Šta je novo?

Nokia XL

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
Nokia-XL.jpg

Nokia-XL.jpg

http://www.phonearena.com/news/Nokia-XL-announced-forked-Android-on-a-5-inch-Nokia_id53022
http://www.gsmarena.com/androidapp_running_nokia_xl_is_official-news-7912.php

Veujem da na 5 inča i 800x480 mogu pikseli da se prebroje.

Da ima 1GB rama i 720p rez i da košta 20 eura više bio bi pristojan telefon.

190 grama :zgran:

Poslednja izmena:
A baterija? Sa ekranom su omasili, zanima me sta je sa baterijom. Ovaj telefon ako ima sa dve kartice verzija (manje verzije sam video da imaju) u ovoj ceni bih uzeo (pod uslovom da mogu da gledam u 5" ekran sa ovom rezolucijom, sto bih probao pre kupovine) ali samo ako baterija moze da izgura 4.5-5 sati SOT-a dnevno. da ima i HD ekran apsolutno bi me zadovoljio. Da, i da moze da pusti brrip yify kvaliteta... mada koji ce mi na ovoj rezoluciji ekrana.

Inace mislim da im je ovo dobar potez. Koliko sam shvatio ne placaju nikome licencu za softver i time ruse cenu. Naravno ciljaju na Indiju i ostale nezahtevne korisnike koji hteli ne hteli nemaju vise gde da kupe dumb phone pa moraju da predju na smart. Ovo bi recimo za mog tasta bio jupi telefon. Prvo pita kolko kosta pa tek onda gleda ostalo (citaj: kako izgleda i jel ume da se javi i napise sms). 100, 110 bi progutao na 2, 3 ceka.

Poslednja izmena:
Veujem da na 5 inča i 800x480 mogu pikseli da se prebroje.

Da ima 1GB rama i 720p rez i da košta 20 eura više bio bi pristojan telefon.

190 grama :zgran:

Sa tih 190 grama mož' se napravi dooobra ručak :D

Šala na stranu.
Sve što trenutno nude je već viđeno.
Čekamo neki model iz srednje i više klase...

2000mah. Nisam siguran koliko će to da drži...

Evo, danas rekoše da je to neka mešavine Nokia OSa zatvorenog tipa i Androida koja ne podržava Google Play aplikacije ili kako već.
U čemu je poenta?
Nova Memo/MiGo ....budževina na vidiku.

Ja sam to više shvatio kao na foru Kindle. Android samo bez Gugla. Tipa radiće Amazon, Yandex...

A verovatno će moći i play da se ubaci.
Ja je znam odakle ovoliko kukanje, niti je Nokia mogla da stavi play zbog Microsoft, niti je Google to hteo da da, sve dok je ona u rukama ms.
Ovo jeste fork poput Amazona, ali amazonu je to moglo da prođe, videcemo kako će Nokiji.
Cena je bombona, još ako bude radio OK, ne vidim zašto ovo neko ne bi kupovao.

Jel si video na klipovima kako rade? Ja mislim da kinezi za dinar rade bar duplo bolje.

Na ovim klipovima radi jako dobro

Pri tome, nisam naišao na jedan film na kojem ekran izgleda loše zog male rezolucije na velikim dimenzijama, što je zanimljivo.

Nisu puno pokazali ali ovaj radi ok, mada nisu ulazili u aplikacije, znam da je na jednom klipu lik klikno na fb app i da mu je trebalo poprilicno vremena da udje.

Čini se da ovom vizuelnom izgledu nalik na WP uopšte ne smeta nizak PPI.
Ja sam se recimo začudio kako to izgleda solidno na Lumiji 625 sa 4,7" i istom rezolucijom. A ovo nije previše daleko.

Mada, kod mene na 720 (4,3"), primećujem da to nije to, mada uglavnom isključivo na web browsingu. Tek kad se stavi 720p telefon iste dijagonale pored, može se osetiti razlika. Mada i to nestaje pri gledanju video materijala. Ali na čitanju teksta se jasno primeti.

