Šta je novo?

Nokia E71 software update

na zalost ovi contacts i ovi store ne mogu da se izbrisu. ne bi mi to smetalo da se ovi contacts ne pojavljuju prilikom ulaska u imenik, cini mi se da to ga to bas gusi, treba mi 3-4 sekunde. ranije je bilo dosta brze ili se tripujem.

uff, provalio sam zasto mi je spor imenik, po staroj navici stiskam dugme za prekid a ne exit pa mi je aktivna aplikacija , kad izadjem regularno normalno ulazi u kontakte. izvini na smarnju trudim se da sve pohvatam kod symbian telefona

Ne bi trebalo da ne moze da se ukloni OVI Contacts. Jel si probao iz application manager-a? Kontaktima mozes da pristupis direktno iz home screen-a tako sto ukucas ime ili prezime. Samo ukljuci tu opciju na settings->phone->call->contact search ON. Mozda onda nece biti tog laga od par sekundi

jeste ranije je bilo bas brze ali sta je tu je
sledeca verzija sw ce naici jednom:)

Danas sam ponovo instalirao Fring, nakon sto sam updejtovo telefon. Prilikom instalacije mi je rekao da Fring vec postoji, iako sam ga izbrisao, i pitao me da li zelim preko stare instalacije da pokrenem ins. Fring(4) Da li neko zna u cemu je fora, jer sam mislio da kada obrises program da on automatski obrise sve fajlove vezane za tu aplikaciju. izgleda da ipak ostanu neki fajlovi u telefonu.

da li moze da se vrati stari firmware?

Jel' toliko loš ovaj novi? :) Mislim da ne može jer se upgrade ne obavlja drag 'n' drop metodom, već preko Software Updatera, a on uvek traži poslednju verziju FW-a.

Što se tiče najnovijeg firmwarea, možda ga vredi instalirati jedino zbog jače vibracije (imam utisak da je za nijansu jača od 200.xx.xx FW-a). Eventualno zbog YouTube aplikacije i bržeg surfovanja za one koji to rade preko default browsera.

Elem, iako svi kažu da se aplikacije neće "poremetiti" nako upgradea, meni Garmin Mobile XT ne može da nađe nijedan satelit posle instalacije. :( Postupak instaliranja istog nije jednostavan niti kratak, pa se možda čak i kajem što sam se petljao sa updateima. Vraćao sam stari product code i opet isto... Pokazuje jednu crticu signala, ali i dalje stoji Searching for Satellites kad odem na mapu. Postoji li još nešto što bih mogao da uradim osim da ga izbrišem i ponovo instaliram?

P.S. Za NSS ne treba samo paziti da li je pokrenut Nokia PC Suite/Software Updater, već i to da li je režim telefona (koji se bira pri priključivanju na USB) stavljen na PC Suite!

:wave:

uff, ako neradi garmin na novom firmwar-u bas cu se usreciti. nov telefon sam upgrdovao a nisam ni probao garmin. ako neko ima informaciju da li radi garmin na novom firmwar-u neka pise

Evo da i ja podelim iskustvo.
- sa v200 mi je telefon radio super
- sa v300 je umeo cesto da se smrzne prilikom dolaznog poziva i sam restartuje
- sa v400 sve OK za sada :wave:

Ja sam sa V400 imao problem kod baterije, ali samo kad se instaliraju programi na njega. Znachi kad se samo updateuje fw i nema nishta instalirano sem onog default-a, relativno je ok ( eventualno je malo sporiji kod ulaska u podeshavanja). A kad se instaliraju programi, pojede celu bateriju za 2 dana. Jedino shto nisam uspeo tu nikakvu vezu da uochim.

Poslednja izmena:
Da i ja sam primetio da baterija traje manje sa v400...

Meni baterija i sa V200 i sa V400 traje isto - oko dva dana uz WiFi. Inače, ima li neko još predlog za "oporovak" Garmina dok ne krenem da ga uklanjam? :)

@ begesh87ns

Ajd' napiši tutorijal za downgrade ako nije problem (ili daj neki link) da ipak budem u pripravnosti. Hvala. ;)

Meni isto traje isto mozda nijansu duze..ne znam kako..

Shto se tiche baterije, meni ju je na v400 jeo za 2 dana, a na v200 opushteno traje 5 dana, ali napominjem da se to nije deshavalo dok je bio instaliran samo fw vec kad su dodavane neke aplikacije. Inache Garmin mi je normalno radio.
@ partybreaker
Za pochetak skini Navifirm ovde . On ti sluzhi da download-ujesh sa Nokia servera fw koji ti treba. Samo budi pazhljiv da odaberesh verziju za tvoj tel da ne bi kasnije bilo problema sa tastaturom i drugim stvarima
E sad :
Prva varijanta...
Skini Nokia Care Suite i on ti je prilichno user friendly i sa njim cesh veoma lako downgrade-ovati fw. Za link se snadji malo, jer ne bih bash smeo da ga postujem ovde, ali ako zashkripi, radice pm ;)
Druga varijanta ....
Ako iz nekog razloga zakazhe procedura sa NCS , onda cemo sa teshkim oruzhjem --> JAF :-devil-:
Objashnjenje imash ovde
Moje misljenje je da su shanse da s*ebesh telefon vrlo male i da je to jedna naduvana pricha poput one za update BIOS-a na kompu, a iako to uradish oni u servisu ce ga ozhiveti sa JAF box za 1000 din :smash: , tako da mislim da nema bojazni. Poz

Lepo si ti sve to nasao po forumima ali da li si ti licno to uradio na nekom skupom telefonu sa svim tim crackovima ?

