Šta je novo?

Nokia pitanje u vezi ikonice

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Šta znači ova plava ikonica u obliku koverte između oznake za alarm i karticu? Nije u pitanju nova poruka, a nije mi ni inbox pretrpan porukama. Sama ikonica se inače razlikuje od one koja signalizira da postoji nepročitana poruka u Inboxu.

Prilozi

• Resize of Picture.jpg
    Resize of Picture.jpg
    332.5 KB · Pregleda: 202
Poslednja izmena:
Memory card present, iliti - metnuo si Mem. Karticu, pa ti prijavljuje da je vidi ...

Ne na tu ikonicu nego na onu između mem. kartice i alarma.

Outbox je takođe prazan. Kad ima nešto da šalje ikonica je drugačija i veća je od ove. Ikonice koje signaliziraju slanje i to da u inboxu ima neka poruka su reda veličine ove za karticu i takođe su bele. Ova ikonica nestane tek kada ugasim telefon i ponovo se pojavi sama od sebe u nepravilnim vremenskim periodima.

Cell Brodcast je isključen. Kada ga uključim onda se ispisuje ispod imena operatera. Mislim da nema veze sa Cell Broadcast-om, a ako ima onda je verovatno neka greška u softveru. :)

Izgleda da ima neke veze sa mrežom. Malopre sam čuo preko zvučnika na kompu kao da će da stigne poruka ili će neko da me zove. Ni jedno od ta dva se nije desilo, ali sam zato opet dobio pisamce u uglu. Možda je i slučajno, nemam pojma. Proveravam sve živo što se tiče mreže i ni dalje ne mogu da provalim šta je...

Da ti neko ne šalje mms pa signalizira da "stiže" poruka? Ako su loša setovanja za mms ili mreža zeza onda se skidanje poruke otegne u nedogled.

Ne znam, ima nekoliko dana se ne pojavljuje uopšte. MMS mi je do sada stigao najnormalnije. Preuzeo sam automatska setovanja sa Telenorove mreže.

Da li se neko u međuvremenu susreo sa sličnim problemom? :(

Meni se cini da je to burn-in na displayu. Jel nestane kad udjes u neki meni/aplikaciju ili sl?

Ne. Ostaje uvek na vrhu ekrana. Ostaje čak i kad se upali kamera. Nestane jedino kada restarujem telefon. Nervira me jer se pojavljuje u nepravilnim vremenskim razmacima i samo od sebe. Može li biti povezano možda sa nekom greškom na SIM kartici?

Ja sam video na drugim forumima da su neki imali tu ikonicu i rekli su da je to za poruke na SIM kartici.

Nema ni porukica na SIM kartici, potpuno je prazna... :(

Ja sam imao tu ikonicu kad sam uzeo nov fon(n79), ali sam zaboravio da obrisem preostale poruke sa sim kartice. Morao sam da ubacim karticu u stari telefon i rucno pobrisem poruke. Vracanjem kartice je pisamce nestalo.
Inace nisam imao nijednu poruku u inbox niti bilo gde, ali eto ostalo je na sim kartici koju novi fon nije video(Mislim na poruke).

Nema poruka na SIM kartici. Imam opciju na telefonu da vidim poruke na SIM kartici, ali sam je za svaki slučaj ubacio u stari telefon i prazna je. Bio je jedan broj na SIM kartici za proveru stanja računa. Ne verujem da je do toga, ali sam ga za svaki slučaj obrisao. Napominjem da sam par puta pre nego što se pojavi ikonica primetio da telefon ima neku aktivnost na mreži tako što se na komjuterskim zvučnicima čulo kao da će da stigne poruka ili kao kada krene da se uspostavlja poziv.

Uradi restore fw-a ako je tako.

Reinstalirao sam softver na telefonu. Videćemo kako će sad da se ponaša. Mislim da sam to jednom već uradio i da nije bilo promene. Takođe, mislim da se problem i pojavio kada sam uradio update na najnoviji softver pre nekoliko meseci. Čini mi se da sa starim softverom nisam imao tih problema.

Poslednja izmena:
Ne vredi, opet se pojavljuje... kako stvari stoje moraću da se naviknem i da nateram sebe da ne obraćam pažnju... :)

a jesi stavljao tu karticu u drugi telefon da se uveris da je SIM inbox prazan, tj.da na SIM-u nema nijedne poruke.
Na 6220 sam imao kovertu a kad odem na SIM messages, stajalo je prazno.
Ubacivanjem kartice u S40 Nokiu sam video da ima ipak poruka, pobrisao ih, vratio SIM u 6220 i nema vise koverte

Ubacivao sam je u Siemens, nema SIM poruka. Koju si ti kovertu imao, onu za nove poruke ili ovu plavu koju sam uslikao, a koja možda i ne predstavlja kovertu nego nešto drugo? :)

neka koverta u vrhu je bila.. ne secam se konkretno kakva..
u svakom slucaju imas softverski i hardverski reset a i update softvera pa probaj nesto od toga..

Isprobano sve... :(
Čekam da se pojavi sledeća verzija softvera pa ću videti šta se onda dešava.

a jel ti se isto desava ukoliko stavis drugu SIM karticu?

probaj da ubaciš drugu karticu u telefon, po mogućnosti novu nekorištenu.

Provalio sam šta mi stvara problem. U pitanjju je fajl Mserver-2000EED2.exe. Kada ga ubijem uz pomoć "Kill me" aplikacije ikonica momentalno nestane sa ekrana. :) Posumnjao sam da je možda neki virus ali Kaspersky Mobile ništa ne projavljuje. Fajl se nalazi u E:\sys\bin.

Na internetu ne može da se nađe puno informacija o ovom fajlu. Google pronađe tek nekih desetak stranica i sve su na kineskom. Pretpostavljam da nije deo Symbiana pogotovo što se nalazi na kartici, a ne na samom telefonu. Po analogiji sa imenima drugih fajlova rekao bih da pripada programu Microweather. Sad ću da ga ubijem za stalno pa ću videti kako se telefon ponaša. :)

Hvala svima na odgovorima! ;)

Nije Microweather nego Mcleaner. Sad kada sam ušao u program vidim da ima dosta poruka koje nisam uopšte ni pročitao jer ih je Mcleaner sam od sebe filtrirao.

Majko mila glupog li programa. Prvo u setovanjima nije namešteno da se startuje automatski, drugo nije namešteno ni da filtrira bilo pozive bilo poruke a on ih je filtrirao. Pošto sam program instalirao samo da ga isprobam i onda mu zabranio da se podiže sa starovanjem telefona i ostavio ga instaliranog u slučaju da zatreba nije mi bilo ni na kraj pameti da je ova ikonica zbog njega.

Koliko li je samo poruka progutao majko mila.... Sad ću da mu se naj.... keve! :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno