Šta je novo?

Nokia Normandy

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
Izgleda da ipak izlazi prvi Nokijin Android telefon (KitKat 4.4)

Bdd1OWuCIAQN_Ue.jpg:large

http://www.gsmarena.com/nokia_normandy_leaks_yet_again_runs_on_android_kitkat-news-7519.php

Ma nema teorije...sa kojim odeljenjem ce to Nokia da izbaci kad je prodala diviziju za mobilne telefone MSu? Nemaju sta novo da objave od vesti pa recikliraju stara nagadjanja..

Nokia odeljenje još uvek nije prebačeno MS-u. Biće potrebno još par meseci za kompletan transfer. Ima šanse da ovaj projekat bude završen, a telefon pušten u prodaju. Mada šanse jesu male.

Ali kako kad po svemu do sada što smo videli oni nemaju pravo da sa tim odeljenjem razvijaju bilo šta što nije WP?

Ispod ekrana može komotno mikro talasna da se ugradi koliko mesta ima.

Ajde teme sto niknu, ali cemu na pecinom twiteru, kao i na bench vestima, tako zvanicne i pompezne najave kao da je predstavljeno na CES-u? Tako je bilo i za Operu Mini za WP8, naslov bez ikakvog znaka pitanja, u fazonu, izlazi sledeceg ponedeljka, a to je bilo pre skoro pola godine..

Mozda ce raditi kao neki slider vodoravni? Meni je ok, za jeftini Asha telefon.

Bd5YFtrCMAER5BX.png:large

Neki napisase da nema sanse da ovo izadje...

Zato sto se 95% 'potvrdjenih vesti' iz 'dobro obavestenih izvora', sa bencha i slicnih sajtova, ne obistini nikad.. a i dalje ovo nije zvanicno.

Sta si mislio da ce Nokia da izbaci telefon sa stock androidom??

Koja je onda svrha uopste bazirati ga na androidu? Onda moze da bude i wp, nema razlike.

Kao da ga ne bi kernelovao po sopstvenim potrebama vec prvog dana..

Pa naravno, ovako nema neke razlike da li je dumb asha ili wp, ili neki skrnavi fork.

Mnogima ima razlike, na kraju ovo i jeste Asha telefon.
Samo ce ljudi imati veci broj aplikacija i sve sto ide uz Android.

Verovatno neće imati google play store.

Daće Nokia neki njen store. Valjda. A i na kraju krajeva, uvek može .apk da se skine.

Osim ako ne izbaci opciju "Unknown sources" i onda nema nista van ugradjene prodavnice. Ali to je sve "sta bi bilo kad bi bilo", ne verujem da ce se ovaj telefon (ili bilo koji drugi sa Androidom iz Nokijine kuhinje) ikada pojaviti u prodaji

Vi pričate o ovome kao da već stoji na zvaničnom Nokijinom sajtu, ovaj telefon.. Ja i dalje mislim da nema ništa od ovoga..

Ja i dalje mislim da ce Nokia napraviti boom sa androidom, samo cekaju lagano i testiraju zivce korisnicima WP telefona :)

Jedino dobro sto moze da se desi jeste da dobijemo jos jednu navigaciju, ako je ono here precica ka aplikaciji a ne web servisu.

Jel su oni to uzeli od androida napravili WP sa feature-ima koje M$ nikako da izbaci??? :d

Ko zna... Možda wp8.1 bude baziran na Androidu. :)

Vrh Dno