Šta je novo?

Nokia N73 music, problem sa flesovanjem firmware-a

Ratja

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2008
Poena
304
E pa ovako... pokusao sam da flesujem firmware i nije mi prvi put, radio sam to sebi i ortacima i dosta puta sam radio... medjutim telefon mi je drasticno poceo da baguje sa ovim poslednjim flesom... resio sam da sve lepo prebacim na komp, pa da flesujem opet i da prebacim samo neke slicice, neku muziku i neke sitnice... da mi bude slobodan fon... sve ja to lepo uradi, prebacim na komp i pocnem da flesujem i na pola puta mi pukne net... i sve ode u PM i sad ne mogu da upalim fon... PA AKO NEKO IMA NEKI PREDLOG PRE NEGO STO ODEM U SERVIS I PUKNEM NE ZNAM KOLKO PARA POSTO NE VERUJEM DA OVO SPADA U GARANCIJU... HVALA UNAPRED... HITNO JE :D

Phone recovery
When a phone software update is interrupted, the phone will probably malfunction or fail to start. In some cases, an interrupted installation can be finished by restarting the phone software update. Always keep the battery in your phone with an attached charger unless told otherwise by Nokia Software Updater wizard. It is also strongly recommended to restart the phone software update immediately after the initial failure in order not to lose essential information about the phone being recovered.
If the phone malfunctions after a successful software update, you should reinstall the update. In such a case, start the update process from the beginning.

Da ali... updater mi ne prepoznaje fon kad je ugasen... jel postoji neki safe mode ili neki program za totalno flesovanje sofvera...

neshto drugo je u pitanju ta nokia software updater prvo skine sve na komp pa onda fleshuje tako da je ovo shto si napisao nemogutje

Meni se desilo da je u toku flashovanja puko net ali tel mi radi sasvim ok?

Pa da.. ti si imao srece... tamo pise da moze da dodje do kvara... ***... ne gine mi servis... :(

kazhem ti, prvo proveri sve ostalo jer flash ne pochinje dok se ne zavrshi download

isti problem... pre tri dana uzeo od ortaka n73 da flashujem, nesto se desilo i telefon je puko. nece da se upali. kada ga prikacim na komp, win ga ne prepoznaje, NSU ga ne vidi i odneo sam ga u servis. cena 1200din. odem danas u servis, kad ono neke komplikacije cekaju neki original firmware od nokije bicje 1600 danas/sutra bi trebao da bude gotov

isti problem... pre tri dana uzeo od ortaka n73 da flashujem, nesto se desilo i telefon je puko. nece da se upali. kada ga prikacim na komp, win ga ne prepoznaje, NSU ga ne vidi i odneo sam ga u servis. cena 1200din. odem danas u servis, kad ono neke komplikacije cekaju neki original firmware od nokije bicje 1600 danas/sutra bi trebao da bude gotov

Orginal cakaju ? Ako ti je imei pukao bice tu problema.

E ja sam moj problem resio.. video sam da mi nema spasa pa sam otisao u ovlasceni servis (da ne reklamiram) u Beogradu i podigli mi novi software i update-ovali fw i sve je to uslo u garanciju i nista nisam platio.. veoma su bili ljubazni tako da sam ja prezadovoljan... plus sto mi je 15x brzi telefon :D

Moj telefon Nokia N73 ME je postao neverovatno spor, ne znam u cemu je problem i sta treba da uradim. Imam ga 8 meseci. Takodje, kada je na opciji Silent ne zvoni kada stizu poruke, ali zato ako je u pitanju poziv oglasava se osnovnom Nokia melodijom, znaci ne onom melodijom koju sam namestila za pozive. Ako je Silent, ne bi trebalo uopste da se oglasava...? Da li je neko od vas imao ovakve probleme i kako ste ih resili?

Da, ja sam imao problem da je telefon neverovatno ali uzasno spor.. to je zato sto je prepunjen porukama, kontaktima, muzikom, slikama i raznim ostalim glupostima koje ostaju u telefoni na nevidjeno.. ja sam bio prinudjen da flesujem software jer sam nesto sje8o kad sam se ja igrao sa tim... Tako da preporucujem ti da i ti odes i flesujes software i ako ti je telefon pod garancijom u alpha copy-u uradice ti to za 10 minuta... ali pre toga prebaci sve sto imas na komp... i vrati samo ono najbitnije... ja sad imam problem sa otvaranjem galerije, otvara je pola sata (stvarno pola sata) jer sam vratio sve slike koje sam imao.. a to je oko 600 slika... mentol...

Poz i srecno...

eve i mog slucaja isto update na 4.0812 i puce update telefon mrtav cimao se po sm niko nemoz da ga ozivi posalo u bg u ovlasceni servis i opravka me izasla 200din koliko sam poslao tel preko city-ja tj ljubazni servis mi je odradio telefon za dz :D ima jos dobrih ljudi na ovom svetu

Moj telefon Nokia N73 ME je postao neverovatno spor, ne znam u cemu je problem i sta treba da uradim. Imam ga 8 meseci. Takodje, kada je na opciji Silent ne zvoni kada stizu poruke, ali zato ako je u pitanju poziv oglasava se osnovnom Nokia melodijom, znaci ne onom melodijom koju sam namestila za pozive. Ako je Silent, ne bi trebalo uopste da se oglasava...? Da li je neko od vas imao ovakve probleme i kako ste ih resili?

Formatiraj telefon ili ubaci ponovo softver.

eve i mog slucaja isto update na 4.0812 i puce update telefon mrtav cimao se po sm niko nemoz da ga ozivi posalo u bg u ovlasceni servis i opravka me izasla 200din koliko sam poslao tel preko city-ja tj ljubazni servis mi je odradio telefon za dz :D ima jos dobrih ljudi na ovom svetu

imao si garanciju?

I meni se to desilo ali problem je bio sto je pukla veza sa USB kablom. I ja sam sve i svasta pokusavao i citao razne literature i nista ! Ja pravac servis i meni u servisu rekli da to vise ne radim! A MENI SE TO MNOGO RADI lol:wave::wave::wave:

Rekli ti da ne radis update sofwtare-a??? Hahahaha pa ***, to je legalan NOKIA updater... i ostavljen je na sjtu da ga skine svaki korisnik NOKIA telefona... a njihova je obaveza da ti odrade fles ako ti je fon pod garancijom... to sto njih mrzi... to je drugo... :)

koliko se ja secam, za NSU pise da radis na sopstvenu odgovornost... mada po mom misljenju mora ulaziti u garanciju kao i bios mat.ploce..

Ali ako si promenio product code onda je pitanje za garanciju a to se vidi.

uf... warm... ili ne?

Ma meni se isto desilo slicno ali sa n73 obicnom ne music!pa sam poludeo kad sam video da nece da se upali!Odneo ga u servis gde sam ga kupio i sredili mi za sat vremena tel i sad radi perfektno.Jedino mi je malko cudno kad ga upalim odma mi je ukljucen pleyer za muziku i skroz je drugaciji plejer mislim skin a i kontrole na pleyeru jer moguce da sam dobio slucajno music softwer?Zato sto vidim da su mi i folderi izmenjeni naci kad kliknem na istu temu kao i ranije onu osnovnu na mobilnom bude zelena ???????

Nazad
Vrh Dno