Šta je novo?

Nokia official thread (Nokia strikes back)

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakve sad veze imaju psiho-analize ljudi sa temom ovog threada i diskusije na temu dali trziste postoji ili ne, i koja je namena telefona? Na kraju ispada da smo svi seljaci kad uzmemo novi fon, jer smo mogli i sa starim da pricamo.
Elem da ne ulazimo u kojekakve konflikte jel ima datum izlaska za ove nove Nokia fonove.
Onaj bluetooth me nesto i neopchivanja, jer ne znam dali ce zaista imati tolku upotrebnu vrednost?

face je napisao(la):
Kakve sad veze imaju psiho-analize ljudi sa temom ovog threada i diskusije na temu dali trziste postoji ili ne, i koja je namena telefona? Na kraju ispada da smo svi seljaci kad uzmemo novi fon, jer smo mogli i sa starim da pricamo.
Elem da ne ulazimo u kojekakve konflikte jel ima datum izlaska za ove nove Nokia fonove.
Onaj bluetooth me nesto i neopchivanja, jer ne znam dali ce zaista imati tolku upotrebnu vrednost?
"ote mi rec iz usta" 🙂
interesantno je da se izgleda kod nas najvise loze na telefone, i to novije modele sa funkcijama koje ovde nemaju sanse da iskoriste, izgleda je phone kod nas jos uvek za spustanje na sto u kaficu 😛
Sve ljude koje sam upoznao "od preko" prvo gledaju funkcionalnost i ekonomicnost pri izboru telefona, ne interesuje ih ( uglavnom ) ciji je model i od kad...

face je napisao(la):

Pa to sve ima veze sa ovim threadom uopshte...odushevljenje novim nokijama zbog nekog bluetootha i lampica, dobro da se nisu pojavili postovi sa narudzbinama ovih telefona u fazonu 'ne pitam za cenu'....

Ma slazem se ja da je zaista nepotrebno telefonu da ima bluetooth ili gprs modem na nasem trzistu, jer nasi operateri mobilne telefonije su na zaista niskim granama u poredjenju sa ostatkom Evrope,a kamoli sveta (tipa perverzni Japan).Ali opet nisu ni sve funkcije bas tolko beznacajne.Recimo meni je jako bitno da telefon ima dobar organiser i kalendar jer zaboravim brdo stvari,a ovako kad dodjem kuci izlistam fon i vidim sta sam zaboravio (senilan u 18🙂 ).Isto tako u u uslovima ovog naseg ****** wap-a,ja ga koristim uvek kad imam kredita (tipa uvek gledam prognozu,vesti,sportske rezultate itd) pa mi je i bitan da je ekran pregledan i wap software funkcionalan.A to bas nisu opcije koje nam trebaju da bi "samo" razgovarali.

btw ima jos funkcija koje koritim cesto,a koje izgleda vecina ljudi smatra egzotichnim a u stvari su jako funkcionalne i imaju upotrebnu vrednost. Verovatno ce i bluetooh imati upotrebnu vrednost pa cak i kod nas ali za koju godinu (kad krenu i u matichne ploche da ugradjuju bluetooth).

Bluetooth nema veze sa mobilnim operaterom. Za one koji ne znaju, Bluetooth je tehnologija za bezicno povezivanje razlicitih vrsta uredjaja u mrezu radio vezom frekvencije 2.4GHz, brzine do 1 Mbps i na udaljenosti do 10 metara (odn. 100m sa pojacivacem). Uredjaji mogu biti razliciti: od mobilnih telefona, preko personalnih racunara i PDA uredjaja, do razne dodatne opreme kao sto su misevi, tastature, joystici, zvucnici ili slusalice/mikrofoni.Osnovna struktura ovakve mreze naziva se Piconet, koji moze sadrzati jedan master i do 7 slave uredjaja. Piconeti se medjusobno mogu povezivati u tzv. scaternet, pri cemu jedan uredjaj moze biti master u jednom a slave u drugom piconetu.

I konkretan primer upotrebne vrednosti: pored fancy (i preskupih) bezicnih headseta za mobilne telefone (kao sto je ovaj ) Bluetooth je veoma zgodan kao zamena za IRDA, odnosno transfer podataka izmedju PC-ja, PDA i mobilnih telefona.

