Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

nije stvar u mpix, nego cimanje 50 različitih uređaja... svaki uređaj je dobar ako se koristi samo za to za šta je namenjen. recimo mp3 player ipod sa 200gb memorije, to ni jedan mobilni nema. ali na njemu možeš samo muziku da slušaš... fotoaparat za 100 e odličan, ali može samo da slika... ovo može sve :p i nosiš samo jednu stvar sa sobom...

nije stvar u mpix, nego cimanje 50 različitih uređaja... svaki uređaj je dobar ako se koristi samo za to za šta je namenjen. recimo mp3 player ipod sa 200gb memorije, to ni jedan mobilni nema. ali na njemu možeš samo muziku da slušaš... fotoaparat za 100 e odličan, ali može samo da slika... ovo može sve :p i nosiš samo jednu stvar sa sobom...

A digitalci su toliko masivni da ne mozes da nosis i mobilni i digitalac u nekoj torbici.

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

A ti nosiš torbice :d

vala baš... aj cure što vuku one džakove sa sobom, al kad vidim lika da nosa torbice uskomeša mi se sve u meni. ne zovu se džabe "pederuše". bolje neki lepši ranac, ako baš moraš da cimaš nešto veliko (laptop, netbuk, tablet) ali one torbice preko ramena...:vomit::vomit::vomit:

Sta fali ovome? A pederuse ne volim...

ba2803_090V.gif

Mora biti nike u drugaciju ne moze da stane :d

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5

nemoj da ga zezaš za marku :p nije loša ta torba dokle god ide na leđa, a ne bočno preko ramena-> to mi je uber gay. no offence, pls, moje mišljenje samo...

lol :D

a ne bočno preko ramena-> to mi je uber gay. no offence, pls, moje mišljenje samo...

Ja bas tako nosim :) Imam takvu Nike crnu, a imam koznu Gucci-evu evo bas ovakvu (slika) kada obucem farke ili pantalone znaci za izlazak :)

4035212Gucci%20Guccissima%20Leather%20Men%20Bag%20Black%20201448.JPG

Djilke nemoj više molim te :D...

Bolje frizuru da ne pokazujem :p kao Balotelli :D :D :D

Salim se :)

Ne znam torbice su meni must have, ne znam sta bi radio da ih nemam, sve mi je tu i dzepovi su mi free ako slucajno nosim neke malo tesnije farke ili pantalone koje idu uz nogu :) ***, sta cu kad sam fensi :)

ONtopic: Sto se tice Nokie, ne znam da li cu je vise ikada kupiti, mozda ako potpisu neki ugovor sa Google-om, pa da kazem ajde, ovako ne vidim sebe na WP telefonima ili Symbian (tek to pfff?!) Jedina Nokia koja vredi i koje sam imao da nisam imao ni jednu zamerku E71 i 8800 scirocco

Poslednja izmena:
A French friend asked me recently, “David, do I look gay?”
14224529698a0d61eb85o.jpg

Without a second of hesitation, I replied, “Yes, absolutely.”

MAN-PURSE.jpg

Svakako je mnogo bolje teziti da se vise uredjaja objedine u jedan. Tome svaki proizvodjac tezi. Meni recimo, bar sto se tice dosadasnjih sample fotki, bolji kvalitet i aparat pored ove nokie ne bi trebao uopste.

Poslednja izmena:
ja sam napravio jako drage slike sa ipod touchom :) bez af u 640x480 :D sa ovom nokijicom bih bio više nego zadovoljan... kad bude bila 100 eur :D

A digitalci su toliko masivni da ne mozes da nosis i mobilni i digitalac u nekoj torbici.

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

nije poenta samo u nosenju, moras da pazis na bateriju i jednog i drugog, onda ako ides na daleke pute moras da nosis i 2 punjaca, pa onda moras da pazis da ti ne ukradu i jedan i drugi ovako mogu da ti ukradu samo jedan itd. :D

ne shvataš... pogledaj koliko košta nova n8? do 200eur max. koliko će biti kad izađe ovo ultra sajber čudo od 40 megapixela? koliko će to čudo biti kad izbace nešto treće što ima 80? pa posle njega neki andrak sa 600 megapixela? pa kad krenu na 100 gigapixela... u get the point... ako je nešto u jednom trenutku preskupo u narednom neće biti. ja iskreno se razmišljam da li bi i 100 eur dao za ovo zbog ovog odvratnog dizajna, tj. one budže odpozadi... kažem opet, bolje da su napravili fon deblji za toliko i ugradili duplo jaču bateriju nego što su napravili ono g*vno da viri onako. odvratnoooooo

ne shvataš... pogledaj koliko košta nova n8? do 200eur max. koliko će biti kad izađe ovo ultra sajber čudo od 40 megapixela? koliko će to čudo biti kad izbace nešto treće što ima 80? pa posle njega neki andrak sa 600 megapixela? pa kad krenu na 100 gigapixela... u get the point... ako je nešto u jednom trenutku preskupo u narednom neće biti. ja iskreno se razmišljam da li bi i 100 eur dao za ovo zbog ovog odvratnog dizajna, tj. one budže odpozadi... kažem opet, bolje da su napravili fon deblji za toliko i ugradili duplo jaču bateriju nego što su napravili ono g*vno da viri onako. odvratnoooooo