Što se tiče teme, deluje mi da je šetanje kroz meni lošije od WP. Možda sam se samo navukao na animacije na istom, ali mi ovde kretanje kroz desktop deluje čudno. :)

Edit: A ima i Glance screen? Na ovakvom displeju? Onda je 520 namerno pokraden za tu opciju. Navodno je razlog nedostatak Clear black polarizatora u displeju, ali ako su na ovo ubacili Clear black, onda ovaj fon vredi više od 110€.

Poslednja izmena:
posto mi je smor vise da nosim dva telefona ja bih sigurno bio spreman da kupim ovako nesto ali da ima hd ekran. ne znam da li uopste planiraju nesto takvo da prave, naravno skuplje samo za razliku cene ekrana (i ostalog sto unaprede). ovo pricam kao korisnik note 2 (da priznam, olovku uopste ne koristim). jedino bi mi zafalila bolja kamera (i naravno hd ekran). XL ne bih uzimao ako se ne pronadje nacin da se ubudze (stvarno) kupljene app posto sam ih dosta pazario. ne vidim ni razlog da sami developeri ne odrade prepoznavanje vec kupljenih app sa razlicitih marketa.

skoro sam se iznenadio kada sam video da mi se angrybirds go pojavila u my apps u g play iako je instalirana preko amazona (iz nekog razloga na gp ne podrzava instalaciju na rockchip tablet dok na amazonu moze) tako da je ovo gore mozda i moguce ali cisto sumnjam da ce biti odradjeno.

iskreno, najradije bih kupio nekog 2sim full hd osmoglavog kineza za 200 jura (sa carinom i porezom) ali mi je problem sto ne bih da kupujem nesto sto nisam uzivo video i sto je problem za vracanje ako je defektno iz kutije. garanciju bih vec rizikovao.

Poslednja izmena:
ljudi, niste svesni, uskoro ćemo na našim regularnim androidima da imamo nokia here mape koje imaju offline navigaciju i sto čuda, pa još ako u dogledno vreme izbace i neki kameraphone pa izbace i Nokia Camera pro aplikaciju za android, ovo je zaista pozitivan korak nokije.

Za 120 evra koliko košta ovaj telefon od 5 inča sasvim je okej, rezolucija će biti okej, gledajte na tjubu demoe

nije vam valjalo 360p na 4" na 808 a sad odjednom valja 480p na 5"? :) Realno to je sasvim dovoljna rezolucija za svakoga ko ne gleda u telefon sa manje od 30 cm rastojanja

kako za koga :) nego kako su krenuli sa imenima hoće li se idući model zvai XXL pa onda XXXL...?

nije vam valjalo 360p na 4" na 808 a sad odjednom valja 480p na 5"? :) Realno to je sasvim dovoljna rezolucija za svakoga ko ne gleda u telefon sa manje od 30 cm rastojanja

Dobro, tom logikom ti je dovoljno pola kriske bajatog hleba na dan, sedis i kuliras dok se ne osusis :)

pa ako je u pitanju standardni (T500 :D ) onda ga je bolje jesti što manje, integralni je druga priča, isto tako je zdravije gledati u ekran sa malo veće daljine čak i kad je telefon u pitanju :)

gledam ove današnje klince kako se užive dobro ne uđu u telefon :/

Ako bude imao ovu cenu (110e plus pdv) bice to odlicna kupovina kod nas a i u regionu jer niko nije dobio Moto G po normalnoj ceni.

Jel neko ima ideju da li ce biti komplikovano instalirati Nova Launcher na ovaj telefon?

Poslednja izmena:
Odlicno. Pomislih da ce trebati nekakvo rutovanje sobzirom koliko su napljuvali tel ovde na forumu.

Za Nova launcher i nije potreban root. Ništa čudno.

Videćemo da li će biti moguće ubaciti gapps. Kod brojnih uređaja nije bilo moguće ili je morao da se koristi Xposed i slično.

Nazad
Vrh Dno