Budite veoma oprezni sa ovim stvarima i vracanjem starijih softvera u telefon.
Za to treba box i F-bus kabal.

@ partybreaker
Za pochetak skini Navifirm ovde . On ti sluzhi da download-ujesh sa Nokia servera fw koji ti treba. Samo budi pazhljiv da odaberesh verziju za tvoj tel da ne bi kasnije bilo problema sa tastaturom i drugim stvarima
E sad :
Prva varijanta...
Skini Nokia Care Suite i on ti je prilichno user friendly i sa njim cesh veoma lako downgrade-ovati fw. Za link se snadji malo, jer ne bih bash smeo da ga postujem ovde, ali ako zashkripi, radice pm ;)
Druga varijanta ....
Ako iz nekog razloga zakazhe procedura sa NCS , onda cemo sa teshkim oruzhjem --> JAF :-devil-:
Objashnjenje imash ovde
Moje misljenje je da su shanse da s*ebesh telefon vrlo male i da je to jedna naduvana pricha poput one za update BIOS-a na kompu, a iako to uradish oni u servisu ce ga ozhiveti sa JAF box za 1000 din :smash: , tako da mislim da nema bojazni. Poz

Hvala lepo druže, ako mi ne proradi Garmin posle clean installa, ozbiljno ću razmisliti o downgradeu. Sa Navifirmom sam baratao pri upgradeu na V400, mada mi nije jasno što na nekim tutorijalima piše da fajlovi (kojih ima više, jelte) moraju da se skidaju određenim redosledom. Na primer, skinem 9/10 fajlova, a onda kasnije i taj jedan, određeni. :trust: Glupo zvuči, ali sam po tom uputstvu odradio upgrade i sve lepo radi... :)

Lepo si ti sve to nasao po forumima ali da li si ti licno to uradio na nekom skupom telefonu sa svim tim crackovima ?

Budite veoma oprezni sa ovim stvarima i vracanjem starijih softvera u telefon.
Za to treba box i F-bus kabal.
Pishe na prethodnoj strani... Uradio ja na svojoj e71 , vratio sa v400 na v200 i to sa JAF-om, a onda sam kasnije otkrio da postoji i Nokia Care Suite, pa iz dokonosti uradio i sa njim ;)
Ima i treca stvar, neki Phoenix software ali JAF je bolji, pa ga nisam ni spominjao.
Inache, ne treba ti box....znachi ja kod kuce, USB kabel i Vista 32bit :type: ( btw to mi je i bio najveci prblem jer sam morao da instaliram vistu 32 bit na drugu particiju jer pod 64bit ne radi )

Hvala lepo druže, ako mi ne proradi Garmin posle clean installa, ozbiljno ću razmisliti o downgradeu. Sa Navifirmom sam baratao pri upgradeu na V400, mada mi nije jasno što na nekim tutorijalima piše da fajlovi (kojih ima više, jelte) moraju da se skidaju određenim redosledom. Na primer, skinem 9/10 fajlova, a onda kasnije i taj jedan, određeni. :trust: Glupo zvuči, ali sam po tom uputstvu odradio upgrade i sve lepo radi... :)
Ja sam skidao sve fajlove odjednom. Mislim da ima opcija download all ili tako neshto. A to shto kazhesh da si skidao 9/10, pa josh jedan; to je ja mislim bila fora sa fw v300 jer je imao neku greshku pa je koliko se secam (ali sad lupam skoro napamet) trebalo da se skine 9 fajlova od rm-357 i onaj preostali od rm-346. Ali za ovo me nemoj drzhati. U principu kontam da mozhesh opushteno sve fajlove odjednom, ja sam tako radio ;) Poz

Ja sam skidao sve fajlove odjednom. Mislim da ima opcija download all ili tako neshto. A to shto kazhesh da si skidao 9/10, pa josh jedan; to je ja mislim bila fora sa fw v300 jer je imao neku greshku pa je koliko se secam (ali sad lupam skoro napamet) trebalo da se skine 9 fajlova od rm-357 i onaj preostali od rm-346. Ali za ovo me nemoj drzhati. U principu kontam da mozhesh opushteno sve fajlove odjednom, ja sam tako radio ;) Poz

da li negde postoji detaljno upustvo za instalaciju garmina i koja verzija je najbolja?

Prestanite da kačite linkove do warez sajtova. Uputstva za krekovanje takođe nisu dobrodošla. Već su 2 posta brisana, sledeći će dobiti poene.

Vrh Dno