Šta je novo?

Nokia za internet

Ja bih pre kupio neki HTC koji ima sve to i QWERTY tastaturu, a te funkcije mogu stvarno da se koriste a ne kao na N95 gde mozes samo da ih probas malo i gotova ti je baterija.:smash:
Ovo je vec offtopic...

HTC je extra, ali je nazalost kod nas josh uvek egzotika. Za bateriju kod N95 se takodje slazem. A offtopic je josh od prve strane :D
P.S. A kako to HTC sa qwerty bi uzeo, a e61 prevelik? :d
Ako zelish otvori temu WM vs Symbian, pa da nastavimo raspravu tamo.

A po cemu je HTC egzotika, kad je cena kao N95 pa cak i manja?!
Po vasem misljenju vredi li vise HTC ili Nokia N?

zavisi koji htc :)

A po cemu je HTC egzotika, kad je cena kao N95 pa cak i manja?!
Po vasem misljenju vredi li vise HTC ili Nokia N?

HTC je egzotika u smislu da i ako nadjesh model koji ti se svidja, velika je verovatnoca da necesh uspeti da ga nadjesh kod nas (lichno iskustvo). A za cenu HTC vs N95, na koji model mislish? :trust:
Moje je mishljenje da HTC vredi svaki cent - pogledaj malo i testove po netu.

Jedine dve stvari koje mene odvracaju od HTCa (imate-a) su cena i servis.
Servis jedva postoji, ali i tamo gde ih sredjuju, popravaljaju su cene uzas.

HTC (i-mate) koji mene ostavlja bez komentara je I-mate Ultimate 8150.

I da. Ako bude stani-pani, HTC je tesko prodati. :***:

Poslednja izmena:
Ja imam ovaj koji je mali, ima obe tastature i sve ostalo...jedino za GPS imam eksterni iBlue 737 receiver

Ma zeshci fon. Ja sam njega hteo da kupim, ali nigde nisam mogao u Nishu da ga nadjem, pa me brat nabedi da kupim N70. Mada i sa njim sam prezadovoljan, pouzdan je, baterija mi traje oko 3 dana, a video klipovi su tek extra (po danu, iako su 15fps).
Sledeci put ili Symbian, ili WM, ali nikad vishe dumbphone :D
Smartphonovi ne mogu da dosade, nadam se da se slazete sa mnom. :wave:
P.S. Koju verziju WM-a imash?

Poslednja izmena:
Hello everybody!
Kupih Nokiu N73, super je, ima sve sto mo treba, internet je odlican, otvara stranice brzo sa svojim explorerom, ali ...
Usi otpadaju kako trosi kredit!!! U gornjem desnom uglu pokazuje koliko trenutno stranica ima kb
(dok je otvara), pa dok sam otvarao Yahoo! mail dostiglo je nekih 300 kb!
Sve u svemu, za nekih 5 minuta koriscenja neta ode oko 100 din. kredita!!!
Postoji li neko podesavanje u telefonu kako bi to nekako smanjio - da stranica nema toliko kb?
Ili da instaliram neki drugi browser?
Bilo sta sto bi smanjilo cenu interneta???

Opera Mini 4.0 Advanced. Besplatna je, kad iskljuchish slike ispadne ti 2-5KB po stranici. I neka te lepo sluzi Nokia. Pozdrav

Opera Mini 4.0 Advanced? Samo mi reci gde da je nadjem? Nasao sam samo obicnu 4.0 ...

operamini.com ukucaj u mobilni i skini to shto ti ponudi. Sajt automatski prepozna koji imash mobilni i daje ti samo Advanced verziju da skinesh. Advanced samo oznachava da je namenjena Symbian telefonima i ima neke sitnice dodate, npr. omogucava ti download fajlova pomocu ugradjenog browsera itd.

Sa operom mini ne moras da iskljucis slike jer ona skida samo thumbnail-ove slika i zato ne trosi toliko kredita.

Sa operom mini ne moras da iskljucis slike jer ona skida samo thumbnail-ove slika i zato ne trosi toliko kredita.

Tako je, ali ipak neki sajtovi mogu da odnesu puno KB na banere, reklame i raznorazne nepotrebne gluposti. Ali sa druge strane, neki linkovi su u u vidu slika tako da ja kombinujem on/off slika po potrebi. ;)

Opet ja ... Moze li mi neko reci kako da instaliram operu mini preko komjutera posto me pri instalaciji telefon pita da izaberem nesto izmedju WAP, GPRS i MMS i sta da radim sa fajlom .jad koji ide uz instalaciju?
I jos nesto pride ...
Kako da obrisem neke teme koje sam instalirao na fon?Ima ih spisku da mogu da se koriste, ali kako da ih obrisem?
Hvala ... pocetnik sam, sta da radim ...:)

Pita te za AP jer mora na kratko da se nakaci na net tokom instalacije. Izaberi web. Teme brisi iz application managera.

Opet ja ... Moze li mi neko reci kako da instaliram operu mini preko komjutera posto me pri instalaciji telefon pita da izaberem nesto izmedju WAP, GPRS i MMS i sta da radim sa fajlom .jad koji ide uz instalaciju?

Odaberi GPRS, a jad fajl ti ne treba za Symbian Nokie, samo je jar neophodan.

Hvala!
Nasao sam kako da ih brisem, mada me malo zeza telefon ... treba da ga odnesem u radnju gde sam ga uzeo da ga srede ...
Jedno pitanje, koja je razlika ako koristim web ili GPRS za operu mini ( koja mi je inace blokirana iz nekog razloga i ne mogu da je pokrenem!!! pa ako moze i odgovor na to ) ??

Poslednja izmena:
To shto ti pishe GPRS je samo naziv podesavanja interneta za tvoju mrezu. Kod mene npr. ne pishe GPRS nego Telenor GPRS (jer sam ja tako nazvao moju konekciju). Jednostavno, Opera te pita koja podeshavanja da koristi da bi se povezala na internet.

Da, hvala!! Provalio sam i ja, to je sve ok ... je* ga, nov sam u ovome ...
Nego ... Opera mi i dalje nije radila pa sam otisao u radnju i kao flesovali telefon, ali budale nisu nista uradile!Kao, instalirali ponovo noviju verziju softvera. To bi trebalo da znaci da su sve izbrisali sa telefona i instalirali nov softver ??? , ali ...
Verzija softvera jeste bila novija (V 4.0.7. ....) i vise nisu postojala obelezja Vodafona, ali je i dalje Opera mini (koja ne radi!!!) bila tu, kao i neke teme koje sam instalirao i neke druge aplikacije ... Ponovo sam kuci instalirao Operu mini i za sada radi. Tako da sada ima Operu koja radi (za sada) i jednu koja ne radi (samo je ikonica tu i ne desava se nista). Kako da obrisem tu koja ne radi?:wall:

Pa isto iz application managera. Ili samo c na njenu ikonicu.

Nazad
Vrh Dno