Šta je novo?

Nokia N900

Malo sam se igrao sa Device Shot.. 520 i 620. Uzmi u obzir, posto nemas previse iskustva sa touchscreen telefonima, da je dosta bitnije za kucanje da je siri telefon, ja i na 520 ponekad masim slova, ispod 4" stvarno ne bi nikad isao.

Ne znam, ja na iPhoneu nikad nisam imao problema sa masenjem, a ima manji ekran od oba ova.

Sto se velicine tice iskreno tesko mi je da poverujem da 3-4mm prave toliki problem da ti je neugodno za koriscenje ali neka bude.Sto se hw tice,aplikacije koje planiras da koristis ce raditi ali na novim lumijama ce sigurno raditi bolje,tj brze.Ovo se pogotovo odnosi na surfovanje netom.Imam Idol X i Samsung Galaxy Tab 2 i mnogo je bolje iskustvo kada sufrujem preko Idol X,brze ucitava strane,scroll radi perfektno itd.Na kraju krajeva uzmi u obzir i da ces mozda u skorije vreme prodavati telefon,manje gubis na vrednosti sa novijim modelima.

ako covek oce da uzme lujmiu 800 ili neki drugi fon sa zastarelin sistemom neka uzme, iako mi mislimo da je tolos potez mozda ce njemu vise odgovarati :/

ako mu odgovara moze samo da nastavi da ga koristi, ako mu ne odgovara e onda zna za sledeci put sta da radi :D

Ma nokija je postala aljkava u poslednje vreme, sve nesto polovicno prave... Sad videh da 620 nema IPS nego obican TFT ekran... Svakom nesto fali... Na kraju mozda i ne uzmem nista...

Ma nokija je postala aljkava u poslednje vreme, sve nesto polovicno prave... Sad videh da 620 nema IPS nego obican TFT ekran... Svakom nesto fali... Na kraju mozda i ne uzmem nista...

koliko para toliko i muzike, oces bolje daj vise para

edit : mada kad bi meni kamera bila bitna a da fon koristim samo za poruke i pozive jednostavno bi uzeo 808

Poslednja izmena:

Idi do nekog operatera i pogledaj, videces da je ekran odlican.

Imao sam istovremeno IPS i TFT monitore i IPS i TFT ekrane telefona jedan do drugog. (ogromnih) Razlika, za mene, nema. Sa pravim podešavanjima kontrasta i osvetljenja, eventualna razlika u prikazu boja može toliko da se smanji da se primeti isključivo gledanjem izbliza kad su jedan pored drugog i prikazuju istu sliku.

^ verovatno mislis na IPS vs TN ili (p)VA panele.. jer je svaki displej TFT, pa i oled/amoled/s-amoled.

Taj fazon, cak i dobar deo poznatih test ekipa i dalje zbunjuje ljude sa tim pojmovima.. pa displeje uglavnom dele na tft/ips/amoled.

Imao sam istovremeno IPS i TFT monitore i IPS i TFT ekrane telefona jedan do drugog. (ogromnih) Razlika, za mene, nema. Sa pravim podešavanjima kontrasta i osvetljenja, eventualna razlika u prikazu boja može toliko da se smanji da se primeti isključivo gledanjem izbliza kad su jedan pored drugog i prikazuju istu sliku.

A pomaže i ako si slijep ili slabovid... Jednostavno je fizički nemoguće, iz dva razloga: TN bukvalno NE MOŽE da prikaže sve boje, što se najviše manifestuje u "bandingu" na gradijentima; na TN ekranima se boja i kontrast drastično mijenjaju zavisno od ugla gledanja. Ovo je još veći problem na mobilnim uređajima. iPod Touch 4, recimo, ima ekran istih karakteristika kao iPhone 4/4s, ali užasno izgleda čim se pogled malo pomjeri u odnosu na "sveet spot". Nekome smeta više nego drugima, ali reći da nema razlike je smiješno.

Neizmerno ti hvala na teoriji. U praksi se to malčice razlikuje, provereno empirijski.

Posetio sam danas Telenor i malo jos probao telefone... Na zalost imali su samo 520 i 625, i sto je vrlo cudno, 625 sam mogao lakse da koristim jednom rukom. Ni meni samom nije jasno kako i zasto. Najveci problem mi je ponovo bila ova navigacija dole i "back" "dugme", i onda sam primetio da je raspored na 520 i 920 (sa kojima imam problema) nesto siri nego na 620 ili npr. 720, pa i 800. 620 bi mi sigurno odgovrao, eh, sad, probacu da nadjem 720 negde da ga isprobam, jer on prakticno ima sve sto sam u pocetku trazio. Ako budem imao problema sa koriscenjem, 620 it is.

Ima logike sve to...

:d

Twilight zone.

Mozda se ne slazete ali sto ako mu treba za pozive, sms i za slikanje eto resenja!!!

Mislim da je dosta bolja Nokia E7 od legendarne N900.N900 je bila broj 1 do pre 3 godine ali drzi cenu a ipak je sada prestar model,lose baterije.

Nazad
Vrh Dno