Šta je novo?

Nokia Lumia 930

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moje pitanje je glasilo koliko u proseku ljudi koji ga imaju izvlače sa njim 10,12h, 20h..?? Sta ti vredi da ti ja kazem za šta meni treba, ne očekujem da ti meni pravis kalkulaciju trajanja bateriju u odnosu na moje korišćenje.. Jednostavno pitanje je bilo koliko vam svakodnevno drži baterija..

Moje pitanje je glasilo koliko u proseku ljudi koji ga imaju izvlače sa njim 10,12h, 20h..?? Sta ti vredi da ti ja kazem za šta meni treba, ne očekujem da ti meni pravis kalkulaciju trajanja bateriju u odnosu na moje korišćenje.. Jednostavno pitanje je bilo koliko vam svakodnevno drži baterija..

Racunaj na losiju bateriju od one na 920...

Hvala.. Mada to nije prosek ali nema veze imam sliku.. A da li se zna zbog čega nema glance i double tap?

Double tap mislim da ima, glance nema jer ovaj ekran nema to nesto sto zovu "display memory", dakle hardversko ogranicenje.

Mhm.. Glupo no ***.. A šta je sa 1520 ona ima glance ? Mada ona ima ips pitanje koliko je to ekonomično..

Ona ima. Ja glance drzim na Peek. Mahnes rukom preko senzora i on pokaze glance screen. Nikakve razlike u trajanju baterije nisam video.

400 evra za ovaj telefon po meni je previše. baterija jeste malo slabija od ostalih flagshipova, ali mislim da to nije prevelika mana. glance nema jer raspali ms sve čega se dotakne upropasti, pa i nokiu. mislim da su 1020 i 1520 bolji telefoni. ja ne bih menjao note 3 za 930, pa još uz doplatu? 0.0

I ja sam mislio da mi ovo bude sledeci telefon,ali jednostavno ima previse mana,koje flagship ne bi smeo da ima. Cekace Ativ do izlaska naslednika 1020-ice 🙂

o kameri je diskutabilno pričati. da li je bolja od ostalih u klasi. jeste. da li je mnogo bolja? nije. bolja je jedino aplikacija, tj. softver.

Nisam pljuvac nego sam realan. MS je takva ljiga od firme da je to strasno, revoltiran sam.

Ispada los ms, a hvalis sw. Niko nije ni pricao o kameri, a ti udjes da popljujes. Da, nije savrseno ali to nisam ni ocekivao(ako neko jeste, onda nema sta da trazi sa tehnikom). Sve u svemu, telefon je sasvim solidan. A ko ocekuje da mu kuva rucak i pegla ves, onda nek uzme kucnu pomocnicu.

Program za kameru koji hvalim je pisala Nokia, barem ono malo sto je ostalo od Nokie, MS nema nista sa tim.

Kakav je displej u odnosu na 1520, ako je neko uporedjivao.. 1520 vazi za telefon koji ima odlican ekran..

Skroz je drugi tip displeja, na 1520 je IPS a ovde amoled clear black. Reprodukcija boja je kao na s4 amoledu, ali je vidljiviji po suncu

Stvarno je dobro vidljiv na suncu, ne koliko 808 kad sam direkt upoređivao, mada nijanse su u pitanju. Jedan od boljih. To je veliki plus

Znam to nego rekoh ovako ako je neko imao iskustva sa oba telefona(930 &1520)....

1520 sam samo na kratko drzao u ruci i cackao, tako da ne mogu reci. Ali je to ipak i stvar ukusa

Sve su to vrhunski ekrani, ako ti je ekran stvar oko koje ćeš da prelomiš onda neka bude veličina.

Ja bih pre pobegao od oba jer je to MS. Godine 2012. je izašla N808, obećana podrška do 2016 godine. Godine 2013. su ukinuli update za mape, samo godinu dana nakon što je izašao telefon. Godine 2014. su ugasili store, i sve moguće servise koji su od njih zavisili, vremensku prognozu, internet radio, zabranili su Skype aplikaciji da se konektuje. Sve što su mogli da zabrane server side zabranili su. Takvoj firmi da daš sudbinu u ruke? Da ti posle tamo gase servise i ne znam ni ja šta? Od toga treba bežati, samo da nađem ja dostojnu zamenu za 808, eno onaj Panasonik deluje dobro, ako ne to, onda Sony neki, ili šta god u budućnosti, izbaciće valjda nešto, neće doveka da budu slepci. I ne vidi mene više MS.

Sa druge strane, ako ti nije bitno da li će neko da ti okrene leđa posle godinu dana iako si kupio njegov najskuplji telefon, onda sa 930 možeš dobiti stvarno brz i pouzdan uređaj, kvalitetne izrade, finog ekrana, sa perfektnim besplatnim programom za navigaciju koji uvek ima najsvežije mape (ovo mogu da ukinu svakog trena doduše), i aj da kažem "onako" kamerom, boljom od sličnih.

Poslednja izmena:
Koliko ubijas je*ote :d Koje okretanje ledja, evo i 520 ce dobiti WP9, o cemu pricas covece, sta je yoyo-u i tebi to MS uradio, koje su to traume?

hihi 🙂 malo mračim, jeste... ali napisao sam ti šta je ms meni uradio. izašao telefon 2012. godine. obećano je da će imati support do 2016. prestaju da mu daju support za mape 2013. godine, a prestaje support za sve ostalo 2014. godine. koliko je to kul?

pa ti posle kupi nešto od njih, nikad više ne znaš kad će da te zeznu...

Poslednja izmena:
Kakve veze MS ima s tim? Propala im firma, propao Symbian..

sad žestoko troluješ kad pitaš kakve veze ima ms sa tim, a vrlo dobro znaš. pa nije moj deda ukinuo podršku, njemu je vrlo komforno u grobu, nego ms. oni na kvaran način hoće da pokupe symbian zajednicu, ali avaj, svi odoše na android, a oni se muče sa par % tržišta, tako im i treba. oni samo teže monopolu, a to će na mobilnom tržištu malo teže da prođe.

Poslednja izmena:
A da, Stephen Elop je poslat da im dokrajci firmu, pre toga je isprskao sve radnike chemtrails-om iz svog privatnog aviona.

mnogo zezaš za te teorije zavere, znaš 🙂 briga me za elopa, ne zanimaju me teorije zavere, zašto ms nije nastavio da pruža podršku za sve proizvode firme koju je kupio? nego selektivno, wp telefoni koji su napravljeni pre akvizicije imaju podršku, ostali ne. ne govorim o podršci tipa nove verzije os-a, nego samo da ne gase postojeće stvari. ali ne, pogašeno sve. otkud ti sad znaš da na tvojoj voljenoj lumiji 520 neće da pogase neke servise ako procene da im ti korisnici nisu važni, i da žele da ti korisnici kupe nešto tamo ne znam šta. kako da se uzdaš u takvu firmu?

ovo govorim da bi ljudi znali sa kime imaju posla. ako su to uradili jednom, uradiće nekad ponovo...

Poslednja izmena:
Ms je hteo da sa WP8 krene mnogo agresivnije u trku, sto se vec I sada vidi.. tacno je da su njihovi % u udelu na mob trzistu smehotres za ono sto drzi ios I android, ali seti se samo koliko je wp7 telefona bilo ovde na forumu mozda 5,6.. danas mnogo vise wp8 telefona.. za sada su na dobrom putu da ispostuju onu podrsku koju su I obecali.. Generalno gledano za godinu dana su vrlo sa wp uradili ono sto nisu za 3 godine sa wp7 iako je sve to vec bilo dostupno na androidu ili jos gore na windows mobile-u.. Po meni telefoni sa wp8.1 su jako prisli android konkurenciji..

Evo ja sam se dosta razocarao u Note3 iako ga ljudi dizu u nebesa.. verovatno ga ne koriste ni za sta drugo osim da udju na ovaj TT I da kuckaju poruke ( pozive namerno ne ukljucujem u ovo jer na ukljucenje dialera cekam par sekundi).. evo ja sam dao 500 i kusur evra za ovaj telefon kome baterija u pocetku trajala ceo dan I ostane 30-40% moje svakodnevne upotrebe.. do sad posle 7 meseci gde jedva izguram dan.. ostane na 15-20%.. a evo od devojke lumia 925 drzi ceo dan bez greske I to ceo dan visi na netu gleda cipele, tasne, ponije...... plus sto sam onaj dan zaboravio moj telefon na poslu I zvao sam celo vece sa njenog I prosto mi je nekako ceo taj dozivljaj wp mnogo ugodniji od ovog na touchwizz-u ili na pure androidu.. jedino sto mi se svidja od android launchera je onaj kod htc (sense), mada sam One M7 vrlo kratko koristio tako da opet ne mogu da budem siguran ali mi npr deluje vrlo "komotno"...

Poslednja izmena:
Kad li ce ljudi prestati da poistovecuju android sa raspalim tw-om..? I to sto laguje fabricki dialer jeste *****no (nebitno koji UI je u pitanju) ali se lako resi instalacijom nekog od sjajnih dialera iz marketa ciji izgled mozes da menjas po zelji a rade munjevito. I tako se resi problem sa lagom a sa druge strane ni wp12 nece imati funkcionalnost kao 4.4 android. Slazem se da se desava da novi apdejtovi shebu nesto kod nekih androida (a za to su krivi proizvodjaci telefona) ali bar danas je net svima dostupan i sve moze da se sazna i proveri, do najsitnijih detalja.

Pre neki dan sam video rezultate za 2014, udeo svakog os-a na trzistu, iznenadio sam se da wp nije mnogo odmakao od starih verzija. Nisam hteo da postavim, da ne ispadne da hejtujem, flejmujem itd, jednostavno to je tako, moraju nesto drasticno da menjaju ako misle da se uspesno bore sa novim ios-om i androidom.. novi ios ima vecu funkcionalnost i otvoreniji je a zadrzao je munjevitu brzinu, fluidnost a podrska je odlicna a android je sve brzi, fluidniji, stabilniji a o mogucnostima ne treba da se polemise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno