Šta je novo?

Nokia E65 VS. Nokia 6300

worldeo

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2007
Poena
301
Da li su nove verzije symbiana zaista brze ili se i dalje datoteke otvaraju nekoliko sekundi, a sve u vezi sa izborom Nokia E65 ili Nokia 6300.

Nije symbian brzi, naprotiv, ali procesori u mobilnim jesu 🙂

I dalje je s40 brzinski sampion, sto se tice user interfejsa... Za ostalo (filmovi, muzika, pdf, office) nemas tih problema...
Inace i 6300 je mnogo lepsi

josh da mu se metal ne grebe i da je ona kamerica samo malo bolja...idealan telefon.

6300 je lep samo na slikama. Kad ga uzmeš u ruku, preglomazan je, deluje nekvalitetno urađen, da ne pričam da ne može po izgledu i dizajnu i izradi da se poredi sa SE W880i. A ni po kvalitetu muzike i autonomiji (2 dana prema 4 dana). E65 je druga priča, po prvi put dobro urađen preklopnik (konačno kao kod Samsunga), jako brzo radi, kvalitetno je izrađen ceo telefon, ništa ne škripi i ne deluje nedovršeno kao 6280 i 6282 krševi.

Moj glas za E65.Imao sam priliku da koristim oba i E65 je u svemu bolji (kvalitetniji,brzi,vise mogucnosti).Lino mi se oblik 6300 vise svidja,ali jednostavno e65 je bolji telefon.

Moj glas za E65.Imao sam priliku da koristim oba i E65 je u svemu bolji (kvalitetniji,brzi,vise mogucnosti).Lino mi se oblik 6300 vise svidja,ali jednostavno e65 je bolji telefon.

Bilo bi jako lepo da je e65 brzi tel od 6300 ... Elem to su dva potpuno razlicita telefona , razlicitih mogucnosti, sto se mene tice ja bi poslusao Maxa za sonyericsson, samo kad bi nasao crnu varijantu ... ali se neslazem da je loseg kvaliteta 6300 , dosta je solidno odradjen , ali je stvarno u poslednje vreme sony neprevazidjen ! pozZ

Ja isto volim SE modele ali ih ne kupujem dok ne odluce da promene hibrid koji se vuce u njima jos od t28(mozda i ranije).Bolje da su uzeli onaj iz sonija ,ovako cas imam pun signal cas jednu crtu.Zaista iritirajuce....

P.S.A zar nije brzi?

Poslednja izmena:
Ova dva telefona ne mogu da se uporede, mnogo bolji je E65, bas zbog symbian-a. Tek kad budes poceo da ga koristis videces kolika je prednost ovog telefona.

naravno da nisu za poredjenje, samo symbian operativni sistem, ti kao korisniku vezuje ruke, vrlo je osetljiv, lako pada sistem ili "pobrljavi". Cim mu se instalira par programa(inace to mu je i prednost mogucnost raznih instalacija), pocne da "muca".Sve to ne bi bilo toliko strasno, da covek moze sam da uradi reinstalaciju, a ne u servisu gde te skrate za 20-tak eura ili vise. Imao sam par telefona sa symbianom i vise sigurno necu...

naravno da nisu za poredjenje, samo symbian operativni sistem, ti kao korisniku vezuje ruke, vrlo je osetljiv, lako pada sistem ili "pobrljavi". Cim mu se instalira par programa(inace to mu je i prednost mogucnost raznih instalacija), pocne da "muca".Sve to ne bi bilo toliko strasno, da covek moze sam da uradi reinstalaciju, a ne u servisu gde te skrate za 20-tak eura ili vise. Imao sam par telefona sa symbianom i vise sigurno necu...

*** šta si ti imao? :zgran:
Imam E61 od avgusta prošle godine, imam 1001 program i sve fercera. Jednom sam updateovao sistem preko zvaničnog nokia software updater-a, i nemam nikakvih problema. Da se razumemo, pričam dosta (ajde neka bude 12-15 sati mesečno, možda je to nekome malo), skoro uvek sam zakačen preko GPRS, znači IM+ za sve mesindžere, mail.ru agent, mini opera...
Stvarno ne znam za probleme, da ne ureknem :smoke::smoke: Ja ne znam šta je to da fon pobrljavi (ajde dobro, bilo je 2-3 puta za sve ovo vreme, skineš bateriju, vratiš i cepaj dalje).
Znači, nemoj da lupaš a da prethodno ne dobro ne razmisliš. Ne možeš porediti stare S40 telefone sa novim S60 9.1 symbian mašinama.
P.S.
Imao sam prilike da se koristim sa E65, tel je super, izrada je vrh (konačno dobar slajder, kao što neko reče), i naravno brrrrz je 🙂

Poslednja izmena:
Ja ne lupam! Kad kazem da :|"pobrljavi" onda se to i desi, odnosno desavalo, zbog instalacija raznih programa... Toliko se zaglupi system i sav se pokoci, tako da mu nista drugo ne preostane nego, gazenje prethodnog i instalacija novog systema. A prednost Symbijana u odnosu na fabricke sisteme, je upravo mogucnost naknadnih instalacija aplikacija. Tako da sam za varijantu sto se telefona tice uvek za one sa fabrickim sistemom koji imaju sto vise aplikacija, ili Symbian takav kakav je bez dodavanja novih programcica. A to koliko ti dnevno razgovaras putem mobilnog aparata, i sto ti je IM ukljucen non stop, kao i ostala hvalisanja nisu ovde bitna.

Dakle sto se tice samog izbora telefona mislim da nisu ista ni cenovna kategorija tako da ukoliko zelis telefon koji je izdrzljiviji i lepsi na oko onda uzmi 6300 (zbog metalnog kucista). On bi takodje trebao da ima i brzi sistem i da mu baterija duze traje.

E65 je sa druge strane poslovna linija telefona tako ukoliko je to ono sto te zanima onda je to opet super resenje. Ja bih ipak skupio jos malo para i sacekao da padne cena e51 jer mislim da ti je on mnogo bolji izbor.

Sto se tice instalacija programa one mogu da se instaliraju i na telefone sa s40 sistemom i sa s60. tj. symbianom i nemoj da te plase price kako moras da ga nosis u servis jer to jednostavno nije tacno. Naravno ukoliko ne znas nesto da uradis mozes da odneses, a mozes i da pitas ovde na forumu sigurno ima ljudi koji ce ti rado pomoci. Ono sto je sigurno jeste da postoji mnogo veci izbor aplikacija za symbian nego za s40 seriju.

xxx

Dakle sto se tice samog izbora telefona mislim da nisu ista ni cenovna kategorija tako da ukoliko zelis telefon koji je izdrzljiviji i lepsi na oko onda uzmi 6300 (zbog metalnog kucista). On bi takodje trebao da ima i brzi sistem i da mu baterija duze traje.

E65 je sa druge strane poslovna linija telefona tako ukoliko je to ono sto te zanima onda je to opet super resenje. Ja bih ipak skupio jos malo para i sacekao da padne cena e51 jer mislim da ti je on mnogo bolji izbor.

Sto se tice instalacija programa one mogu da se instaliraju i na telefone sa s40 sistemom i sa s60. tj. symbianom i nemoj da te plase price kako moras da ga nosis u servis jer to jednostavno nije tacno. Naravno ukoliko ne znas nesto da uradis mozes da odneses, a mozes i da pitas ovde na forumu sigurno ima ljudi koji ce ti rado pomoci. Ono sto je sigurno jeste da postoji mnogo veci izbor aplikacija za symbian nego za s40 seriju.

Nokia 6300 ima slabu bateriju.:wave:

@davidkralj:
Citas li ti sta ljudi pitaju?
Covek pita kakav je novi symbian S60 koji ima E65 i kakav je E65. Ja sam slikovito opisao kako koristim telefon, i kako se on ponasa. A ti se nisi udostojio da kazes sa kojom verzijom si imao problema i koji je aparat u pitanju, kao i da li je divljak (dekodiran).
Pogledaj kada sam pokrenuo temu "Nokia E61 i par pitanja zivotno vaznih", pa onda pricaj o hvalisanju. Evo od kada sam obnovio soft od jula mi nije ni jednom stucnuo.
Toliko od mene, ne zelim da gubim vreme sa nekim ko prica napamet i nema zelje da procita sve sta drugi pitaju i pisu.

Nazad
Vrh Dno