Šta je novo?

Nokia Lumia 730 and 735

E ljudi, primetio sam da posle 10-15 minuta koriscenja internet explorera, na mobilnoj mrezi, bude mlak deo sa zadnje strane u ravni sa tasterima za zvuk i zakljucavanje. Jel to normalno? Mislim u tom delu, 520 mi se grejao oko kamere. Kontam da mora malo da se greje, pogotovo surf na mobilnoj mrezi.. Samo reko da uporedim sa vama. :)

E ljudi, primetio sam da posle 10-15 minuta koriscenja internet explorera, na mobilnoj mrezi, bude mlak deo sa zadnje strane u ravni sa tasterima za zvuk i zakljucavanje. Jel to normalno? Mislim u tom delu, 520 mi se grejao oko kamere. Kontam da mora malo da se greje, pogotovo surf na mobilnoj mrezi.. Samo reko da uporedim sa vama. :)
To je sasvim normalna stvar, tj. ne postoji telefon koji se ne zagreje malo kada se optereti procesor i grafika...

Da, pretpostavio sam, nego cisto da pitam. Jedino sto sam primetio da se uporedo i taj desni deo ekrana greje. To malo smeta, ali ok. Hvala za odgovor.

Ljudi evo i meni stigao danas ovaj GDR2... upravo se azurira... šta se značajno dobija? Treba li odraditi hard reset ja bas ne bih ako ne mora :D ...?

Nisu. To je pominjano kao varijanta sa 10-kom. Bilo bi super ako je to moguće.

Evo upravo završio azuriranje pa malo gledam... vidim da su kategorisali settings... vidim da ima nekih dodataka ... ali još uvek nisam našao taj dupli tap za zaključavanje... verovatno mora da se podesi jer kad dva puta tapnem uđe u nešto ;-)

Mislim da za dupli tap za zakljucavanje treba da dva puta tapnes na navigacionu traku, tamo gde su back windows i bing taster.

Evo upravo završio azuriranje pa malo gledam... vidim da su kategorisali settings... vidim da ima nekih dodataka ... ali još uvek nisam našao taj dupli tap za zaključavanje... verovatno mora da se podesi jer kad dva puta tapnem uđe u nešto ;-)

Nadji u podesavanje traku za navigaciju. Tu imas da aktiviras za dupli klik.

Cela Evropa je dobila GDR2 tj, Windows 8.1 update 2 kad je reč o L735, L830 i ovim L640 varijnantama. Za L730 DS nije dobio niko pa čak ni Poljaci koji su uvek bili među prvima. Da li će biti ili neće za 730 pitanje je. Mislim da će biti fora kao i sa Denimom. Biće ali minimum mesec dana kasnije u odnosu na 735. Šta donosi GDR2 možete pogledati na windows Centralu. Lično osim nekih kozmetičkih promena (i podrške za MKV kome to treba) nisam primetio ništa značajno, što bi me nateralo da čekam sa nestrpljenjem. Ništa od LED diode, ali gde se ona uopšte nalazi :d

https://www.microsoft.com/en/mobile...e/wp8-software-update/availability-in-europe/

http://www.windowscentral.com/microsoft-lumia-735-and-lumia-830-update-2

Poslednja izmena:
Diodu neće aktivirati zasigurno.
To su sve neki fejk snimci na kojima se vidi svitkanje diode praznog telefona ane u toku normalnog rada...
Inače za to i služi. Da svitka kada je prazan fon.

Za diodu sam ja odavno video ovo : https://www.youtube.com/watch?v=y1bV2fbZ4zk

Mada ja cekam zvanicno azuriranje za 10-ku pa ako bude biće...

Inače, hvala našao sam dupli tap za zaključavanje.... Pored toga, slažem se da nije donelo ništa epohalno, ali eto sviđa mi se kako su settings podelili i još par stvari... Videh da su stavili da mogu da biram najveću brzinu 2g, 3g, 4g... u mom gradu je kako makar vip kaze 4g dobro pokriven pa ne znam da li se isplati ići do poslovnice i tražiti tu posebnu sim karticu za 4g? (makar sam cuo da mora tako da se ode da se zameni sim ili možda ne mora?)

Nego meni se nešto čudno desilo sa aplikacijom za facebook ona microsoft-ova - od ovog ažuriranja neće jednostavno da otvara komentare ni kod slika ni kod klipova ni na statusima, ostalo radi kako tako... ali ovo tj. komentare neće izbacuje neki trougao i pise "imamo problema sa..." - da li je to problem nastao ažuriranjem ili je to do ove proklete aplikacije ??? Do sad nisam imao problem te vrste... Ima li neko sličan problem? Ili recite ljudi neku zamensku aplikaciju da instaliram... ovo nije normalno... :D

Poslednja izmena:
Za diodu sam ja odavno video ovo : https://www.youtube.com/watch?v=y1bV2fbZ4zk

Mada ja cekam zvanicno azuriranje za 10-ku pa ako bude biće...

