Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Ja sam nedavno pazario na KP jednu, navodno u super stanju, ali se ispostavilo da blic vise ne radi nego sto radi...
Slusalica se jedva cula, kozmeticki onako, diskutabilno...Treba biti pazljiv i kupovati ono sto moze i da se isproba, ipak godine cine svoje na ovim uredjajima.
 
to je to, treba kupovati ono što ti je blizu i što možeš lično da isprobaš
 
Ja sam se jedva rastao od moje, prvi vlasnik, 2 god. kod mene bila, ni najmanja tačkica, uvek u futroli, kao da je sada otpakovana iz kutije nova. Sada bih ponovo kupio, prodao sam je jer je trebalo da uzmem dual sim, kako nisam uzeo dual sim, bolje da nisam prodao 808, kakva kardinalna greška.
 
KP je rizican. Zato sam i pitao ovde. Skoro sam na KP uzeo fon, ubrzo problemi sa ekranom, a reklamacija se ne prihvata. Itd, itd, da ne objasnjavam. Ja sam imao 808, prodao je u 10/10 stanju, iako je bio star 3 godine. Kupio neki foto aparat, greska. Aparat koji menja ovu Nokiu kosta mnogo vise od 100-200e.
 
jel ima neko od forumaša da prodaje ovaj tel? a da je potpuno ispravan
 
ja bih prodao moj... za 400 evra. 500 u zameni. moze zamena za galaxy s8, kad izadje.
 
nisam znao da imamo specijalne slučajeve na forumu :smash:
 
korektno je to i za tu cenu da se pazari, deluje ok telefon. naravno nista ne mozebda se zna dok se ne vidi
 
prodata je MENI! :) stigla je, ne mogu da verujem kako je dobro očuvana. :) trenutno isprobavam kameru. nego, jel ima potrebe da se ubacuje custom rom ili kako se već zove od pre nekoliko strana pisano je o tome? za sada je sve OK. lik je spustio cenu na 9 500 din. što sam odmah prihvatio :)
 
ima potrebe, sa tim custom romom je moguce cak i koristiti 808
 
Ma ja sam za poziv, sms i kameru koristio fabricki

Lenovo Moto Z
 
odradio sam delight 1.5, tel leti naprosto. jel zna neko koja je poslednja verzija camerapro aplikacije, skino sam narodnu 3.50 i odlična je ali ima li novije?
 
camerapro ti ne donosi ništa što default camera program već ne može, stoga sam ja uvek koristio default program za slikanje jer je brži i lepši...
 
Može li koja fotografija, da vidimo to čudo od kamere na delu?

Послато са Lenovo P1a42
 
imaš ih dosta u onoj gore temi sa fotografijama korisnika, najlakše ti je da uđeš na profil xmarkom i tražiš po njegovim postovima
 
koje postavke vi koristite za fotografisanje? saturation, contrast, sharpnes, vivid ili normal? 16:9 ili 4:3... na koliko držite, iso na auto ili? meni i ne pravi kristalne fotke, zašto, ne znam...
 
Poslednja izmena:
sva ta podešavanja staviš na 0, pa posle doteruj na kompu ako oćeš. fajl od 808 je jedan od retkih sa mobilnih telefona koji trpi obradu koliko toliko. iso na 50.
 
koristi presete i eksperimentiši malo, nisu podešavanja ista za svaku situaciju..noću digneš ISO, kad je sunce moraš da držiš upaljen ND filter itd.
 
za nocne slike tripod i isto na 50-100 i mogu da ispadnu odlicne slike(obavezan tripod)


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 
ja nisam nikad ni probao automatski mod, cak je i manuelni nedovoljno manuelan, nego je u stvari aperture priority, a aperture ne mozes da menjas
 
Pa na kom telefonu to mozes da menjas aperture?
Jedino sto je problem je sto nisu uveli da moze precizno da se podesi shuter speed u vremenskim brojkama nego se to radi preko exposure compensation-a

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
 
nisam rekao da moze da se menja, a kad si vec zapo mozes na k zoom.
 
Ne mozes ni na k zoom nego kad zumiras aperture se menja kao posledica zuma. Ne mozes na fixnoj fokalnoj duzini da mu menjas sirinu blende tj aperture ;)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno