Šta je novo?

Nokia Lumia 730 and 735

Meni se puno puta desavalo da kad lupim spejs izadje na pocetak jer pogodim greskom windows dugmence sto je skroz bezveze. Ovako sklonim i vozim. Ko da je problem vrati se u milisekundi i mozes da izadjes kad ti treba.

Apsolutno. A nije bas da dugmici UVEK trebaju. Pritom, da se razumemo - nemam ama bas nista protiv kapacitivnih dugmica, cak ih mozda radje i vidim na uredjaju nego onscreen, ali od svih onscreen, ovi su mozda najkul zbog te opcije. :)

Meni se puno puta desavalo da kad lupim spejs izadje na pocetak jer pogodim greskom windows dugmence sto je skroz bezveze. Ovako sklonim i vozim. Ko da je problem vrati se u milisekundi i mozes da izadjes kad ti treba.

Pa na telefonima sa kapacitivnim dugmicima ipak postoji mali razmak koji sprecava da se ovo dogadja.

Upravo tako. Zaista ne znam zasto su izbacili ova tri "dugmenceta" ispod? Sada na njihovom mestu ostade nepotrebna praznina... Nisam se dobro izrazio, ali, sve jedno su, po meni, ukenjali stvar.
Ako tebi smeta prazan prostor, a ti idi kod nekog ko radi lasersko graviranje i neka ti iscrta ta 3 hardwerska tastera...:D
U potpunosti se slažem sa KurtK, jel mi se ranije X puta desilo da kada igram neku simulaciju vožnje ti tasteri baš smetaju i često ih nehotice aktiviram.:exploder:

Ako tebi smeta prazan prostor, a ti idi kod nekog ko radi lasersko graviranje i neka ti iscrta ta 3 hardwerska tastera...:D
U potpunosti se slažem sa KurtK, jel mi se ranije X puta desilo da kada igram neku simulaciju vožnje ti tasteri baš smetaju i često ih nehotice aktiviram.:exploder:

Ne znam sta da ti kazem, mozda se nisi navikao. Ja sam nesto manje od 2 godine koristio Lumia 800 i to mi se nije dogadjalo ni sa igrama koje se igraju jednom rukom ni sa onim koje se igraju obema rukama. Mi smo prihvatili da se tebi vise svidja tako, ajde ti prihvati da se nama vise svidja ovako i da batalimo dalju diskusiju na ovu temu.

Da budem iskren i ja sam pre više voleo telefone koji nisu imali kapacitivne dugmice, kako mi je Nokia prvi fon sa tim dugmićima vidim da sam pogrešio zbog mog ranijeg stava, iskren da budem nisam ni primetio da 735 ima kap. dugmice sve dok se nije povela priča o tome. Toliko sam oduševljen sa telefonom da iskreno i ne primećujem da su tasteri deo softvera svakako uvek su tu kada mi zatrebaju. Podržavam predhodni post da batalimo dalju diskusiju na ovu temu.

@TosaNS Lumia 735 nema kapacitive već onscreen dugmiće.

Npr. Lumia 625 ima capacitive i to sve zavisi kako ko voli- Licno meni sve više sviđa kako je to urađeno na 625 ali kad se navikne čovek, dođe ti na isto. Dobro je što se mogu skloniti.

Poslednja izmena:
Da budem iskren i ja sam pre više voleo telefone koji nisu imali kapacitivne dugmice, kako mi je Nokia prvi fon sa tim dugmićima vidim da sam pogrešio zbog mog ranijeg stava, iskren da budem nisam ni primetio da 735 ima kap. dugmice sve dok se nije povela priča o tome. Toliko sam oduševljen sa telefonom da iskreno i ne primećujem da su tasteri deo softvera svakako uvek su tu kada mi zatrebaju. Podržavam predhodni post da batalimo dalju diskusiju na ovu temu.

Toso jesi upravu. Telefon jeste odlican za svoju klasu. I dosad me nikad nije izneverio. Odlicno slika(obe kamere odlicne), uvek se vidi displej po najacem suncu, baterija odlicna,odlican zvuk, signal, cistoca razgovora, stabilnost sustema (95% ne baguje, da ne napisem 100%), ekstra displej(bez folije jos se nije izgrebao plus slika perfektna), dizajn ekstra. Samo pohvale.

@TosaNS Lumia 735 nema kapacitive već onscreen dugmiće.

Npr. Lumia 625 ima capacitive i to sve zavisi kako ko voli- Licno meni sve više sviđa kako je to urađeno na 625 ali kad se navikne čovek, dođe ti na isto. Dobro je što se mogu skloniti.

Greška razumeo sa da su to kapacitivni što se pojavljuju, mislio sam zapravo na oncreen dugmiće. Kako god navikao sam i ne smeta mi.

Da unosimo zabunu, postoje 2 vrste tastera(dugmića) na pametnim telefonima: hardwerski(capacitive) i softwerski(onscreen).

Softverske "dugmiće" je prvi počeo da forsira Google sa svojom Nexsus serijom, a posle toga su i ostali velikani počeli da ih masovno koriste.Kapacitivni tastere tvdoglavo forsiraju još samo Samsung i gotovo svi "kinezi", ali se taj broj iz dana u dan sve više smanjuje, a zbog zastarelosti i energetski neefikasnosti te tehnologije.Kada kažem zastarela tehnologija, mislim da je mnogo bolje na to mesto staviti front zvučnik, nego nešto što može da se pokvari ili slučajno i neželjeno aktivira.

@TosaNS
U opšte se ne slažem se sa tobom.Jeste ovo mali off od teme, ali o ovome treba itekako raspravljati...:trust:

Poslednja izmena:
Da unosimo zabunu, postoje 2 vrste tastera(dugmića) na pametnim telefonima: hardwerski(capacitive) i softwerski(onscreen).

Softverske "dugmiće" je prvi počeo da forsira Google sa svojom Nexsus serijom, a posle toga su i ostali velikani počeli da ih masovno koriste.Kapacitivni tastere tvdoglavo forsiraju još samo Samsung i gotovo svi "kinezi", ali se taj broj iz dana u dan sve više smanjuje, a zbog zastarelosti i energetski neefikasnosti te tehnologije.Kada kažem zastarela tehnologija, mislim da je mnogo bolje na to mesto staviti front zvučnik, nego nešto što može da se pokvari ili slučajno i neželjeno aktivira.

@TosaNS
U opšte se ne slažem se sa tobom.Jeste ovo mali off od teme, ali o ovome treba itekako raspravljati...:trust:

Pa sta ima da se kaze o tome sto se vec nije reklo. Jeste stoji mozes da slucajno kliknes kapacitivne dugmice(zato i smatram da su fizicki dugmici bolji od kapacitivnih), ali realno se to mnogo retko desava, sa druge strane stvarno sumnjam da ima ikakav znacajni footprint na tranjanje baterije, a i na nekim modelima je cak moguce podesiti koliko dugo traje osvetljenje tih dugmica. Nekim ljudima znaci da u svakom momentu imaju pristup home i back dugmicima, bez da moram da svajpujem, a kao sto moze da se dogodi da slucajno kliknes na kapacitivni dugmic, isto tako moze slucajno da se dogodi da slucajno svajpujes na gore i podignes dugmice kada ti ne trebaju. Sve to je receno vec i mislim da nema sta vise da se kaze na tu temu, ispravi me ako gresim.

Nema tu šta da se doda.
Prepustimo sudu vremena da pokaže koja tehnologija ima budućnost.
Trenutno i slučajno uporedo korstim i Tesla android tablet, ali ni tamo ne vidim hardwerske tipke...:type:

Poslednja izmena:
Može li mi neko naći produkt kod za L730DS čiji se firmware završava na .2004 ?!?!? I kojoj zemlji "pripada" firmware???

Ovo pitam s´ toga što bih je propustio kroz flešer da uflešujem .2004 firmware koji sa sobom nosi GDR2 apdejt za L730DS...

Moraš da nam snimiš screenshot te zadnje verzije firmware-a.Ovako ispada, sve bukvalno ngađanje...

Malo sam se razocarao, 730 DS, nema ni mesec dana, pocela je malo da krcka plastika i kao da ima lufta oko kamere.. Gornji deo na minimalni pritisak skoro ispada iz maske. A nije mi ispadao telefon, bas ga cuvam... :/ Mozda mi zapala nekvalitetno odradjena serija, ne znam ni sam.. Bezveze.. Zao mi, jer sam ovako sa telefonom prezadovoljan.

I na mojoj 730ici na manji pritisak ispada maska ali nidje ne skripuce... Generalno gledano cela Vietnam proizvodnja je losija od PRCa.

Da da, moja je made in Vietnam.. Mozda tako treba da se lakse skine maska? Posto na donjoj strani ne ispada.. A skripuce sa bocnih strana.. Al dobro, naviknucu se vec. :)

kod mene l 735 made in china , nema da krcka nista ( za sada ) mada mnogo tesko se skida poklopac zadnji

Moraš da nam snimiš screenshot te zadnje verzije firmware-a.Ovako ispada, sve bukvalno ngađanje...

Ovo je jedino što sam uspeo da nađem.
Imao sam i sliku direktno sa telefona kao potvrdu za Update 2 za L730DS ali sam je izbrisao a sada je ne mogu naći na netu...

Evo konkretnog Screen Shot-a za L730DS GDR2 pa ko može, neka pomogne:
L730GDR2.png

Koristim običnu youtube app tj. Ide preko explorera m.youtbe i primetio sam da ima lepih promena deluje mi stabilnije i utegnutija u odnosu na prošlu.

Da li je neko instalirao windows 10 na lumiu 735 i kakva su vasa iskustva sa zadnjom verzijom.

Ja čekam samo zvanični update uvek... što je sigurno sigurno je :D Jedino što me kopa sa tom desetkom jeste ta dioda što blinka kada je propušten poziv... Evo par slika sa 735...

WP_20150724_19_03_24_Pro - Copy.jpg
WP_20150724_11_40_12_Pro.jpg

Poslednja izmena:
Diode kao blink light nema ljudi to je infra red dioda.

Poslednja izmena:
infra red dioda? cemu ona sluzi? kao daljinac za tv? za prebacivanje fajlova 5kb/s? ne znam da li je led dioda ali infra red nije sigurno

Potrebna HITNA POMOĆ !!!:

Naime, da sada ne bih preturao po postovima jer radim pa nemam kada da čitam, brikovala mi se L730 jutros kada sam pokušao da je, preko Lumia Software Recovery Tool-a, vratim na 8.1 (jer 10ka ubija bateriju i pregreva fon).

Značiii fon je mulo. Kada se utakne na USB čuju se neke notifikacije i to je to.

Može li se unbrikovati fon, a da ga ne šaljem u Begram, u sopstvenoj režiji i šta mi treba od alata?!?!?!

TNX svima koji iole mogu pomoći (molim da se ne javljaju članovi sa GOOGLAJ ili ČITAJ TREJD/POSTOVE - rekoh da nemam vremena jer sam na poslu)!!! pa je POTREBNA DIREKTNA I HITNA POMOĆ!!!

Ispravka.
Servis nije Begram već ProMobi ... šta god. Riknulo konjče :d

Vrh Dno