je u tom shitu od celerona...!!! A i kartica ti je sporija... Receno ti je mnogo puta da predjes na AMD ali se ti pravis pametan stalno i kupujes sve sporije procesore... Pazi, onaj tvoj dual sistem je brzzi od toga celyja...

Pa dualka jeste brza 🙂
Vracam se ja na P1, na tome makar znam da ne rade igre 🙂

btw sa Radeon 7500 mi je sve radilo ok, ali sam nazalost morao da prodam karticu 🙁

Stvarno tuzno posto kod mene sa Duron 700 i GF2, na 800x600 i medium settings sve radi kao san. Sto se tice 1024x768 sve radi bez problema kada se procesor potera na 770 i gr. karta na 220/220. Sve sa 512 RAMa, mada nema bitne razlike i sa 256.

Aponen je napisao(la):
Stvarno tuzno posto kod mene sa Duron 700 i GF2, na 800x600 i medium settings sve radi kao san. Sto se tice 1024x768 sve radi bez problema kada se procesor potera na 770 i gr. karta na 220/220. Sve sa 512 RAMa, mada nema bitne razlike i sa 256.

Pod kojim windows-om i koja zvucna ? Meni je juce pukao ntoskernel pod w2k i danas kada sam reinstalirao sve radi ok ?! Doduse ubacio sam sada gf3, ali mi sistem vise ne bag-uje i ne crash-uje. Ne znam do cega je bio problem, ali sada se na high igram relativno bez seckanja.

btw meni sece sve ispod 35fps-a, tako da je to jako relativno kada kazes da ti radi kao san...

byMaX je napisao(la):

Lupetash...Kod mene na 600@990 celeronu i MX (obichnom) u 800x600 sve high radi odlichno...mada igra je shit, ne znam zashto se truditi 😀

Vocko je napisao(la):
Pod kojim windows-om i koja zvucna

Na jednom kompu pod 98SE i Creative PCI128, a na drugom pod ME i CMI8738.

btw meni sece sve ispod 35fps-a, tako da je to jako relativno kada kazes da ti radi kao san...

Nemam pojma koliko fps, to mi je totalno nevazan podatak, but I know that it worked (while I was playing the game) smooth as a babies bottom, yeah!

Inace kako ti se svidela igra, ja sam se zaljubio jos u prvi deo🙂 (odigrao sam celu kampanju 3 puta, na svi nivoima od normal, preko hard i superspy😀 ), a drugi sam zavrsio za cirka 5 dana😎, sada nemam vremena da ga gustiram na miru na tezim nivoima posto za par nedelja idem u VJ (otadzbina me zove!!!FXFX 🙁 🙁 )!?!?!?!?!?!?

Aponen je napisao(la):
Na jednom kompu pod 98SE i Creative PCI128, a na drugom pod ME i CMI8738.

Nemam pojma koliko fps, to mi je totalno nevazan podatak, but I know that it worked (while I was playing the game) smooth as a babies bottom, yeah!

Inace kako ti se svidela igra, ja sam se zaljubio jos u prvi deo🙂 (odigrao sam celu kampanju 3 puta, na svi nivoima od normal, preko hard i superspy😀 ), a drugi sam zavrsio za cirka 5 dana😎, sada nemam vremena da ga gustiram na miru na tezim nivoima posto za par nedelja idem u VJ (otadzbina me zove!!!FXFX 🙁 🙁 )!?!?!?!?!?!?

Drzi se ti vojske i pusti igrice 🙂
Igrica je ok, dobra je, ali me je nekako sve smorilo u poslednjih nekoliko dana, pa me mozda zato i igra nije toliko odusevila.

kod mene sve radi lepo ali imam problem 🙂

el u pitanju je in game muvi zvuk
znaci kod animacija nista se ne cuje i moram da koristim subtitle ali to je shit jer ne znam sta da radim kada ne cujem lepu cate 🙂

Azda' je napisao(la):

znaci kod animacija nista se ne cuje i moram da koristim subtitle ali to je shit jer ne znam sta da radim kada ne cujem lepu cate 🙂

Skini patch sa neta. Imas na www.nolf2.com , velik je oko 3,5mb

Vocko je napisao(la):

Ovo je bio nizak udarac, a rekli smo da nema ovog, ovog i bese ovog!!!🙂 A sta ono Peca rece: "...Mada tu i tamo ima pritužbi da se ne može pošteno na forumu ni opsovati, “čuvari plaže” svoj zadatak redovno obavljaju. Higijena Benchmark foruma je i dalje na vrlo visokom nivou, voleti nešto znači i čuvati ga..."😀
(Da ne bude zabune,gornji citat je preuzet sa: http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=1616 )

Pozdrav!

Vocko je napisao(la):
Igrica je ok, dobra je, ali me je nekako sve smorilo u poslednjih nekoliko dana, pa me mozda zato i igra nije toliko odusevila.

SHta cesh tamo, zar nije lepshe kuci...😀
Zar to ne moze da se odlozi ( fax itd...)

Mene je tal NOLF2 zezao tako sto je nakon nekog vremena igranja jezivo usporavao. Kada bih napustio igru Windows mi je bulaznio da je Virtual memory low,

ivo.r je napisao(la):
Mene je tal NOLF2 zezao tako sto je nakon nekog vremena igranja jezivo usporavao. Kada bih napustio igru Windows mi je bulaznio da je Virtual memory low,
... nije bulaznio. NOLF2 strasno fragmentise disk, swap file kida ko dete zvecku!!! posle par sati igranja obavezno defrag, pa nece biti problema.

ivo.r je napisao(la):

Ista stvar i kod mene. Ja posle sat dva udarim rebut i resena stvar🙂 Inace sto se vise udara F6 to vise bulazni cini mi se?
Vocko, nema sanse da ti je procesor spor, pa on je tako overklokovan bar kao willamate na 1.8🙂 Ozbiljno...

Ma igra je šit, tako da neću ni da probam pa da vam kažem kolko imam fps 🙂...

Azda' je napisao(la):

Evo kako se resava ingame zvuk, instaliras onaj prvi patch, i posle uzmes i reinstaliras igru, ali ne sa cd-a, nego iz svog direktorijuma pokrenes setup, i kada trazi cd, pokazes mu put opet do direktorijuma i to je to! Naravno ovo se moze samo ako imate full instalaciju!
Ja sam ga vec odigrao, i usput sam nasao taj patch za zvuk, koji nije nista pomogao, i sad pre neki dan posle reinstalacije xp-a sam morao i nolf2 da reinstaliram, i slucajno nasao taj setup.exe u direktorijumu, probao i sve se cuje! 😀
I mogu reci da pre toga nije se culo barem 50% zvukova i ne samo u tim movie-ma nego i u samoj igri, kao da nije ista igra! Moracu jos jednom da predjem! 😛 Inace i ja imam live, neznam kako je sa ostalim karticama.

Igra je mnogo losija od prvog dela.Jednostavnop posle odredejnog vremena dosadi sto nije bio slucaj sa prvim delom.A sto se tice zvuka ja sam ga resio tako sto sam cekirao opciju disable hardware sound.(bar mislim da je to bilo).

Ufretin je napisao(la):
Evo kako se resava ingame zvuk, instaliras onaj prvi patch, i posle uzmes i reinstaliras igru, ali ne sa cd-a, nego iz svog direktorijuma pokrenes setup, i kada trazi cd, pokazes mu put opet do direktorijuma i to je to! Naravno ovo se moze samo ako imate full instalaciju!
Ja sam ga vec odigrao, i usput sam nasao taj patch za zvuk, koji nije nista pomogao, i sad pre neki dan posle reinstalacije xp-a sam morao i nolf2 da reinstaliram, i slucajno nasao taj setup.exe u direktorijumu, probao i sve se cuje! 😀
I mogu reci da pre toga nije se culo barem 50% zvukova i ne samo u tim movie-ma nego i u samoj igri, kao da nije ista igra! Moracu jos jednom da predjem! 😛 Inace i ja imam live, neznam kako je sa ostalim karticama.

hmm meni nije ponudio reinstall nego je izbrisao igru ali ok imam cd-e pa cemo pokusati opet..jer bez zvuka necu ni da pocnem...mada sam presao prvi smorni nivo

Azda' je napisao(la):
hmm meni nije ponudio reinstall nego je izbrisao igru ali ok imam cd-e pa cemo pokusati opet..jer bez zvuka necu ni da pocnem...mada sam presao prvi smorni nivo
Zaboravih pomenuti,🙂)) da sam ja to uradio posle reinstalacije xp-a, pa eventualno probaj da instaliras i prekopiras negde direktorijum, pa posle uninstaliranja igre, pokreni taj setup iz kopiranog direktorijuma! Mora da radi! Naravno pre svega patch-uj!
Pozdrav

Igra daje max rezoluciju 1280x960 ako se ne varam.posto je kod mene TFT monitor 17* potrebna rezolucija je 1280x1240,slika se muti i i brzo pocinju simptomi tipa glavobolja:😉 tako da nista od igranja.Da li postoji ikakav nacin resiti ovaj problem😀

Kokos je napisao(la):
Igra daje max rezoluciju 1280x960 ako se ne varam.posto je kod mene TFT monitor 17* potrebna rezolucija je 1280x1240,slika se muti i i brzo pocinju simptomi tipa glavobolja:😉 tako da nista od igranja.Da li postoji ikakav nacin resiti ovaj problem😀

Probaj da stavis 1024x768, mozda ti onda slika nece biti razvucena od ivice do ivice, ali makar nece da se muti.

Nazad
Vrh Dno