Inače, hvala našao sam dupli tap za zaključavanje.... Pored toga, slažem se da nije donelo ništa epohalno, ali eto sviđa mi se kako su settings podelili i još par stvari... Videh da su stavili da mogu da biram najveću brzinu 2g, 3g, 4g... u mom gradu je kako makar vip kaze 4g dobro pokriven pa ne znam da li se isplati ići do poslovnice i tražiti tu posebnu sim karticu za 4g? (makar sam cuo da mora tako da se ode da se zameni sim ili možda ne mora?)

Nego meni se nešto čudno desilo sa aplikacijom za facebook ona microsoft-ova - od ovog ažuriranja neće jednostavno da otvara komentare ni kod slika ni kod klipova ni na statusima, ostalo radi kako tako... ali ovo tj. komentare neće izbacuje neki trougao i pise "imamo problema sa..." - da li je to problem nastao ažuriranjem ili je to do ove proklete aplikacije ??? Do sad nisam imao problem te vrste... Ima li neko sličan problem? Ili recite ljudi neku zamensku aplikaciju da instaliram... ovo nije normalno... :D

Takođe primetio problem sa fb možda je problem do fb app jer kad preko običnog pretraživača idem na fb sve radi ok.

Ista stvar obični pretraživač, opera isl... radi sve kako treba... ali ova aplikacija jednostavno neće.. ne pomaže ni reinstaliranje....dobro je ja rekoh da nije samo kod mene da ne mogu da vidim komentare i to glupo obaveštenje....:-/

Ja mislio da po difoltu kada ubaciš karticu sa 4g mrežom ti je imaš, ali kada sam proverio u podešavanjima bila je podešena na 3g? Tako da sam prebacio na 4g i sada bi trebalo da bude brži net. A šta kada se nalazim gde nema 4g mreže da li on sam prelazi na 3g ili moram ja ponovo da podešavam mrežu? Da li 4g jede više baterije.

Poslednja izmena:
Ja mislio da po difoltu kada ubaciš karticu sa 4g mrežom ti je imaš, ali kada sam proverio u podešavanjima bila je podešena na 3g? Tako da sam prebacio na 4g i sada bi trebalo da bude brži net. A šta kada se nalazim gde nema 4g mreže da li on sam prelazi na 3g ili moram ja ponovo da podešavam mrežu? Da li 4g jede više baterije.

Sam telefon automatski vraca na 3g kada nema 4g. Takodje i sa 3g kada nema signal vraca na 2g. Naravno da 4g jede vise bateriju kada brze skida ali za mirovanje neznam. Mada sam primetio od kada je gdr2 da l735 za nijansu nekako brze radi ili mi se cini. Cak mi je mobilni net poboljsan i imam ping oko 83ms i brzi download. I kod mene facebook aplikacija ima probleme sa komentarima.

Meni se čini da kada je telefon na 4g mreži da sisa bateriju i u režimu mirovanja. Ako traje i dan i po umesto dva dana ok nije prob

Postovani,
preporucujete li kupovinu Lumie 730, i da li postoji mogucnost kupovine na nekom sajtu maske sa kojom bi se moglo vrsiti bezicno punjenje telefona?

Mislim da to ne možeš rešiti maskom jer 730 ne podržava bežično punjenje dok 735 podržava. Nije stvar maske već telefona. Što se kupovine tiče za ono koliko košta savršen telefon..ako ti je bitan dual sim.

Postovani,
preporucujete li kupovinu Lumie 730, i da li postoji mogucnost kupovine na nekom sajtu maske sa kojom bi se moglo vrsiti bezicno punjenje telefona?

Ja koliko znam na mojoj l735 ima na samom tel. i kontakti koji sluze da se spoje sa maskom kako bi se bezicno punila. Neznam da li l730 ima na sebi te kontakte. Sto se tice ostalog ima na forumu dosta komentara. U pocetku su se ljudi zalili na restart ali toga vise nema. Ispravljeno je softverski. Kamera odlicna. Baterija prosecna. Telefon po meni je i vise nego zadovoljavajuci.

Lumia 730 nema izvode za bežično punjenje a samim time neme ni maska kontakte za isto...

@goxy
Bitan mi je dual sim! Mene plase restarti i fluidnost u radu.
Za 730 sam video da imaju maske sa beyicnim punjenje na nekim kineskim sajtovima.

Ja sam od januara imao samo jedan restart a većina ni jedan. A i oni koji su imali su rešili jer je Microsoft pre neki dan izacio zakrpu. Svaki windows phone je extremno fluidan u radu. Uzmi 730 nećeš pogrešiti ili neki 640DS i oni su dobri, ali kad vidiš OLED ipak 730 ...

Nazad
Vrh Dno