Šta je novo?

Nokia E71 - pregrevanje telefona

Pharos

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
Telefon se mnogo ugreje posle 15 minuta razgovora.
Posle nekih 20 - 25 minuta je toliko topao da ne mogu normalno da razgovaram.
Šta može biti problem? Da li mogu da reklamiram telefon ili je to generalno problem kod ovog modela?
Na kraćim razgovorima (5-7 min) se dobro ponaša.
Baterija traje 4-5 dana.

Poslednja izmena:
Reklamiraj naravno
Nisam duze koristio N71 niti imam iskustva ali to ne moze da bude normalno

Poslednja izmena:
@Pharos: jel imas problema sa signalom kao sto je objasnjeno ovde? ... ili na ovom youtube klipu.
:wave:

Nemam tih problema sa antenom.
Jedine probleme koje sam zapazio su:

1. 1mm razmak između tastature i ekrana. Estetski jako ružno, kao da je u pitanju telefon od 30 evra, a ne od 400. Probijanje svetlosti na tom mestu. Prodavac kaže da je to normalno (?!)

2. Ako brzo kucam poruke ili recimo skrolujem stranice dok surfujem netom, javlja se krčanje zvuka (key tones). I onda držim neki taster (recimo A dok pišem sms) i onda krčanje prestane ali se ponovo pojavi.
Prodavac kaže da je to do softvera i da je normalno (?!)
Posle mi je pokazivao neku krš belu nokiu E71 koja krči nikad gore i rekao mi je da pevam što imam ovu :d

*** ja nemam frku s pregrevanjem al ovo sa signalom me ubija :( ... Problem je u lokaciji gsm antene (koja se iz nekog razloga nalazi u donjem delu telefona) pa kad uzmes telefon u ruku opadne signal i to prilicno :( ... Koliko sam procitao, ovo se odnosi na sve E71 napravljene pa mi nije jasno kako kod tebe sljaka okej :)

Dobro je sto sam video ovaj thread, bas sam bacao oko na ovaj tel. kad ima sta da vidim. Prosto mi je neverovatno da Nokia izbaci toliko nedovrsen telefon na trziste.

Ovi problemi sa signalom su toliko kriticni da nemam reci...

ja sam sad probao ovo sa okretanjem i nista se ne desava isti mi je signal i uspravno i obrnuto kada stoji. sad ispada da treba svi telefoni da imaju na vrhu antenu pa jos da dizes ruku uvis da bi uhvatio signal :) ovo je 2008 (skoro 2009) godina sigurno signal nije toliko slab :)

a ovo za grejanje, pricam i po sat vremena telefonom i nije nista topliji od ostalih koje sam imao. mada i nije lose to u ove hladne dane :D grejes ruke dok pricas :p

@illidan: probaj da poklopis rukama donji deo telefona i vidi dal ti opada signal drasticno. Mozda je ipak samo neka serija koja je izasla na trziste pogodjena ovim, bolje da trcim da reklamiram asap :D

@Pharos: sorry za thread hijack

kada poklopim sa obe sake ceo donji deo telefona onda padne na 3 crtice posle nekih desetak petnaest sekundi ako skonim jednu saku onda se vrati (ali tako je malo nezgodno drzati telefon dok pricas, sa dve sake, mislim da te ne bi ni cuo sagovornik :))

Poslednja izmena:
*** to je to onda, samo je tebi izgleda predajnik blizu pa te ne pogadja toliko. Ja samo znam da u kancu (gde mi je inace frka za signal) sa E90 pricam bez problema a sa E71 moram napolje da izadjem i da drzim telefon s dva prsta onako u gornjem delu :/ ... Tuga & bluz

ja jos nigde nisam imao problema sa signalom, evo vec tri meseca koristim telefon, a idem dosta na teren po Vojvodini. Mozda je kod tebe malo vise izrazen problem.

ja sam sad probao ovo sa okretanjem i nista se ne desava isti mi je signal i uspravno i obrnuto kada stoji. sad ispada da treba svi telefoni da imaju na vrhu antenu pa jos da dizes ruku uvis da bi uhvatio signal :) ovo je 2008 (skoro 2009) godina sigurno signal nije toliko slab :)

a ovo za grejanje, pricam i po sat vremena telefonom i nije nista topliji od ostalih koje sam imao. mada i nije lose to u ove hladne dane :D grejes ruke dok pricas :p

Moram malo da oftopičarim, nadam se da mi modovi neće zameriti ,)
Na račun ovoga sa okretanjem telefona - beše popularno 2000-2001 dok sam bio u vojsci. Doduše, tada nisam imao mobilni, ali su se koplja lomila oko toga. Eh tada bejahu mašine bre: Siemens S10, Nokia 3310 (valjda), pa ciglasti Eriksoni sa antenčugama....

