Šta je novo?

Nokia E71 software update

SeRPeNT

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Evo dugo iscekivani update se pojavio.

Trenutno punim bateriju pa u update, javljam utiske kad zavrsim.

Firmware version:
Current: 300.21.012
Update: 400.21.013

¨Not officially released, but here’s the changelog:

NEW FUNCTIONALITIES:

* Gimlet v9.5 (v9.5.3.72)

* Quick Office 5.3

* Ovi Store 1.5 (v1.5.2)

* Ovi Contacts – Preinstalled

* Mail for Exchange 2.9.176

CHANGES AND IMPROVEMENTS:

* Email Setup Wizard update

* WLAN Corrections

* Internet Radio v1.16 – Increased functionality

* Camera functionality improvement

* Incoming call hang issue fixed

* Turkish SMS character input improvement

* Many functionality and Stability improvements in MfE

* Support for Russian and Ukranian keymats

* Phone activation Baseline updated

* Yahoo account hack fixed

GENERAL

* Stability and functionality improvements

* Email and WLAN functionality improvements

* Increased robustness in handling SMS and incoming calls

* Memory leak fixes and crashes

* Email and WLAN functionality improvements

CALL HANDLING

* Fix for Incoming call hang issue and fast call crash

* Fix for making emergency call when the phone is locked

CALENDAR/CLOCK

*Minor Functionality improvements

*Time display correction when the phone is locked

CONNECTIVITY

*WLAN functionality Improvements and fixes for crashes

*Improvement in WLAN authentication

*mVPN authentication improvements and general functionality improvement

CONTACTS/PHONEBOOK

*Functionality improvements for search functionality

EMAIL

*Email setup wizard updated

*Fix for Yahoo account hack while setting up Gmail account through Nokia Email

*Fix for mails getting duplicated after restoring backup

*Mail for Exchange upgraded from 2.9.158 to 2.9.176

*Many functionality and stability improvements in MfE

*Robustness and functionality improvements in email items.

INTERNET RADIO

*Improved functionality

*Increased application stability

QWERTY KEYBOARD

*Usability improvements

*Keyboard mapping corrections for Russian and Ukranian keymat

MESSAGING

*Improvement in Turkish SMS characters input

*Fix for delivery report for SMS with more than 22 characters

*Increased robustness in handling SMS

S' obzirom da sam telefon uzeo preko Telenora ( preko firme ) i koristim pushing mail, da li će se nešto promeniti ako update-ujem firmware ?

Verujem da će sve raditi kako treba, ali bolje da pitam.

Ne bih da zapadnem u situaciju da se pravim pametan, uradim update, i prc... provalim da mi ne radi mobile mail ( pusing mail connector za Telenor ), ili Advance Call Manager ili nešto treće, pa da trčim u Telenor kako bi mi "popravljali" telefon.

Sa druge strane, uradio bih update što pre jer telefon ima česte bug-ove, 1 dnevno zabaguje pa se sam resetuje itd.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Ne zurite,sacekajte 10-15 dana,procitajte po netu sta drugi kazu.

S' obzirom da sam telefon uzeo preko Telenora ( preko firme ) i koristim pushing mail, da li će se nešto promeniti ako update-ujem firmware ?

Verujem da će sve raditi kako treba, ali bolje da pitam.

Ne bih da zapadnem u situaciju da se pravim pametan, uradim update, i prc... provalim da mi ne radi mobile mail ( pusing mail connector za Telenor ), ili Advance Call Manager ili nešto treće, pa da trčim u Telenor kako bi mi "popravljali" telefon.

Sa druge strane, uradio bih update što pre jer telefon ima česte bug-ove, 1 dnevno zabaguje pa se sam resetuje itd.

Hvala unapred.

Ne bi trebalo da se promeni nista sem sto ce ti sadrzaj memorije telefona biti obrisan tj formatiran,pa stoga odradi lepo pre update-a backup telefona preko PC Suite paketa,onda unapredi softver telefona i zatim vrati sacuvana podesavanja tj backup i imaces telefon u istom stanju pre nego sto si unapredio softver
Tako je kod mene bilo sa N72,ne vidim sto bi bilo drugacije i kod ostalih Symbian based Nokia ;)

Poslednja izmena:
Još nisam ni stigao bilo šta da probam. Kao što reče Ledeni, sačekaću komentare pa ću za 5-6 dana uraditi update. Legnem sinoć na spavanje, jutros se probudim kada moj E71 ne daje znake života.

Pomislim crkla je baterija, stavim na punjač, ništa. Uzmem od kolege punu bateriju sa njegovog telefona, ništa.

Pošaljem u Mobis, i sada čekam rezultate pregleda.

P.S. Sama pomisao na update ubija telefon, a zamislite da sam stvarno uradio update, možda bi eksplodirao :)

Meni za moj (uzet preko Telenora) nudi samo staru verziju 300.21.012.

