Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Meeeh, ne treba mi to. Imao sam na androidu i koristio sam kratko. Mada imas i ovde blagi oblik swype-a, ako nisi znao, kada ti na brzinu treba neka cifra ili simbol, samo pritisnes simbol/num taster i swypujes na zeljeni simbol.

Ja se nadam da notification centar nece upropastiti toast i live tiles jednostavnost i prakticnost, samo zato jer masa zeli sve isto ko na Androidu. Zesci fail ako umesto toasta sad budem morao da prevlacim odozgo neki taskbar ko u androidu, i jurim notifikaciju u kupusu ostalih notifikacija. Ovako sta god radim, toast, jedan tap, odgovorim, back, vraca me gde sam bio.. Ne moze jednostavnije i elegantnije od toga.
Ako vec mora notification centar (pored 6, SEST, notifikacija na lockscreenu, plus jos sta god hoces na homescreenu) onda nek bude sa leve strane homescreena, i da ne remeti nista kako sad funkcionise.

A ako propustis toast notifikacuju? Kako onda znas?

Vidim na lockscreenu ili na homescreenu.

@Boris
Pa, ne zelim da bude kao na androidu, neka bude ovako kako jeste, ali nek radi bar posteno, posto mi se desavalo da omasim notifikacije za gomilu aplikacija, jer se ne sinhronizuje kako treba. Zapravo tako mi je vecina aplikacija osim onih sistemski integrisanih (mail, sms, phone itd.).

@ telep

Sve one najbitnije mogu.. U mom slucaju SMS najveca, vide se dve recenice, ispod toga male notifikacije (sa brojem propustenih notifikacija), pozivi, email, gtalk, twitter i whatsapp. A ostale stavis na homescreen ako ima jos nesto, na vrh one najbitnije.
Recimo nema za soccerlivescores kad padne go i slicno, ja bi to resio tako da stoji neki plus ili bilo kakav znakic, da znas da imas notifikaciju za jos nesto pored ovih 6. Nece mi smetati dobro osmisljen notification centar, ali nikako da moram da prevlacim prstom odozgo i slicne gluposti.

@ borgof

Sta se ne sinhronizuje kako treba? I kakve veze notification centar ima s tim..

Poslednja izmena:
A koji je nivo interakcije sa tim notifikacijama na lockscreenu, jel mozes direktno sa njega da udjes u tu aplikaciji i vidis to sto se desilo? Ili je cisto obavestenje?

Obavestenje. Onaj kao prsten sto vi volite, otkljucam na pola ekran pa vrtim prsten na koju aplikaciju hocu, sa sve onim fade in/out lagom, takodje zadrzite za sebe :) Nema sigurno vise od 10 aplikacija za koje vam treba notifikacija. Sve one mogu da stanu na homescreen i cak na prvi deo, bez prevlacenja na dole..

Bezobrazan si jako postao. Nema sa tobom normalne komunikacije

O cemu pricas, koji deo posta te je uvredio?

Ma necu da diskutujem sa takvima kao ti. Uzivaj

Ne moze se direktno u aplikaciju sa lock screen-a dakle notifikacije su informativnog karaktera.

Po slikama notification centar ce da bude nesto slicno ovima na androidu i ios-u, doduse nadam se sto kaze Boris da nece ovu jednostavnost time da naruse i da obesmisle postojanje live tile-a.

Ja iskreno bih i hteo i ne bih hteo notification centar. Sa jedne strane on jeste praktican ali sa druge obesmisljava se live tile kao takav jer kad pogledas ceo wp live tile koncept je u stvari notification centar. To iskreno jedva cekam da vidim kako su osmislili.

Sa jedne strane on jeste praktican ali sa druge obesmisljava se live tile kao takav jer kad pogledas ceo wp live tile koncept je u stvari notification centar.

Live tile ne treba navoditi kao nesto korisno i inovativno jer su one zapravo dead tile sa sistemom osvezavanja na 30 min.
I kakav je to notification centar gde obavestenja stizu svakih pola sata.
Postujem sto vam se svidja wp i nemam nista protiv toga ali "live" tiles su zesci fail po mom misljenju.

Ja sam pokusao lepo ljudski da prodiskutujem ali dzaba kada neko u glavi vec ima zacrtano sta je kupus, i hteo sam da objasnim da je svakako potreban uniformisan sistem upravljanja notifikacijama ma gde god bio u sistemu. No dobro, postujem tudje misljenje.

Poslednja izmena:
Live tile samo funkcionise pravilno kod poruka,mejla ,propustenih poziva ,inace kod ostalih aplikacija nikako ne opravdava naziv "live ".
EDIT: Doduse I live tile na fejsbuku se ponasa live :)

Poslednja izmena:
Chobby, opasno si lupio kao i vecina hejtera padobranaca. Naravno da se push notifikacije odma pokazu i na lockscreenu i na tile-u. Taj sistem od pola sata veze nema s tim, to vazi za vremensku prognozu recimo, ili myTube aplikaciju tipa na pola sata ti osvezi sta ce da se prikaze na Tile-u.. promene se slicice, subskripcije itd.. I to i ne treba cesce od pola sata, i to je mnogo i ja to gasim za vecinu.

Live tile ne treba navoditi kao nesto korisno i inovativno jer su one zapravo dead tile sa sistemom osvezavanja na 30 min.
Postujem sto vam se svidja wp i nemam nista protiv toga ali "live" tiles su zesci fail po mom misljenju.

Hajde za pocetak da se informises o onome o cemu zelis da pricas pa da onda vodimo diskusiju, moze?

Dakle NIJE TACNO da se svaki live tile osvezava na 30min. Pricali smo o tome 1000 puta i kada 1001 put to ponovis kao argument onda je to samo bezobrazluk i provokacija i nista vise. Zavisno od toga sta aplikacija radi zavisi i da li joj je dozvoljeno da azurira tile u realnom vremenu ili na svakih 30min. Tile za poruke, whatsapp, FB, kalendar, instagram, twitter itd itd mogu da se osvezavaju u realnom vremenu tj kako neka notifikacija stigne.

Postujem ja dakle to sto se tebi koncept live tile-a ne svidja ali tvrditi da su zato zesci fail je naobicnija glupost. Uostalom imas izbor zar ne?

Hahahahahahaha kako se iznalupeta covek da li je realno ovo??

A Koji WP8 telefon koristis??

Informisi se malo.

Ja sam pokusao lepo ljudski da prodiskutujem ali dzaba kada neko u glavi vec ima zacrtano sta je kupus, i hteo sam da objasnim da je svakako potreban uniformisan sistem upravljanja notifikacijama ma gde god bio u sistemu. No dobro, postujem tudje misljenje.

"Problem" je sto je ceo WP home ekran zamisljen kao notifikacioni centar. Verovatno u toj zelji da se sve do besvesti pojednostavi isli su na to da informacije imas odmah na ekranu cak i bez toga da svlacis neki notifikacioni ekran. E sad, da me ne shvatis pogresno, ja bih isto voleo neko centralizovano mesto za sve to. Mozda vise kao neki history gde mozes recimo da vidis sve sta se desavalo tipa mail taj i taj u 15:24, mail sledeci 16:11 i slicno ali bih svakako da mi primarni nacin obavestavanja ostane ovakav, preko live tile. Jer sve bitne informacije ja ovako dobijem bez da ista kliknem. Uz glance screen sad odmah vidim da li imam nesto od mailova ili poruka, ako me zanima sta je, otkljucam telefon i kliknem na tile i to je to. Ok mi je i to sto pinujem tile koji hocu a recimo da me savrseno ne zanima ko je kome lajkovao sliku na instagramu i to recimo i ne bih voleo da imam u notification centru kao obavestenje...

Sadrzaj na kockama se osvezava na pola sata,zar ne?
Ne mozes da vidis osnovno na njima,sat i stanje baterije a da ne ulazis u app i osvezavas,ako to nije fail onda ne znam. . .
Ja nisam ni rekao da se na kockama ne prikazuju notifikacije da je pristigla poruka.

Hahahahahahaha kako se iznalupeta covek da li je realno ovo??

A Koji WP8 telefon koristis??

Informisi se malo.
S tobom druze ne komuniciram jer si nevaspitan i menjas misljenje kako vetar dune.
Kad se budes vratio na android pljuvaces po wp,vec vidim u najavi.

Poslednja izmena:
Borise, ne funkcionise mi viber, ne funkcionise mi tt, ponekad ni wpcentral, dok sam imao skype ni on nije radio kako treba, a msova je aplikacija.
Kako kakve veze ima sa notification centra, pa valjda da bi ti izasao notification treba prvo da se sinhronizuje sve..

@ chobby

Da upravo si to rekao, procitaj ponovo, kako niko vise ne zna da se izvini, prizna gresku, strasno..

@ borgof

Jel ko na Twitteru, recimo imam 3 notifikacije a i dalje stoji samo "1" na tileu? To je do developera i do nekih aplikacija, i treba ispraviti naravno.. Samo kazem da zelim sve ovako da ostane kako je, a plus ce biti ako bude glavni notification centar ili neki 'history' svega sto kaze Darko.

Poslednja izmena:
Sadrzaj na kockama se osvezava na pola sata,zar ne?
Ne mozes da vidis osnovno na njima,sat i stanje baterije a da ne ulazis u app i osvezavas,ako to nije fail onda ne znam. . .
Ja nisam ni rekao da se na kockama ne prikazuju notifikacije da je pristigla poruka.

S tobom druze ne komuniciram jer si nevaspitan i menjas misljenje kako vetar dune.
Kad se budes vratio na android pljuvaces po wp,vec vidim u najavi.

Kad se budem "vratio"??
Pa ja sam na Android! Hahaha :D

Inace tako ja odem pa se vratim... :d

Poslednja izmena:
Izvinjavam se onda,pogresno sam se izrazio,ispravio sam se u sledecem postu.

Sadrzaj na kockama se ZAVISNO OD TIPA APLIKACIJE KOJA JE PINOVANA azurira ili u realnom vremenu ili na pola sata. Da, kod baterije je na pola sata, slazem se, glupost.

Dakle, notifikacija u vidu broja recimo se prikazuje na malom tile-u, ako je tile srednji il veliki prikazace sve informacije, tipa ako je stigla poruka ili neko je okacio nesto na FB ako uzmemo za primer FB tile. Onda recimo ako je Pera okacio sliku na FB on ce odmah da izbaci toast i kaze Pera je stavio novu sliku i da to prikaze na tile-u, posle 3min Mika okaci sliku na FB, on ce ponovo da izbaci toast za to i da refreshuje tile i stajace na njemu poslednji dogadjaj tj da je Mika izbacio sliku. Sta tu nije live i gde je tu pola sata?

Dakle jedino za sta se slazem da je napravljen propust je to oko sata i baterije. Ok ja sam to resio otkljucavanjem telefona ali cinjenica neko ko ne zna, za njega vazi to ogranicenje. No kod svih ostalih aplikacija interakcija sa live tile-s radi super.

Borise, ne funkcionise mi viber, ne funkcionise mi tt, ponekad ni wpcentral, dok sam imao skype ni on nije radio kako treba, a msova je aplikacija.
Kako kakve veze ima sa notification centra, pa valjda da bi ti izasao notification treba prvo da se sinhronizuje sve..

Sta ne funkcionise? Live tile?

Veruj mi ja sam samo zbog te gluposti sa tile za bateriju i prilicno lose odradjenim aplikacijama u odnosu na konkurenciju i prodao 920.

Nazad
Vrh Dno