A gde to ima NOV N8 za 200e molim te? Da uzmem 10-ak komada da prodam.
Telefon je izasao pre vise od godinu i po, normalno je da cena pada nece valjda da skace?
Recimo GS kada je izasao bio je oko 400-450e, Desire HD jos skuplji pa su sada oko 250e novi, sta je tu cudno i nejasno?

puni oglasi, kako gde? eno ima sajt, da ga ne reklamiram... 170e polovan skoro nov bez tačkice... uleti nekad i skroz nov ispod 200e. kad bude oko 100 onda da razmislim... jer on nije baš toliko odvratan kao ovaj 808, a 12mpix mi je dosta... to što su se likovi ispalili pa dali za to sr*njce 500e i sad misle da mogu da traže toliko za njega, to je druga stvar... no offence... ja sam skoro prodao mobilni za 80e jeftinije nego što sam ga platio, a bio je u mom posedu svega mesec dana... što da se radi.... n8 jednostavno ne vredi, i to svi znamo, a ovi što pokušavaju da se ratosiljaju nje gledaju da upecaju neku ložanu koja pojma sa životom nema i voli da ima telefon na tač i da bude nokia :d ima ljudi koji za drljavi iphone 4 daju 500 evra sad. to ne znači da je to u redu...

Poslednji trzaji mrtvog diva :)

Labudova pesma.

ona budza od kamere pozadi je odvratna. kako je tako retardirani dizajn prosao kontrolu kvaliteta u firmi nije mi jasno. zasto telefon nije RAVAN, nego brda i doline? zasto? pa duplo ili troduplo vecu bateriju su mogli da stave u taj prostor ili 5 puta jaci hardver... ali neeeeeeee nama treba prividno "tanak" telefon, a to sto ima grbu na ledjima ko kvazimodo nikom nista....

UZAS!!!!

Da, da.. grbavi sapun dizajn :d

zasto telefon nije RAVAN, nego brda i doline? zasto?

Why is there still a big hump on the back? I thought 'thin' was 'in'?

Light, as you may have gathered, likes to travel in straight lines. OK, so we bend it a little bit in the lenses of our cameras, but thereafter it's a straight run until it hits the physical pixels of a sensor. For PureView to work, a large sensor was needed (1/1.2" optical format) and for any sensible field of view, this means that the lens assembly has to be a certain distance from the sensor. Which means that there has to be something of a hump.

Incidentally, this is also how you can usually tell that some competing smartphones have a smallish sensor - it's simply impossible to have a large camera sensor and no hump.
http://forum.benchmark.rs/showthrea...a-u-mobilnom&p=2858866&viewfull=1#post2858866

znao sam da ce neko sada da mi objasnjava cemu ta grba, kao da imam 10 godina i nisam ucio fiziku u sve tri skole.

elem, nisi me razumeo. ja smatram, TVRDIM da je ceo telefon trebalo da bude toliko debeo kao ta grba, i onda nema grbe. a u taj dodatni prostor koji bi se dobio povecanjem debljine celog aparata je mogla da stane tri puta veca baterija, pa da telefon sa ovim hardverom ima autonomiju mesec dana, ili je mogao da stane najbolji hardver na trzistu, pa da ovo bude najjaci telefon ikad.

Pa da su to uradili gde bi bio Microsoft sa svojim WP7?

bio bi u rupi... onamo gde mu je i mesto... microsoft je svoju imperiju zasnovao na x86 arhitekturi, dok mu se intel ne smiluje i ne napravi mobilni x86 procesor nemaju oni sta da traze na mobilnom trzistu. sa druge strane telefon koji ima desktop win8 bih ja prvi kupio i zamenio sve uredjaje koje imam njime. ne postoji platforma koja ima vise aplikacija od x86 windowsa. isto tako povezivanjem externog monitora taj bi se telefon pretvarao u pravi komp. dakle ne treba ti ni kompjuter, osim ako se profesionalno ne bavis racunarima i igras igre hardkor.

Nazad
Vrh Dno