Provera preko CODE na Nokia sajtu takođe nudi tu verziju kao najsvežiju.

Kako da dođem do novije?

Ako imaš QWERTZ raspored sa srpskim slovima, onda nikako.Najbolje je da sačekaš malo dok se ne pojavi za sve product kodove!

PS. A i nemaš potrebe da se cimaš, ja sam updatovao na poslednju i samo sebi napravio posao oko sređivanja aplikacija, podešavanja, itd.Sve je isto kao i na 300.x.x, koja je po mom mišljenju dovoljno zrela i stabilna verzija.
Kad bolje razmislim, nijedna verzija nije donela ništa novo, a telefon imam od prve 100.x.x. (dobro,donela je 200.x.x nove bugove koje su kasnije ispravljali :d )

molim vas za pomoc

Smrc,smrc...
I ja imam problem sa E71 i sa tastaturom. Kupila ja lepo tel. i u radnji mi relose da ce mi ubaciti novi softwer, i ja pristanem.... Ubace mi 300.21.012 i sad imam problem sa znakovima interpunkcije, ni jedan nije na svom mestu, a oni ce meni, pa *** navikni se, al bar imas srpsku tastaturu, th čćšđ koja mi apsolutno ne treba....

POMAGajte, sta da radim, hocu samo da mi je sve na svom mestu, dajle ne treba mi srpski

Hvala unapred:(:(:(:(

Dobar servis, nema sta...
Koji raspored imas? Ako imas istu tastaturu kao na slici...
http://stochasticgeometry.files.wordpress.com/2009/01/nokia-e71.jpg

...onda samo prati uputstvo sa ove teme i sredices problem:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=107702

Inace product kod koji mozes da koristis je: 0567045

EDIT: Tek sad vidim da su linkovi na tutorialu istekli, evo pravog linka za NSS, a ostalo skidas sa nokia sajta
http://www.b-phreaks.co.uk/index.php?main_page=page_2&zenid=7c5b4c63113a8344c3153d6b1cea5975

Poslednja izmena:
nije mi tastatura QWERTY, vec je QWERTZ, :((((
ima li tu neke razlike ..???

Hvala

Pogledaj ispod baterije originalni product code (odmah ispod imei broja imas code) pa napisi ovde, da znam o kojoj verziji se radi.

Beli E71 sa vodafona? Da li ima nemacka slova na tastaturi, kao npr ü ili ö? Ako ima mozes da koristis 0558785 kod, samo prati uputstvo i ne brini.

Poslednja izmena:
da to je ta nokia ima ta slova.
Hvala, javicu sta sam uradila

U sličnoj sam situaciji kao i mimitza. Dakle, imam Vodafoneov E71 sa sve nemačkim slovima i nešto izmenjenim pozicijama tastera (dugmad za tačku i zarez su npr. dole, gde je upitnik na "klasičnim" modelima E71 i tako dalje). Dolazio sam na ideju da updatejem firmware, ali sam odustao kad sam pomislio na potencijalne posledice.

Elem, postoji li nešto poput nekog keyboard layout managera kojim bih mogao da editujem tastere? Koristim naša slova i rado bih nabacio domaća slova umesto sadašnjih sa umlautom, ali bih isto tako zadržao raspored tastera za interpunkciju.

Product code je 0570273, sad sam proverio. Ako ne postoji gorepomenuti program, da li to znači da treba da čekam verziju firmwarea za nemačku koja bi održala isti raspored ili kako?

Ajd' Phantom i ostali, pomažite, kad vidim ovoliki changelog za prelazak sa 300.21.x na 400.21.x, ne smem da pomislim koliki bi bio pomak sa 200.21.118, koji sada imam, na neki noviji FW.

Hvala puno unapred. :)

Dakle ovako....

HVAAALA svima na pomoci.
Apdejtovala sam E71 sva slova i svi simboli su mi na pravom mestu.
Bela vodafonova nokia, product code sam upisala 0558785, dobila sam fw 400.21.013

Hvala jos jednom

Auf, da li je moguće da je za ovaj moj ubogi model E71 i dalje poslednji firmware 200.21.118?! :smash:

Elem, pošto je nemačka Nokia u pitanju, otišao sam na ovaj link, ukucao 0570273 i dobih to što dobih. :( Za belu sa Vodafona je očigledno 400.21.x najnoviji FW. Ne verujem da se isplati da čekam FW za telefon sa ovim product codeom.

Pretpostavljam da je rizik stavljati novi FW za mimitzin product code?

Slobodno upotrebi code koji sam postavio, on je za nemacki raspored i ubacice nebrendiran firmware, nema veze to sto je telefon sa vodafona, to sam samo pitao da bih proverio da li se radi o pravoj verziji telefona.

Hvala majstore, sad instaliram PC Suite da odradim backup memorije telefona, pa ću probati i novi FW.

Nego, izostavih link u prethodnoj poruci... Evo, ovde sam malopre otišao, verovatno odatle treba da skinem firmware? Vidim da na npr. United Kingdom delu sajta i dalje stoji 300.21.x kao latest firmware, a na nemačkom uredno postoji i novi...

Isteče mi edit.... U svakom slučaju, zaboravite ono što sam do sad piskarao, onaj ko ima problem kao ja (sa product codeom) neka prati ovo uputstvo i updateovaće telefon bez problema.

Samo jedna napomena. Gledajte da vam bude isključen NSS dok radite sa Nokia PC Suite-om/Nokia Software Updaterom i obrnuto.

Inače, sad sam na 400.21.013 i nešto mi ne deluje da je telefon brži. :S:

Poslednja izmena:
Evo ovde se nalazi gomila product code-ova za koje je dostupan v400 fw . Tako da je mozhda bolje da preskochite onaj deo sa Navifirm-om, vec samo u NSS-u promenite product code, onda upalite Nokia Software Updater i on odradi regularno ostatak posla. Ja sam tako odradio i sve je proshlo u najboljem redu ;)

Da li je neko izvrsio update na novi firmware 400.21.013. Kakva su iskustva? Da li cu imati problem sa tastaturom posto mi je tel. kupljen preko telekoma sa QWERTZ tastaturom. Hvala unapred . kako da znam koji mi je product code

Da li je neko izvrsio update na novi firmware 400.21.013. Kakva su iskustva? Da li cu imati problem sa tastaturom posto mi je tel. kupljen preko telekoma sa QWERTZ tastaturom. Hvala unapred . kako da znam koji mi je product code

Product code pise na stikeru ispod baterije. Ali tebe to ne bi trebalo da interesuje posto MTS-ovi telefoni nisu zakljucani na mrezu i ti mozes da ga apdejtujes sasvim normalno preko NSU-a, samim tim neces imati nikakvih problema sa tastaturom

Samo jedna napomena. Gledajte da vam bude isključen NSS dok radite sa Nokia PC Suite-om/Nokia Software Updaterom i obrnuto.

sta ti znaci NSS ?

Product code pise na stikeru ispod baterije. Ali tebe to ne bi trebalo da interesuje posto MTS-ovi telefoni nisu zakljucani na mrezu i ti mozes da ga apdejtujes sasvim normalno preko NSU-a, samim tim neces imati nikakvih problema sa tastaturom

hvala, samo jos malo da te davim posto sam telefon kupio pre par dana uz telokom paket i prvi put koristm symbian telefon .
Da li cu ako uradim update izgubiti programe koje sam instalirao ? da li misls da treba da se uradi update? Da li kada brisem programe iz telefona dovoljno da samo uradim del. ili moram nwkako da ih deinstaliram.

hvala

prvi utisci su ok. cini mi sa da je tel. mnogo brzi i nema vise kasnjenja prilikom javljanja. jedina zamerka je sto sporo ulazi u imenik verovatno jer je dodato da se bira izmedju kontakta iz telefona i ovi kontakta. da li neko zna da li aplikacijua ovi kontakti moze da se skloni sa mob. jer mislim da ce mnogo rze ulaziti u kontakte

sta ti znaci NSS ?

Nemesis Service Suite, program koji sluzi za promenu product code-a (i ne samo za to).

da li neko zna da li aplikacijua ovi kontakti moze da se skloni sa mob. jer mislim da ce mnogo rze ulaziti u kontakte

Svaka aplikacija koja nije sistemska moze da se ukloni. OVI Contacts nije sistemska a za IM su mnogo bolji programi Nimbuzz, Fring, Skype ili tako nesto...

Da li cu ako uradim update izgubiti programe koje sam instalirao ? da li misls da treba da se uradi update? Da li kada brisem programe iz telefona dovoljno da samo uradim del. ili moram nwkako da ih deinstaliram.

Neces izgubiti nista ako uradis backup (imas tu opciju u PC Suite) pre update-a.

U principu treba da se uradi update, mada ako ti nista ne smeta ne cackaj mecku ;)

Kada uradis delete, ujedno si i deinstalirao aplikaciju

Svaka aplikacija koja nije sistemska moze da se ukloni. OVI Contacts nije sistemska a za IM su mnogo bolji programi Nimbuzz, Fring, Skype ili tako nesto...

na zalost ovi contacts i ovi store ne mogu da se izbrisu. ne bi mi to smetalo da se ovi contacts ne pojavljuju prilikom ulaska u imenik, cini mi se da to ga to bas gusi, treba mi 3-4 sekunde. ranije je bilo dosta brze ili se tripujem.

Nazad
Vrh Dno