BTW, nisam primetio da se iko "odusevljavao" Bluetoothom, ja sam samo izrazio razocaranje sto Nokia nije nasla za shodno da u top modele koji kostaju 400-500€ ugradi nesto sto je bez sumnje korisno i perspektivno, a kosta ih u vr' glave 5€. Ili sto je jos gore -- da ugrade, ali da nije kompatibilno sa postojecim standardom (primer 7650 koja ne podrzava bluetooth headsete).

Ma znam ja da nema veze sa operaterom (kad mene mrzi da lepo pisem postove) nisam veverica 🙂 ,to za operatere se odnosilo na gprs sto imaju noviji telefoni a kod nas ne vredi ni za k****, cak vecina telefona koje sam imao sa gprs-om su umeli da izgube domet sto nisam pripisivao gprs-u jer sam iskreno mislio da je do samog fona,da bi posle procitao na par mesta da gprs ume na nasim mrezama da pravi probleme sa signalom.
Elem da je bluetooth perspektivan,jeste sigurno,ako nista da zameni infra red,ali kolko ga popezno najavljuju ispada da ce ga i u rerne ugradjivati (ako je verovati njegovim tvorcima).

driver je napisao(la):
Ja 'mog konja' nisam ni pomenuo 🙂, nemam ni jedan od telefona koje svi imaju, i ne hvalim motorolu bez veze, jer sam koristio vishe modela i nokie i motorole, i motorola je u svemu bolja osim u meniju...Nokia je klasichan gastarbajter telefon, koji je kod nas precenjen jer se prodaje ko lud...da li hocesh da kazesh da je cena 5110 ili 3210 realna kod nas ? ono je preterivanje, a ko i malo prati trzishte znace da kod nas trzishte ne postoji, odnosno vrednosti su potpuno izopachene...Kod nas vecina ljudi kupuje telefon kada vidi koliko koshta, da li ima igre, koliko boja displeja ima...da li je moguce da se vecina ljudi razume u to shto kupuje i zna shta kupuje ? nikako...ovo moze da se razveze na ceo roman, ali i ti si jedan od punisha koji ce za telefon dati 500 € samo zato shto ima neku fancy opremu, koja u principu ne sluzi nichemu i samo vadi pare iz dzepa naivnih....

i na kraju, ja imam Bosch 909 dual S od 60 € i ne bi ga menjao ni za jedan od tih 'najboljih' telefona, jer meni telefon sluzi da bi prichao, a ne da bi ga pokazivao po selu....

He, pa i Golfovi su precenjeni kod nas.... toga ima i slazem se da je tako. Ali su precenjeni jer su dobri. Nokia telefoni su najbolji i glupo je pomisljati da su oni najprodavaniji i da nokia najvise zaradjuje od svih ostalih proizvodjaca zbog crne magije ili ne znam ni ja cega... Nokia je tamo gde je sada zato sto je najbolja. Ljudi nisu glupi bas toliko. Sta kao, svi kupuju nokiu eto tako, a? Ne, bas zbog toga sto je dobra, cak iako je skuplja. Znas moj tel. - 262869 - da li znas kada ga je Mobtel prodao meni - pocetkom 1996. Za ovih 6,5 godina, promenio sam Philipse, Motorolle, Siemense, Bosheve i Nokie - i to na kile... Nisam se za dzaba vratio na nokiu...

driver je napisao(la):
Pa to sve ima veze sa ovim threadom uopshte...odushevljenje novim nokijama zbog nekog bluetootha i lampica, dobro da se nisu pojavili postovi sa narudzbinama ovih telefona u fazonu 'ne pitam za cenu'....

Hm, da je tako, ne bih nosio 6210 koji sada kosta oko 150 evra... Uostalom, ne pamtim kada sam otisao u kafic, a pogotovo nikad nisam izvadio tel. na sto... isto tako se ne lozim na bluetooth nego na dizajn, jer sam i sam dizajnirao gomilu telefona, ranaca, patika i slicnih stvari. To je nesto sto vise cenim, svako ima nesto sto gotivi...

byMaX je napisao(la):
Hm, da je tako, ne bih nosio 6210 koji sada kosta oko 150 evra... Uostalom, ne pamtim kada sam otisao u kafic, a pogotovo nikad nisam izvadio tel. na sto... isto tako se ne lozim na bluetooth nego na dizajn, jer sam i sam dizajnirao gomilu telefona, ranaca, patika i slicnih stvari. To je nesto sto vise cenim, svako ima nesto sto gotivi...
e ma zez'o sam se 😀

Nazad
Vrh Dno