Šta je novo?

Nokia E71 vs blackberry bold?

Ti bi opet da pokrenes rat pa sta bi sa N95 vs E71.A u ovom slucaju bi otisao na E71 a u onom prvom na N95 8gb.

Hoces koristiti BIS/BAS?

Opet dve potupno razlicite platforme. Ja bi isao na E71 zbog dostupnog softvera i bukvalno mozes sve sto pozelis sa istim!

Hoces koristiti BIS/BAS?

Čekaj, sad i ja ne razumem, ajde malo da pojasniš, ako želiš.
Valjda se radi o BIS i BES servisima?

Vrlo malo znam o tome šta sa ovime praktično možeš da radiš, a zanima me.

BIS - Blackberry Internet Service OK, razumem da ti omogućava e-mail akaunt(e), verovatno neki IM, surf... Ali, na koji način? Vezuje se na nekakav poseban server, pa pruša neke dodatne mogučnosti, ili ne?

BES - Blackberry Enterprise Service Omogućava ti push e-mail za MS Exchange. Da li je to sve? Kakva je razlika u odnosu na ono što pruža WinMobile platforma?

Pored toga što pretpostavljam da je Blackberry stabilnija platforma od WinMobile, šta je još prednost? Pruža li ti neku mogućnost koju ti WinMobile ne pruža?

Konačno, BIS/BES kod nas može kroz bilo kog provajdera, ili ne?

Hvala :wave:

Poslednja izmena:
http://en.wikipedia.org/wiki/BlackBerry#Supporting_software
http://en.wikipedia.org/wiki/BlackBerry_Enterprise_Server

Ključne reči: Cross-platform, enkripcija, fantastična jednostavnost instalacije i korišćenja, brz i jednostavan uređaj koji nema šarene ikonice i cvrcaboce, već baš ono što ti je potrebno (ako si ta ciljna grupa). Odlična baterija, takođe (čime se nijedan WM baš ne može pohvaliti).

Šta me smara: Nema srpska slova i uvek slovo "I" piše veliko ... kad to isprave, možda počnem da ga koristim ... do tada - E71 FTW!

OK, to sve znam. Verujem da je stabilan, lep, extra, i vrh, ali mi reci i ovo:

Pruža li ti neku mogućnost koju ti WinMobile ne pruža?

Ili su BIS i BES prosto fancy nazivi za već viđeno?

Šta me smara: Nema srpska slova i uvek slovo "I" piše veliko ... kad to isprave, možda počnem da ga koristim ... do tada - E71 FTW!

Ja bih ali 8900 :) konacno ima normalnu tastaturu i malo normalniji softver.
Ali slazem se - E71 FTW :)

Nazad
Vrh Dno