Ljudi a šta je sa ostalim manama koje sam naveo?
Da li je telefon zaista toliko loš ili je meni zapala neka Š serija?

Nemam nikakvih problema ni sa pregrevanjem ni sa padom signala. Doduse meni baterija traje dosta manje od 5 dana ali ga brate koristim za sve pare :)

EDIT probao sam sada da prekrijem telefon sa rukama u svim pozama i uvek je zakucan maximalni signal

Poslednja izmena:
Meni se E71 ne pregreva a vodim ponekad razgovore u trajanju od 2h. Ovo sa signalom nisam primetio kako god da drzim telefon.

Sve sljaka ok i izuzetno brzo. Jos kad bih nasao neku lepu temu... :)

I kod mene stvarno bez ikakvih problema.
Da napomenem da se pre e71 koristio e61i, koji se grejao pri koriscenju wi-fi nenormalno, a sada e71 ladna ko spricer!

cudne svari procitah...telefon imam od kraja jula meseca i zaista nikada nisam imao ni jedan od gore navedenih problema...mozda je za dlaku topliji kada se igram sa wi-fi jem i to vise sto mi je intezinvno u rukama nego sto se sam greje...

Pokušaj da razgovaraš pomoću handsfree, ali sa kablom. Neka telefon stoji na stolu.
E51 (isti amterijali kućišta) je ne koristim za ragovore, ali tih nekoliko sati koje sam napravio, primetio sam da se poklopac baterije negada prilično zagreje. Ako ga držim sa dva prsta, da može da "diše", ne menja temperaturu.

Kod upotrebe WiFi se gotovo uopšte ne greje, a kod BT blago.

Problem sa padom signala u trenutku kad se telefon preklopi rukom u donjem je nazalost vidljiv i prisutan kod svih proizvedenih e71 nokia, ne zbog neke greske ili neispravnosti nego zbog same konstrukcije telefona i polozaja gsm antene. Potvrdjeno je i u nokia .rs servisu (da ne pominjem kojem) tako da to sto vi to ne primecujete je verovatno zbog nacina na koji drzite telefon u ruci.

Zanimljivo je i to da sam par drugara pitao isto to preko neta i svi su mi odgovorili da nema nikakvih problema a kad sam svratio do njih i pokazao im o cemu se radi, komentar je bio u fazonu "jao vidi stvarno" :D

posto posedujem gore navedeni telefon, uredno pratim sve sto je napisano...cak sam radoznalosti radi napravio i eksperiment da zovem i primam pozive sa zaklonjenim donjim delom telefona (nemam bas male ruke... ;)) i od mozda 10 puta samo jednom je na trenutak signal oslabio i to u momentu zvanja i to u trajanju od moza 1-2 sekunde po cemu se nivo signala uredno vratio na predhodni nivo i vise se nije gubio...
a ona prica sa okretanjem telefona mi je tek neverovatna...koliko se secam ni u jednom trenutku se ne vidi donji deo telefona, lik mora da mu stavlja neki neznamtija sta usled cega gubi signal....

kakvo krchanje, kakvo grejanje, kakav gubitak signala??? sve radi savrseno

jedino smeta malo taj razmak displeja i tasta od 1 mm, big deal

mene je jedino malo razocharao simbian (prvi fon sa njim)... ulazak u phonebook je katatrofalno spor a ti mi je najbitnije maltene

Meni otvara phonebook brzo kao munja... i na E61 i na E71

ok ajde da napravimo jedan test:
otvorite poruke, inbox sekcija.
pristupute prvoj poruci.
sada prebacite se funkcijskim tasterom na sledecu poruku.
Koliki je lag izmedju akcije i samog otvaranja druge poruke? da li prethodno izadje u listing inboxa, pa otvori sledecu poruku?
sad idite funkcijskim tasterom na sledecu poruku?
da li se lag smanjio?
da li je ponovo izasao u inbox?
mene ovo POTPUNO izludjuje! posebno sto se to skoro nije primecivalo na e61...
meni se ovo desava bez obzira imao 3 ili 133 poruke u inboxu...

Postoji lag od pola sekunde ali ne ide u Inbox.

Inace radi jako brzo.

Nazad
Vrh Dno