Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

danju svi mogu da naprave upotrebljive slike. ja sam sa drugom i noćnu sliku uspeo da napravim sa androidom i nekom aplikacijom koja daje manuelni iso. stavio na min iso, i na stativ, dobili smo upotrebljivu fotku za 9x13 da se uradi bez problema.

Za dnevne slike i tablet ima da napravi sliku da padnes na dupe. Noc je mracna staza za sve sa malim senzorom ma koliko ga oni peglali

Baš tako. Što se tiče noćnih, ogroman senzor ne mogu nikako da ispeglaju. Senzor je tu amin.

Oba telefona imaju vrh kamere, ali gledajuci slike, cini mi se da ipak 808 ima za nijansu bolju kameru. Nisam koristio ni jedan telefon, gledam slike koje se ovde okace i na esatu.

Moje mišljenje je da 808 ima prirodnije slike. L 1020 koju koristim je vrh, nema dalje..mada čini mi se da su boje pomalo prenaglašene. Gledao sam slike sa albuma pureview club-a i uglavnom potvrdio isto ovo :) Mada opet, zavisi i od situacije, nijanse su u pitanju

808 ima neutralnije boje i manji sharpness. Kod 1020 je to malo vise odvrnuto pa nekima slike izgledaju wooow ostre. To se u ps obradi za 5s.

pa kakva ti je to noć bila? on neće ispod nekih 1/15 sec da spusti ekspoziciju, na iso 100 (ili 50 ako si stavio neku 3rd party app) ja ne vidim ništa u sobi ispod 100w sijalice
pa i nije neka noc, osvetljenu zgradu sam slikao, ali sam bio prilicno zadovoljan slikom. nisam te lepo razumeo, ekspoziciju treba da produzi, a ne da spusta za nocne slike. Ne znam tacno sad koja je ekspozicija bila.

Sto se L1020 vs 808 price tice, L1020 ni u jednom slucaju ne pravi bolje slike, nego se sa njom neuporedivo lakse slika. Lakse je i naprednim korisnicima i laicima. Laik ce samo da uperi i opali, tu mislim da 1020 bolje radi poso. Napredni korisnik ce da uzme da podesava, pa tek onda da slika, ali i tu 1020 radi bolji poso, jer sve mozes rucno da podesavas. Ali kad jednom naucis 808, onda je ona u stanju da napravi bolju sliku od 1020. Samo treba mnogo da se iscimas.

Interesantno je da svi koji su imali 808, pa uzeli 1020 su vrlo brzo prosledili 1020 dalje i vratili se na 808 :)

Zar je Symbian toliko bolji od WP? :d

Šuri 808 kamerom za sve pare.

iskreno mislim da je simbian mogao biti bolji os od wp da je dobio takvu USD injekciju koju je dobio wp. wp jednostavno mora biti bolji proizvod s obzirom na to koliko je novca u njega stucano. pritom on uopšte ne blista, pun je nekih nelogičnosti, osnovne stvari na koje sam navikao na kompjuteru ne rade onako kako treba, a wp bi baš to trebalo da bude, korak bliže ka: jedan os za sve. no to nije tema. symbian u ovom momentu nije bolji od wp iz prostog razloga jer se wp i dalje razvija. u 2012. godini dok se simbian i dalje razvijao bio je bolji od wp, odgovorno tvrdim.

LOL hidrogen LOL

Ti odgovorno tvrdis a cinjenice su porazavajuce, kako moze jedan sistem da toliko bude bolji ili je mogao biti bolji jad je toliko godina bio na bazi samo 2 kernela? Drugu verziju je posle toliko godina dobila N8... To je bio sistem bez daljeg napretka i jednostavno je tako, posle su probali Linux/Meego i opet nista, iako je meni N9 bio fantazija, to je fon koji mogu samo oni koji to bas gotive da koriste, 100% swipe ui.

WP je mnogo napredovao, da si koristio wp7 telefom znao bi da cenis tel sa wp 8.1 updateom.

Eh da Nokia je sama sebi rokala inekvije i to vece id ovih sa MS)om pa opet nije bilo rezultata, jednostavno dosli su do kraja, sve posle N8 je bilo na silu, na gurku.

Poslednja izmena:
Prijatelju, WP 7 se vozio 2010. god, napredak za 4 godine je poražavajući, čak i korak nazad sa ovim što nema vibraciju istovremeno sa zvonom. Ako se setim androida iz 2010god. npr. HTC Desire, koji je tada bio na v2.1, wp kao da je ubacio u rikverc, ne napred.

Prijatelju, WP 7 se vozio 2010. god, napredak za 4 godine je poražavajući, čak i korak nazad sa ovim što nema vibraciju istovremeno sa zvonom. Ako se setim androida iz 2010god. npr. HTC Desire, koji je tada bio na v2.1, wp kao da je ubacio u rikverc, ne napred.

To vidis meni uopste nije bitno potpuno i ne bitno za 99% korisnika - vibracija i zvono...
Mnogo je bitnije kada uzmes telefon u ruke od 100 e i 400e i kazes : Gle oba rade tecno i bez lagova.
To kod drugih mobilnih sistema prosto nemas - osudjen si da kesiras najmanje 300e, al da ne ide u off vise.

Evidentno da nisi u pravu kada WP i dalje ima mizeran deo tržišta.

^ koji je za 0,9% manji nego u Q2 2013 godine..

iQxyOZ2.jpg

chart-ww-smartphone-os-market-share.png

Poslednja izmena:
Kupite ios i pevajte polovan ip4 radi savrseno sa 712 ima da crkucete sa telefonom ako kupite 4s mirbi ste jos 2 god bez razmisljanja ;-)

Da da daju ze te tri godine razvaljene polovnjake 200 eura, kako da ne. Treba biti specijalan pa tako nesto uraditi.

Pa brate ima i u vrh stanju ja prvi imam sve mint i pazim i mazim... Imam driga koji prodaje 4s za 170e mint stanje simfree.... Odlican tel sve ima sto treba jednom naprednijem korisniku.

Mint korisniku sa ekranom na 3.5inca, tuga :)

A tek ip5 napredovao sa 4inca.

Daleko bilo od dobrog, ip kao i android dok ga ne jailbreakujes nicemu nesluzi, kanta ... Samo sto je popularan ali to ne znaci da ce svakog kupca privuci, bar ne onog ko zna sta mu je potrrebno.

Nego su resili vise decije bolesti sa BT (transfer fileova) i normalno menjanje zvona na tom jakom iphonu :D tuzno toliki market share a takav fail, nfc tek u ip6 ...auuu a 2014god a da to nije bitno, to nije potrebno ip korisniku.

Poslednja izmena:
Pa brate ima i u vrh stanju ja prvi imam sve mint i pazim i mazim... Imam driga koji prodaje 4s za 170e mint stanje simfree.... Odlican tel sve ima sto treba jednom naprednijem korisniku.

Slazem se, sve je odlicno odradjeno na tom telefonu ali samo da ima 4,3'' ekran bila bi druga prica.. po mom misljenju samo to je mana (3,5'' displej).

Daleko bilo od dobrog, ip kao i android dok ga ne jailbreakujes nicemu nesluzi, kanta ...

Tako je, android i ios su kante, zato WP ima udeo od 2%, novi 8.1 apdejt je doneo pad od skoro 1% :)

Poslednja izmena:
Ako ides tom logikom koliki je Market Share Ferarija a koliko npr BMWa? Hahahs pozzz necu vise u offf.

Market share Ferarija ne cine ''fice za dinar kod operatera'' aka lumia 520 koju kupuju ljudi koji 'oce smartfon za dzabe uz jeftin ugovor :) :d

A L520/525 cini 80% prodaje svih WP uredjaja (znam 10-ak ljudi koji su uzeli za dinar do 5k din te jeftine lumie, doduse pola njih sad planira prelazak na android).

Kada se na sve ovo doda cinjenica da Nokia ime prodaje WP kao os.. jasno je da WP ne bi imao udeo ni od 1% da nije Nokie :)
Ei Nis sutra da napravi svoj os (eiOS) za 12 meseci bi presisao WP :d Toliko o tome.

Poslednja izmena:
Averzija na druge sisteme koji nisu Android i Ios => sreca voda moze da se pije i sa potoka a ne samo iz Gradskih cesmi, no ko to ne zna platice flasiranu vodu na selu.

Pozdrav, objasnio si

Poslednja izmena:
Daleko bilo od dobrog, ip kao i android dok ga ne jailbreakujes nicemu nesluzi, kanta ... Samo sto je popularan ali to ne znaci da ce svakog kupca privuci, bar ne onog ko zna sta mu je potrrebno.

Android bez roota (jer nisam nasao uputstvo za jailbreak) je i dalje bar tri puta sposobniji OS od WP-a. Tipa moze da zvoni i vibrira u isto vreme. Inace jel postoji fix za to na wp-u.

Poslednja izmena:
Aha ti si ipak za Android zaduzen ;)
Rootovanje ili Jailbreakovanje je manje vise slicna metoda od koje korisnici nesto dobiju.

Ja na Android tablet jos uvek nisam nasao nacin da konvertujem film a ima 2gb rama i 4 jezgra na 2.2ghz, za to jos uvek koristim Phenom-a 9550 i odlicno radi i posle toliko godina.

I objasni ti meni kako je Android toliko sposobniji sistem? To sto mu treba top specifikacije da radi normalno? Da se korisnik ne pokaje, hm tesko da je to toliko sposobniji sistem.

Poslednja izmena:
Averzija na druge sisteme koji nisu Android i Ios

Nije to averzija, WP mi je dostupan ''na test'' odavno (skoro sve nokie, do 9xx) i ja sam jedan od retkih sa ovog foruma koji bi mogao da se pomiri sa svim tim manama WP samo zbog Nokia hardvera/kamera, fazon da koristim neke osnovne aplikacije i funkcije smartfona a da za uzvrat dobijem najbolju kameru. Ja mogu da zrtvujem os zbog toga, 90% ljudi ne, zato i jeste takva situacija sa WP.

A to oko WP i jeste i nije realnost, sigurno zasluzije vise od mizernih 2-3% na trzistu ali je i realnost da ljudi nece takav OS jer je ios brzi i fluidniji a android ima 100x vise mogucnosti a po brzini 4.2+ verzije uopste ne zaostaju za WP kao nekada. Bukvalno da nema Nokie WP bi se borio sa firefox os-om da nekako dobaci 1% na trzistu, za jedno 3 godine :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno