Šta je novo?

Nokija za caleta?!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Treba mi novi telefon za caleta da pazarim pa posto vec dugo nisam u nokija i monoblok vodama trebam pomoc...

Znaci bitna je sto duza anatomija tj kvalitetna baterija (ekran u boji podrazumevam i da ima sto bolju preglednost direktno izlozen suncu), sto veca slova i brojevi (zbog nesto losijeg vida)...znaci nesto tipa E52 nokije samo da nije sa symbijanom tj da ima obican sistem!!

Navigacija i dobra kamera pozeljni ali nije presudan faktor.

Imam 6303 poslednje 3 godine i jako zadovoljan telefonom. Kupio ga i kevi. Ima ga i žena (službeni). Svi zadovoljni sa osnovnim funkcijama.
Napravljen je od metala (poklopac za bateriju) i čvrste plastike, ima težinu u ruci, ekran je 2.2 inča, udobna tastatura, možeš da podesiš da ti slova budu veća u opcijama (Menu-Settings-Display-Font Size)...kvalitetno napravljen telefon. Navigaciju nema, kamera je 3.2mpx a kakva je ne bih znao jer je ni ne koristim.

Baterija posle tri godine traje 5 dana, ranije je išla i do 7.

Sada je u prodaji uglavnom "mlađi brat" 6303i http://mobilnisvet.com/mobilni/2487/Nokia/6303i-classic

Poslednja izmena:
Njemu treba dual-sim telefon, Nokia C2-03 ili C2-06 su idealno rešenje za tvog ćaleta, Proday.

Koštaju oko 90 evra.

NE treba dual sim druze, bitno je samo autonomija da je sto bolja i da vidi covek slova i brojeve na ekranu!! KAzanova e52 ima symbian pa je samim tim prilicno komplikovan za koriscennje coveku kojji jedva i kompjuter zna da upali ;)

Jesi siguran da je Symian previshe komplikovan? Mozda ce imati previse mogucnosti i funkcija koje on nece imati pojma da koristi (i sa te strane mozesh da se prepiresh da su to bacene pare), ali ako je najobicniji korisnik, shta mu je to komplikovanije nego obican S40?

A sta mislis o Nokia 6220? Mada opet, symbian je. Ali ima navigaciju i dobru kameru. Nema poente traziti da telefon ima navigaciju, a nema operativni sistem. Ako mora fabricki softver, onda pogledaj Nokia C1 (krupni brojevi) i Nokia 6303 (sto je neko vec rekao).

Ja sam mom matorom kupio C2-01, pre toga je koristio 2700 i prilično su slični. Kvalitet izrade nije neki, ali za cenu nekog pristojnijeg telefona, možeš kupiti dva komada da ima jedan u rezervi. :)
Nema navigaciju, i neku kameru. Ako želiš navigaciju za Srbiju, onda bi morao da kupiš neki symbian model, i ubaciš Garmin. Nokija mape očajno pokrivaju ovaj region..

C2/01 ima kameru i skroz dobru izradu. Telefon je super, jedina mana je što nigde nisam našao podešavanje osvetljenja ekrana.

C1 ima krupnije brojeve od C2, pa sam zato njega predlozio. C2 jeste odlican model za ljude koji vole klasiku, ali ima sitnija slova na ekranu.

Nazad
Vrh Dno