Šta je novo?

Nokia N900 - RX-51

Softver za full reflash utorak, OTA update sreda, novi Ovi Store cetvrtak...

Inace dosta vidnih poboljsanja ima.

Takodje objavljeno da nece postojati oficijelna MeeGo verzija za N900 no takodje Maemo tim ce u saradnji sa Maemo community izbaciti neoficijelnu verziju MeeGo 1.0 nakon sto Nokia izbaci prvi telefon koji ce pokretati taj OS...

Chudno, Nokia najavila da ce update-ovati Ovi-store(za n900) 27 maja, vidim samo male promijene(i dalje je beta), a vecina programa i igrica koje su obecali da ce biti nema?:trust:
Sad se pitam sta se to desava, u zadnje vrijeme Nokija nista ne ispuni sto obeca...:S:

Ovi store jeste update-ovan a sto se aplikacija tice to sad nije do Nokie vec do developera koji treba iste da objave... Mada slazem se sa time da se Nokia premalo bavi ovim telefonom, no i pored toga nisam uspeo da mu nadjem zamenu kod konkurencije a da odgovara mojim potrebama. Mada cenim da ce se stvari promeniti nabolje relativno uskoro po pitanju broja aplikacija, mada opet, iskreno, meni samo 2 stvari nedostaju, google maps aplikacija prava i shazam(pitanje je dana kada ce biti objavljen), sve ostalo imam i ozbiljno uzivam u telefonu i njegovim mogucnostima.

od juce sam na N900 i vrlo sam zadovoljan za sad :)
instalirao sam PR 1.2 i podesio osnovni interfejs. zanima me koja aplikacija je najbolja za mms u srbiji? probao sam fMMS i radi, mada nisam siguran kako funkcionisu stvari oko tarifiranja kad ja 'downloadujem' tu primljenu poruku? verovatno isto kao i na drugim telefonima?
integrisani browser mi se svidja, ali za surf preko 3G-a mislim da mi je isplativije s operom mobile koja ima onaj kao turbo mod pa kompresuje podatke...

s obzirom koliko telefon navlaci na koriscenje neta, cini mi se da bi bilo najisplativije uzeti onaj telenor internet, staviti sim u n900 i za telefoniranje koristiti skajp :D

fMMS nema alternativu i radi kao da je fabricka aplikacija, ja prezadovoljan. Naravno isto radi kao na drugim telefonima, mms ides preko apn mms tako da nemas o cemu da brines kad ti stize mms. E sad sto se Opere tice svidja mi se, za klasu bolja od Firefoxa i Chrome-a za N900, no ipak mislim da u nekim stvarima nije na nivou fabrickog browsera. Pri skrolovanju dolazi do cepanja ekrana, to su obecali da ce da srede i ne podrzava flash i verovatno nece nikad i to je po meni vec ozbiljnija mana... Telenor od skoro ima u ponudi ove prenesi plus pakete sa dosta internet saobracaja tako da i ta prednost opere u vidu te kompresije polako gubi smisao jer treba ipak da se potrudis da potrosis 1gb na mobilnom, o 2 i da ne pricamo...

Poslednja izmena:
u pravu si za nedostatak flasha kod opera mobile, veliki je nedostatak...nista, menjace se telenor paket svakako uskoro...

neke codece mi ne prepoznaje sa default media playerom, na maemo.org vidim da preporucuju koriscenje mplayera, tako da je to sledece na redu. posle cu probati neke egzibicije sa dosboxom i emuliranjem npr. win 98ice. "telefon" je stvarno mocna zezalica, stavljam ga pod navodnike jer je mnogo vise od toga :)

iskreno se nadam da ce kasnije moci da fura i meego, ne vidim razlog da ne bude tako iako nokija i dalje mudro cuti...

Meni se taj mplayer ne svidja, ja koristim standardni uz instalaciju codec pack-a tako da bilo koji video gledam sad bez problema. No dobro, nisam napredni korisnik sto se tice toga, ako pusta film, pusta mp3 i internet radio meni dosta :)

Sto se druge teme tice, official MeeGo nece postojati, napisao sam detaljnije u nekom od prethodnih postova...

Pozdrav!

Da li je itko kupio Zen Bound sa Ovi-store-a, ako jeste, kakva je igrica? da li je vrijedna kupovine??
Pozz :wave:

Easy Debian

This package, when installed on your tablet or phone, will give you OpenOffice.org, Gimp, the LXDE Desktop Environment, Evince, Firefox (called Iceweasel in Debian) with Java and Flash support, printing support, and access to thousands of precompiled applications from Debian that can be easily browsed and downloaded to your hand-held device.

http://wiki.maemo.org/Easy_Debian

OpenOffice_N900.jpg

Poslednja izmena:
Novi Update je dostupan PR 1.3 :)

Nazad
Vrh Dno